Wybór smaków będzie duży.
Tunel zamykam na noc, rano aż do wieczora jest otwarty. Mam termometr powieszony przy wejściu. Niestety tunel jest w miejscu nasłonecznionym przez cały dzień aż do zachodu słońca i w ciągu dnia temperatura w słońcu to około 36 stopni. W nocy koło 12, bo tunel nie jest ogrzewany.Robertkicia25 + pisze: ↑28 maja 2023, o 14:20 Jimmy1991 u mnie też jedna odmiana tak ma, nawet podobna do twojego pomidorka, z tego co zauważyłem to moje się bardziej obwieszaja jak jest zimna noc a w dzień ciepło. Wieczorem lub rano też tak wiszą?
Wietrzysz tunel?
Sprawdził bym też temperaturę jaka panuje w tunelu na wszelki wypadek. Ogólnie to bym się nie martwił pomidorki na pewno będą na tych krzaczkach.
Z pozyskiwaniem torfu to trochę jak z wycinką lasów tropikalnych pod plantacje palm, coraz większa świadomość degradacji środowiska tym procesem nakazuje nam odchodzić od stosowania torfu nawet w amatorskich uprawach.
Mirek19 pisze: ↑28 maja 2023, o 17:59Witaj Mirku. Jak do tej pory nie dawałem jeszcze nawozu. Wysiałem do specjalnego podłoża do pikowania a potem w doniczkach o fi 9 cm raz w tygodniu podlewałem drożdżami piekarskimi. Dodatkowo w zeszłym roku glebę w tym miejscu przekopałem z obornikiem końskim. To w zasadzie tyle.