Spoko , teraz ruszą . U mnie nareszcie podlało .
Wysiałam bezpośrednio do gruntu stare nasiona cebuli i chyba wszystkie wykiełkowały .
Rok będzie cebulowy i ceny spadną .
Kasia, ale moja rozsada nie była taka ładna jak Twoja. Ona z tydzień temu nabrała wigoru. Sadziłam w kępkach po 3 szt ,z braku miejsca i lenistwa . Już tak sadziłam w tamtym roku(podpatrzyłam u Przemka), kilka kępek na próbę i było ok. Wyrywałam na bieżące spożycie ,reszta sobie spokojnie rosła....
żeby tylko ciepełko się zrobiło
Anula ja tylko tak uprawiam, najlepiej rośnie. Uprawiałam na szerokich zagonach, więcej się mieści ale ciężej plewić i słabiej rośnie. Na szerokich to tylko ogórki, pomidory i paprykę uprawiam. Asia też miałam zamiar sadzić w kępkach ale się rozmyśliłam.
anulab pisze: ↑16 maja 2023, o 05:27
Spoko , teraz ruszą . U mnie nareszcie podlało .
Wysiałam bezpośrednio do gruntu stare nasiona cebuli i chyba wszystkie wykiełkowały .
Rok będzie cebulowy i ceny spadną .
U mnie tego dnia też cały dzień padało. Cebulki ruszyły już następnego dnia. Dzisiaj mają się dobrze.
W przyszlym roku nasiona bezpośrednio wysieję do gruntu . By nie rosły za gęsto wysieję w kisielu .
Wysiewałam wprost do gruntu pod koniec marca . Muszę trochę przerwać i dużej różnicy nie powinno
być między tą z rozsady . Można włókniną okryć dla przyspieszenia .
Exhibition. Terminu siewu nie pamietam ale wiem że rosła za długo, bo traktowałem ją po macoszemu, z razji iż to był swego rodzaju test kiełkowania nasion, bo cebuli w ogródku mam chyba tyle co razem przez ostatnie trzy lata łącznie.