Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
przemek1136 pisze: ↑2 lip 2023, o 11:51
U mnie najważniejsza sprawa to zwolnienie grządek do końca czerwca i na tym się koncentruję i dlatego wysiewam tylko bardzo wczesne odmiany.
Czym zagospodarujesz grządki po uprawie bobu ?
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Bioy teraz to widzę te wzniesienia masz tam niezły spadek
Robisz w trakcie suszy dziury w glebie jak podlewasz?
Chyba że ziemia piaszczysta i ładnie pije.
Na moim telefonie twój bób wysokością przypomina kukurydzę
Udanych zbiorów .
Pozdrawiam, Mirek
Ja gdybym miał więcej powierzchni uprawowej raczej stosowałbym poplon np facelię a tak muszę się gimnastykować. Do wysiewu bezpośrednio do gruntu czeka jeszcze marchew Jerada F1, burak Zeppo F1 i fasolka Fruidor. Do wysadzenia została brukselka, kalarepa i brokuły.
Pozdrawiam, Mirek
Też wystartowałem ciut wcześniej niż planowałem ale nie sądziłem że aż tyle mi zostało nasion bobu Aquadulce supersimona, co był pierwszą odmianą zakupioną w większym opakowaniu i jakby nie ruszył dałem sobie na tą ewentualność czas.
Moczenie jeden dzień, następnie po dwa ziarna w kubek 200ml.