Krety już dawno przestały robić kopce, pewnie teraz budują się głęboko pod ziemią i robią zapasy na zimę, więc u mnie polowanie rozpocznie się wczesną wiosną. I tak pewnie każdego roku, diabli te krety nadali

Mysz potrafiła poobgryać plastikowe widełki nie uruchamiając mechanizmu zapadki?FreGo pisze: ↑16 wrz 2023, o 12:09 Standardowo w moim "złotym tunelu" poszedłem wyjąć już ok.30-tego gryzonia i wyjąłem ale nie tylko!
Pamiętacie poprzednio pokazywałem ogryzienia na SuperCat, ale dziś MYSZ MI ZAŁATWIŁA ŁAPKĘ NA AMEN!!
Nawet w środku potrafiła wysoko pogryźć.To jest niemożliwe ale jednak!
A Ty Baltazar jak myślisz, że co , że ja tego SuperCata wyrzucę na śmietnik?
Jeśli boisz się, że miedź może być zbyt miękka, możesz rozważyć inne opcje, takie jak stal nierdzewna lub aluminium, które są bardziej wytrzymałe niż miedź, ale nadal można je stosunkowo łatwo dostosować do potrzeb.FreGo pisze: ↑17 wrz 2023, o 22:01A Ty Baltazar jak myślisz, że co , że ja tego SuperCata wyrzucę na śmietnik?![]()
![]()
Widełki zostaną dorobione i to chyba zrobię je z miedzi, ale trochę się obawiam czy miedź nie będzie za miękka.
Najłatwiej z miedzi by było ty zrobić, bo lutowanie z grubego drutu i po sprawie.Potem nasadka na kleju na plastik.Ale i tak do tej operacji trzeba by tą pułapkę rozmontować. Na szczęście mam kilka takich samych i mogę zdjąć wymiary, bo to musi mieć takie same długości co oryginał.Na razie mam czym dalej łowić.![]()
No i "przebieg" faktycznie na tej pułapce jest spory, pewno jakieś właśnie 50 gryzoni to złowiło na pewno. Ale jeszcze nie czas na "emeryturę" z hałdzie śmieci w Nigerii czy Ghanie.![]()