Wszystko o pomidorach cz. 17
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 17
Przypomniało mi się , że utrzymujący się stan liści pod kątem ostrym do łodygi
świadczy o niedoborach pokarmowych . Nie pamiętam czego , póżniej poszukam .
Znalazłam https://hortinet.pl/niedobory-makroelem ... pomidorze/
świadczy o niedoborach pokarmowych . Nie pamiętam czego , póżniej poszukam .
Znalazłam https://hortinet.pl/niedobory-makroelem ... pomidorze/
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Anula, kiedyś Ania kozula o tym pisała. A to, że liście na noc się stulają jest normalne.
Pozdrawiam! Gienia.
- Robert25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Deltoro z tymi kwiatami to prawda miałem bardzo dawno kalatea stromanthe,w nocy to liście stały do pionu bardzo ciekawie to wygladało,
a o poranku wracały do pozycji normalnej zawsze mnie to ciekawiło szczególnie u pomidora.
Aniu moje sadzone do gruntu, co roku się tak zachowują wieczorem są w pionie, a w dzień to potrafią wisieć na dół
szczególnie w upały ,dzisiaj w końcu buduje daszek z foli żeby je z grubsza zacieniało i nie padało na nie ,zabezpieczy je trochę przed zarazą ziemniaczaną mam taką nadzieję
a o poranku wracały do pozycji normalnej zawsze mnie to ciekawiło szczególnie u pomidora.
Aniu moje sadzone do gruntu, co roku się tak zachowują wieczorem są w pionie, a w dzień to potrafią wisieć na dół
szczególnie w upały ,dzisiaj w końcu buduje daszek z foli żeby je z grubsza zacieniało i nie padało na nie ,zabezpieczy je trochę przed zarazą ziemniaczaną mam taką nadzieję
Amatorka samowolka 😉
Pozdrawiam Robert .
Pozdrawiam Robert .
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Re: Rozsada pomidora

W jakim podłożu ta rozsada rośnie ?
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
W torfie pH 5.5
Mamy podejrzenie, ze moze być brak saletry wapniowej ale nie wiem czy to dobry trop
Mamy podejrzenie, ze moze być brak saletry wapniowej ale nie wiem czy to dobry trop
- Mirek19
- 1000p
Wygląda mi to na niedobór magnezu.
Pozdrawiam, Mirek
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Jedyna sadzonka Bradsa padła mi na zgorzel . Obcięłem zarażoną część i wsadziłam siewkę do wody.
Coś z niej będzie ?
Asia
Coś z niej będzie ?
Asia
- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asia ja przy przesadzaniu połamałam pomidorka tuż nad korzeniem, wsadziłam do wody i wypuścił nowy korzonek i rośnie . Nie wiem jak przy zgorzeli ale spróbować warto. 

-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
Asia, da radę.
Ja w tamtym sezonie już po wysadzeniu do szklarni zauważyłem zdrewnienia na 6 sadzonkach. Podlałem wszystkie, nawet te zdrowe previcur energy i było po kłopocie.
Ja w tamtym sezonie już po wysadzeniu do szklarni zauważyłem zdrewnienia na 6 sadzonkach. Podlałem wszystkie, nawet te zdrowe previcur energy i było po kłopocie.
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Myśle ze to prze to , ze jest zimno i wilgotno.
A jeszcze je podlałam i to wszytko tak zadziałało.
Nie wiem dlaczego , ale liście mam mam mokre w tuneliku, patrzyłam , raczej nie przemaka folia, jest cała.
Czy żby wilgoć się skraplała?
Wsadzilam je do altanki , niech przaschną
Zastanawiam się czy aby ich profilaktycznie nie prysnąć ? Tylko czym?
Muszę podejść do ogorodniczego i kupić prevucur
A jeszcze je podlałam i to wszytko tak zadziałało.
Nie wiem dlaczego , ale liście mam mam mokre w tuneliku, patrzyłam , raczej nie przemaka folia, jest cała.
Czy żby wilgoć się skraplała?
Wsadzilam je do altanki , niech przaschną
Zastanawiam się czy aby ich profilaktycznie nie prysnąć ? Tylko czym?
Muszę podejść do ogorodniczego i kupić prevucur
- Mirek19
- 1000p
Najprawdopodobniej z powodu skraplającej się wody.
Pozdrawiam, Mirek
- Robert25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pelasia u mnie takie samo zjawisko ze skroplinami, myślę ze para z ciepłem wędruje do góry pod folie i nie ma gdzie uciec bo folie nie są parapszepuszczalne, robią za paroizolacje,takie wyciągnąłem wnioski z własnych obserwacji ,szczególnie jak są wysokie różnice temperatury.Dzisiaj pod folią miałem jak w saunie a rzodkiewki byly całe mokre .
Amatorka samowolka 😉
Pozdrawiam Robert .
Pozdrawiam Robert .