Pomidory uprawiane w gruncie - cz.9

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
deltoro
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2017, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 9

Post »

Papryki też są ok ;:108
pozdrawiam,
Tomek
marcinbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2015, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miałem nockę w kołchozie około 4:30 wyszedłem na samochodzie miałem już szron na szybach przy gruncie zapowiadali w okolicach -3*C. Więc było grubo, a folia na tunelu nie założona bo przęsła pordzewiały a czasu na malowanie brakło. Wracałem z roboty powoli patrząc na uprawy te w "dolinach" bardzo dostały po "dopach" warzywa swoje dostały ale owoce... Jabłka, czereśnie raczej przetrwały bo już miały "zalążki" owoców - co z resztą pewnie "dopa".
Awatar użytkownika
Robert25 +
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2023, o 06:27

Post »

Deltoro to bajka ;:333 .
Moje w mini tunelu też.
Lepiej dzisiaj też uważać bo kto wie🤔
różnie bywa,
zabobony zabobonami,ale jak bym miał patrzeć na wierzenia ludowe to dzisiaj w mojej miejscowosci była spóźniona zimna Zośka,i się sprawdziła, w maju nie było u mnie tak zimno,dobrze ze już 12 na plusie stres związany z zimnem roślinom szybciej minie. ;:3
Amatorka samowolka 😉
Pozdrawiam Robert .
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p
Od: 20 maja 2016, o 13:20

Post »

marcinbb pisze: 3 cze 2023, o 08:29 Miałem nockę w kołchozie około 4:30 wyszedłem na samochodzie miałem już szron na szybach przy gruncie zapowiadali w okolicach -3*C. Więc było grubo, a folia na tunelu nie założona bo przęsła pordzewiały a czasu na malowanie brakło. Wracałem z roboty powoli patrząc na uprawy te w "dolinach" bardzo dostały po "dopach" warzywa swoje dostały ale owoce... Jabłka, czereśnie raczej przetrwały bo już miały "zalążki" owoców - co z resztą pewnie "dopa".
;:7
Z czystej ciekawości - mógłbyś przybliżyć swoją lokalizację?
Czerwcowy szron na samochodzie to jednak rzadkość ;:oj
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

u na tak zimno , na szczęście nie było ....w okolicach 4 stopnie. Mimo to papryki i ogórki , cukinie i dwarfy w donicach przykryłam agro. Zapomniałam o paprykach ostrych , bo rosną między dwoma skrzyniami , takim cichym zakątku , może zbytnio nie ucierpiały.
Masakra z tą pogodą.
Asia
Awatar użytkownika
Rowerzysta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2020, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie było zero. Przez okno widziałem szron na trawniku. Papryka chyba cała, dokładniej ocenię po południu. Młode drzewko rosnące kilka metrów dalej zmarzło, a było okryte workiem takim jak na zborze.

Pomidorów gruntowych jeszcze nie wysadziłem. ;:oj Już nie mogę na nie patrzeć. Żeby wejść do foli muszę je odstawić, a gdy próbuje je ruszyć to się przewracają i łamią. Tak to jest jak się ma folię 2x3m. Taka folia to się tylko do rozsad nadaje. A ja tam pomidory uprawiam. Dzisiaj w ogóle tam nie wchodzę. Chociaż jakoś musiałbym to podlać. W dzień jest gorąco. Jutro nie wyjdę z ogrodu dopóki wszystkiego nie wysadzę. I niech się dzieje co chce..
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p

Post »

Od jutra ma być już "z górki"... ;:306, też planuję skończyć z wysadzaniem rozsad ;:108
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Ewaca
1000p
1000p
Od: 12 lut 2023, o 18:40

Post »

Rowerzysta, Mirek Wy to macie anielską cierpliwość w wyczekiwaniu na odpowiedni czas wysadzania, podziwiam. U mnie pod Rzeszowem niektórzy zapowiadali +1, było +5. Idę teraz zdejmować włókninę i definitywnie ją chowam. ;:108
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p

Post »

Ewo
Ogrodnik, jak wędkarz - musi być cierpliwy :wink: ;:306
Działkowanie ma być przyjemnością, a nie ciągłym bólem doopy* ;:306 :;230

Obrazek

;:136
Pozdrawiam, Mirek
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

Ewa , nie ściągaj jeszcze agro, poczekaj do poniedziałku, już powinno być cieplej
Awatar użytkownika
leszkat76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2020, o 14:12

Post »

Mirek19, o raju, ale się uśmiałam. ;:306
Ja nie okrywałam i nic u mnie nie zmarzło na szczęście, ale jeszcze ta noc ma być zimna więc nie piję jeszcze szampana. ;:224
U mnie w koło ogrodu rośnie już dość wysokie zboże ,może ono tworzy takie zacisze. ;:218
Awatar użytkownika
Rowerzysta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewaca u mnie to nie cierpliwość. To strach przed przymrozkiem. ;:306 Chodź czerwcowego się nie spodziewałem. Planowy termin był na 25.05. W sumie TYLKO 9 dni opóźnienia.. Jutro wysadzam. :D
marcinbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2015, o 13:22

Post »

Mirek19 pisze: 3 cze 2023, o 08:49 Z czystej ciekawości - mógłbyś przybliżyć swoją lokalizację?
Czerwcowy szron na samochodzie to jednak rzadkość ;:oj
Cześć jasne okolice Wiruszowa na końcu woj. Łódzkiego w kierunku Wrocławia. Mały update po przebudzeniu po nocnym kołchozie z 66 sztuk, 13 zmarzło głównie Palava F1, Brutosa, Megagrona nic nie ruszyło. Dobrze że w miejsce znarzlaków mam jeszcze sadzonki w doniczkach P9.
Awatar użytkownika
Rowerzysta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grunciaki trafiły tam, gdzie ich miejsce - do gruntu. :D Wszystko wysadzone.
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p

Post »

Nastał czas palikowania ;:108
Obrazek
Pozdrawiam, Mirek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”