To nieduża roślina i przyznam szczerze że na nią nie liczyłem.carabus1 napisał(a):
Cieszę się, że mój Innoko tak ładnie Ci zakwitłLiczę, że mój w tym roku też pokaże na co go stać
Udało mi się różnymi sposobami powiększyć kolekcję i to od razu widać - teraz mam tych roślin naprawdę dużo.Widzę, że w tym roku pokazujesz dużo przepięknych hybryd Rebucji. Czyżby udało Ci się kupić jakieś ciekawe nowe okazy?
Jasne że tak!Aileen napisał(a):
Piękne kwiaty, może by tak się skusić na kilka chamacereusów ?
Mam starszą już, wieloletnią roślinę od której jeden z ukorzenionych odrostów zostawiłem dla siebie i to jego pokazuję - stąd jako "I" jest opisany.(...) Ica Gräser 340 Iczy to nowy nabytek? Wygląda, że jeszcze dość mała roślinka, a tak fajnie kwitnie.
No to widzę, że muszę się zapisać w kolejce do kupna jakiś odrostówUdało mi się różnymi sposobami powiększyć kolekcję i to od razu widać - teraz mam tych roślin naprawdę dużo.![]()
Cieszę się że wróciłaś - mam nadzieję że nie na chwilę.Bebos napisał(a):
Moja fascynacja Asphodelaceae nie minęła, nie mam juz takiej kolekcji jak kiedyś(...) ale sporo Haworthia i Gasteria udało się ocalić, czasem pojawiają sie nowe okazy i niezmiennie cieszą.
Ładnie i bardzo ładnie.Haworthia resendeana (rubrobrunea ex USA) cudownie sie rozrosła, jest moja ulubienicą, moze uda mi sie wstawić fot porównawcze twojej "wychowanki" z 2016 i 2023