Pomidorek bardzo smaczny, mało pestek, niezbyt soczysty taki bardziej suchszy, mięsisty. Na pewno nie jest to Great White Blue x P20. Tamten mi nie smakował, miał taki posmak czy aromat który mi przeszkadzał.
Czarny słoń
Odmian z Rosji, smak może nie ma tragedii ale też rewelacji. Odmiana bardzo pęka i wygląd ma okropny, dużo odchodzi koniec końców. Więcej szansy nie dostanie.
Schwarz Sarah
Odmiana ma nie wielkie owoce co dla mnie jest minusem. Smak tyłka nie urywa, Zielona Piętka jak to częste u odmian Purple więc sporo jest odrzutu. Plon średni, krzak wysoki. Drugiej szansy nie dostanie.
Black master
Owoce powyżej 300g co jest na plus, bez soli ciężko go jeść, z solą jest już ok. Owoce nie pękają, krzak wysoki, średnio plenny z tych 3 jak wybierać bym musiał coś to ten wypada najlepiej.
A ja mam znowu do zidentyfikowania pomidorki. Koleżanka z pracy sprowadziła nasiona z Belgii, wszystkie wysiała i torebkę wyrzuciła. Pomidorki pyszne, zebrałam nasiona i chciałabym je prawidłowo nazwać. Czy to może być Indigo Rose?
Witam!
Jak to jest z tą Alice's dream?
Mam dwa typy tej odmiany.
W necie też krążą dwa jej rodzaje.
Pokrój rośliny taki sam. Kształt owoców taki sam. Tylko wybarwienie inne.
Ktoś miał tak jak ja
Zdjęcia z dwóch roślin
Jak myślicie od czego pękają dojrzałe pomidory
Wiem ,że od nadmiaru i niedoboru wody , ale podlewam solidnie.
Czy mogą od za wysokiej temperatury w inspekcie pękać
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Pękanie to cecha odmianowa może być jak i podatność większa niektórych odmian. Podlewam w donicach zawsze tak samo i w jeden czas a kilka odmian pęka a inne wcale odmiany.
Obejrzałam te odniany w internecie i jak na razie Indygo Rose najbardziej mi pasuje. Te są albo za małe, albo za mało czarnego. Z tego co wiem to niedojrzały jest cały zupełnie czarny a dopiero jak dojrzeje to mu czerwona, nieduża plamka od dołu się robi. Skórka na tyle cienka że da się zjeść. Mam dwie odmiany indygo: Kosmos i Gargamel, obie mają tak grubą skórkę że jest niejadalna.
Taki jest na wielkość.