Bardzo dziękuję wszystkim osobom, które dały mi cenne wskazówki co do ciemierników. Aż nie do uwierzenia jak bardzo im to pomogło, jestem zachwycona natychmiastowym efektem. Dziękuję!
Trochę za szybko mija ta majówka,
Maryniu
Wiosna w tym roku jakby książkowa - rośliny na wszystko mają czas - oby cudnie i długo dzięki temu kwitły i były zdrowiuśkie.
W tym sezonie daję nacisk na jeżówki - jestem ciekawa jak się będą sprawować. Tyle zabiegów dla nich zrobiłam by zechciały u mnie zagościć, że powinno się im spodobać. A wiesz, one lubią być fotografowane
Pozdrawiam
Lucynko, mieczyki dopiero co posadzone, ale już noski wystawiają. Pewnie Twoje też już coraz bardziej widoczne.
Weekend majowy, przerywany pracą (wczoraj) - jakiś taki dziwny, W poniedziałek cudna pogoda a dzisiaj deszcz i dość chłodnawo. Gdzie te majówki z grillem w tle?

No nie u mnie w tym roku. I cały ten tydzień ma być taki zachlapany.
Będzie wszystko idealnie podlane
Pozdrawiam
Martuś - forsycja nadal żółta i niech sobie będzie długo żółta i zachęcała biedronki do bycia w moim ogrodzie.
Tawułę szarą będę miała oczywiście na uwadze, dziękuję. Dam znać jak mi się zwolni choć jeden dla niej kawałeczek.
Mam jeszcze nippońska, też ją bardzo lubię. Daję tylko znać jakby co
To mnie troszkę uspokoiłaś z chryzantemkami, bałam się, że te co mają już po 20 cm za bardzo się rozszalały. Niektóre liście mają już 7 cm. Może to właśnie te w tym roku przytnę na próbę? Taki mam plan.
Ach, nie, gdzie tam - Supertunie kupione jako sadzonki. Raczej w takie kwiaty bym się nie bawiła w ich wysiewanie.
Ale już pokazuję moje butelkowe i woreczkowe sianie, jestem zachwycona tą bezproblemową metodą / wschody są super.
Pozdrawiam
Fotki z 1 maja br.
Ślazówka
Dziwaczek / kilka sadzonek wcześniej już posadziłam w ogródku, (łubin trwały z takiego siewu też już posadzony)
Ostróżka jednoroczna
Paprocie wystrzeliły w tym roku bardzo szybko
Bywało, że róża Therese Bugnet juz kwitła 1 maja, ale i tak już widać zaczątki pąków
Same się tak namnożyły z 1 cebulki sadzonej kilka lat temu