Kontrolowana dzikość

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kontrolowana dzikość

Post »

Igalo oj biedna jesteś z tymi rozsadami. Ja bym już wsadziła wszystko do ogrodu, no ale u mnie jest chyba cieplej. W ten weekend wsadziłam resztę sadzonek cukinii, ogórków i pomidorów.
Gratuluję wygranej! ;:138
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Igo
Goździki kamienne uwielbiam :D
Co tam u Jadzi , nie odzywa się od wielu miesięcy ,wiesz może :?:
U mnie podobnie z rozsadą. Nieco wyciągnięta.
Nie wszystek , ale w zależności od miejscówki.
Za dużo tego. Nocy było kilka ,że można było zostawić na zewnątrz.
U Was był też przymrozek :?:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja uwielbiam goździki kamienne. Tak u mnie się na nie mówiło.
Ja tez je mam w ogrodzie.
Piękne orliki . U mnie już się same sieją.
Niestety i ja miałam zimny i mokry maj. A teraz 2 tygodnie bez deszczu
Warzywa słabo rosną. Dziwna wiosna. :roll:
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam serdecznie po długiej przerwie przede wszystkim gratulacje Igusiu wygranej w konkursie .Sprzęt jak się patrzy ;:63 Kamienne goździki niestety nie są ode mnie ;:185 wysiewałam parę razy ,ale nie chciały się u mnie zadomowić a szkoda, bo cudnie pachną. U mnie też zimno wszystkie warzywa stoją w miejscu, bo mam w tym roku także 2 gatunki selerów naciowy i normalny,buraczki i chyba z 15 pomidorowych krzaczków nawet 4 mam wiszące w butelkach na siatce :) są też wysiane ogórki jedną część już mi ślimory skasowały, więc wysiałam po raz kolejny i kolejny jestem uparta, albo im się znudzi ,albo mnie :;230 Twoje sadzonki są superowe w porównaniu z moimi. Ciekawe może wreszcie ustabilizuje się ta pogoda a warzywa zaczną rosnąć ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Igo co to za czosnki z takimi pięknymi pomponami? U mnie szczypiorek tak kwitnie.
Kocimiętka to chyba jakaś wyjątkowo ciekawa odmiana. piękna i jak trzyma pion. ;:oj
Nareszcie cieplej, będziesz mogła rozsady posadzić, może deszcz też dotrze do Ciebie.
Niech pogoda sprzyja pracom w ogrodzie. ;:168
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś
Gapa ze mnie. :oops:
Gratuluję Kochana pięknego opryskiwacza ;:196
Ze swojego jestem zadowolona ,na prawdę solidna rzecz :!:
Tylko uszczelek zapasowych nie zgub :lol:

Jadziu ;:196 ;:167
Cieszę się ,że jesteś. :D
Moje linki
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie kolorowy czosnek,goździki kamienne to i moje ulubione bardzo ładnie się prezentują ;:138 Pozdrawiam i miłego weekendu życzę :wit ;:3
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Igo :wit gratulacje wygranej :D
Gożdziki mam i o dziwo moja odmiana okazała się być zimująca .
Niebawem w wątku pokażę .
A jak Twoje pomidory się mają?
Pozdrawiam cieplutko :D
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

ShireDziękuje za gratulacje. U mnie nadal zimne noce; wysadzilam ogorki, bakłażany,i inne ale nie maja sie dobrze chociaż są w tunelikach. Fasolki straciły liscie ktore zrobiły się białe. U ciebie musi być dużo cieplej :D
pelagia72 Fajnie że złapałaś kontakt z Jadzią :D U mnie nalało porządnie a u ciebie? Ja dopiero teraz przekładam wysokie pomidory do pojemników (dwarfy są już dawno). Sporo mam do wysadzenia jeszcze kwiatkow i warzyw. Idzie to wolno bo noce u mnie od 9-11C tylko, i boje się że złapia jakiegos mączniaka itp. Te wsadzone mimo iz w tunelikach nie wyglądają na zadowolone niestety. A ty jak z pracami?
anabuko1 Ja nie wiem skąd one się wzięły u mnie i w takiej ilosci. Prawdopodobnie były wysiane rok temu gdy siałam łąkę kwietną i dopiero w tym roku tak pieknie urosły; myślisz że przezimują? Kocham takie niespodzianki.
Jakuch Niesamowity pomysł;pomidory w butelkach wiszące.... jak duże te butelki? Jakie pomidorki;koktajlowe? A ogorki możesz ciągnąc na sznurkach do góry? Czy u ciebie są już cieplejsze noce bo u mnie nie bardzo,tylko 9-11C. Moje pomidory są wnoszone do domu ale teraz robie je do pjemnikow i będą pod zadaszeniem i w foli. Do gruntu jeszcze nie sadziłam;arbuzy i dynie wsadzone ale niezbyt im to w smak chociaż są w tuneliku.
Cymatak,deszcz dotarł i fajnie podlał wszystko. Ten szczypiorek to samosiejki ktore mi rosną miedzy płytkami i dalej się sieja. Kocimiętka fassena; jakaś sztywna odmiana. Bardziej wysoka niż ta ktorą miałam do tej pory i ktora leży... Pracy obłęd tj przesadzanie rozsady, plewienie,koszenie itd. wszystko spoznione mam sporo.
Ale bylo jej dobrze na parapetach więc czekalam na wyższe temp. bo u nas i dni i noce były zimne.
Arkadius121dziękuje za miłą wizyte!! Teraz lece do ciebie podziwiać twoje przepiękne roslinki :D
BobkaJa mam gozdziki 1-szy raz i nie wiem skąd się wzięły(albo wysiane z łączką albo prezent)...ale zawsze o nich marzyłam; są bardzo ozdobne i pachnące;oby przetrwaly dłużej. U mnie pomidory dwarfy kwitną i mają małe a wysokie przekładam do pojemnikow. Mam ich za dużo ale pójdą do gruntu też, z konieczności; tylko te noce takie zimne u mnie... A jak u ciebie?

Fajnie ze się ociepliło i w dzień przynajmniej jest cieplej. Natura dzika szaleje, znow trawa do koszenia.. :roll: a czasu brak.
Obrazek Obrazek

Kosmosy zaczynaja ale to kupne bo moje siewki w ilosci ok.20 padły wszystkie, orlaya też zaczyna niesmiało.. natomiast cynie padaja gęsto bo też za zimno dla nich; zostanie dosłownie kilka sztuk a i tak nie chcą rosnąć...

Obrazek Obrazek
Obrazek

Pomidory wysokie własnie wkładam do pojemników a dwarfy juz mają malenkie(chociaz pozniej niz w tamtym sezonie bo sadzone pozniej) ale moje parapety ciągle jeszcze sa pełne; dopiero ok 1/4 rozsadzona

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igo
Brawa za profesjonalne sadzonki pomidorów ;:138 ;:180
U mnie to parę tak wygląda , reszta wyciągnięta i pogięta :;230
No , wiadomo ,jak zwykle jestem w polu :;230
Czekałam aż minie groźba przymrozków.
W tej chwili mam 7 pomidorów w szklarniach , reszta w doniczkach. :oops:
Na zewnątrz tylko jeden wysoki będzie i skrzynka z niskimi.
W sierpniu grożą przymrozkami , musimy być czujne. :wink:
Cukinie też czekają ,jedna w szklarni - eksperyment.
Właśnie ostatnio zauważyłam ,że maluchy /te ostatnio posiane/ zatrzymały się w rozwoju , stanęły.
Kwiatki jednoroczne.
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Igusiu u mnie trochę cieplej i pomidory zaczęły kwitnąć .Te wiszące pomidory to normalne rosną w 1,5 l petach. i wiszą te butelki na sznurkach. Muszę zrobić poglądowe fotki one nie patrzą w dół tylko zawinęły się i rosną w górę .Koleżanka synowej miała tak w ubiegłym roku i była bardzo zadowolona to i nam w tym roku tak zrobiła. Gorzej z ogórkami stoją w miejscu bo noce zbyt chłodne na nie. Ty masz juz owoce na krzewach pomidorowych ;:oj cóż może też niedługo będą i moje zawiązywać .Dziwny ten sezon ale widać owoców jest bardzo dużo czy to truskawki ,czereśnie tak samo obficie były ukwiecone kasztanowce, czarne bzy czy akacje. Jednak podobno tylko dwa dni były miodne na akacjach tak powiedział pszczelarz .Ciepełka i zdróweczka ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Igo kosmosy mają prześliczny kolor. ;:oj Zostaw nasienniki, same się wysieją. Takie najlepiej rosną i kwitną. U mnie od 10 lat tylko samosiejki, różnie się krzyżują, więc i kolory trudne do przewidzenia.
Pomidoroza w pełnym rozkwicie. :D podziwiam, że takie okazy w doniczkach rosną. ;:63 U mnie dwanaście i tak pracy przy nich sporo. :roll:
Dobrego tygodnia. ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
gratulacje wygranej. ;:63
Twoja kocimiętka widzę się nie pokłada. Moja trochę .
Piękne irysy. I goździki brodate , które bardzo lubię.
O już kosmosy ci kwitną.
Szybkie jakieś. ;:173
Ja jeszcze trochę poczekam.
Podziwiam cię za tą ilość doniczkowych pomidorów. Je musisz codziennie podlewać ?
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Iguś, gratulacje wygranej. :!:
Pięknie już u Ciebie. Przymrozków już nie powinno być.
A co do goździków brodatych, to one bardzo rzadko kwitną w roku wysiania. Ja robiłam w zeszłym roku rozsadę dość wcześnie, a i tak nie zakwitły. Za to w tym roku mam opór kwiatów. Ścinam do wazonu i liczę, że rozkrzewią się oraz ponowią kwitnienie. Mam wszelkie wersje różowego, od tzw. majtkowego po karminowy, z białymi krawędziami płatków, nakrapiane, ale też i czysto białe się znalazły. U mnie to są niezniszczalne byliny i zimują w gruncie.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Witaj Iga!
Gratuluję wygranej.
Pomidorków też gratuluję.
Miłego dnia.
Zablokowany