Ogród Magdy cz.2
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Skarbie toż to bluszczolistne...zaraza wirusowa pewnie je załatwiła. U mnie tak padła cała obsada balkonu.
Miały jakby drobniusienkie ziarenka jakby w środku liścia?wrośnięte w blaszkę?, Na ostatnim zdjeciu widać na liściu jakby jaśniejsze plameczki, jak po ukłuciu szpilką...
liście żółkną i odpadają, a potem cały krzak kaput.
Miały jakby drobniusienkie ziarenka jakby w środku liścia?wrośnięte w blaszkę?, Na ostatnim zdjeciu widać na liściu jakby jaśniejsze plameczki, jak po ukłuciu szpilką...
liście żółkną i odpadają, a potem cały krzak kaput.
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- judyta
Karolko-mi się wydaje, jak dobrze pamiętam, że tego wirucha nie da się wyleczyć. Rośliny do spalenia.Karolcia pisze:Te zdjęcia były robione przed pójściem do lekarza![]()
Potem je wyleczyłam,a one wzięły i się odmeldowały.Są ciężkie w uprawie ale piękne
Ale skoro wyleczyłaś, to może oznaczać, ze to była inna choroba.
A cynie debeściarskie

- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Cynie boooskie, jak Wam wiadomo uwielbiam te kwiaty, chyba u siebie wrzucę jakieś fotki, pewnie znajdą się te których jeszcze nie pokazywałam ;)
Cynie wysiewam zawsze od drugiej połowy kwietnia i robię im tunel foliowy, tak aż do ogrodników (oczywiście z dziennym wietrzeniem). Najlepsza metoda w moim przypadku, bo potem te pikowane kurduplowate są, a tak sobie rosną zdrowe i wysokie
Magda te pelargonie ciężko jest przechować, mi nigdy się nie udało, po kilku dniach na klatce padały i basta. I właśnie często chorują, jakies bruzdy na liściach, potem roślina osłabiona i nie daje sobie rady zimą w pomieszczeniu.
Cynie wysiewam zawsze od drugiej połowy kwietnia i robię im tunel foliowy, tak aż do ogrodników (oczywiście z dziennym wietrzeniem). Najlepsza metoda w moim przypadku, bo potem te pikowane kurduplowate są, a tak sobie rosną zdrowe i wysokie

Magda te pelargonie ciężko jest przechować, mi nigdy się nie udało, po kilku dniach na klatce padały i basta. I właśnie często chorują, jakies bruzdy na liściach, potem roślina osłabiona i nie daje sobie rady zimą w pomieszczeniu.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- alana
Magda, masz ogród pod nosem, to swobodnie wysiewaj do gruntu, ja muszę trochę biegać na działkę ;)
Pokażę cynie i jeszcze jakieś motylki gratis, ale najpierw zdjecia powybieram :P
Pokażę cynie i jeszcze jakieś motylki gratis, ale najpierw zdjecia powybieram :P
Pozdrawiam, Alicja
- judyta
Alo-masz rację, Cynie pikowane u mnie gorzej rosły. Wysiałam je do tunelu, a potem pikowałam i były kurduplowate. A rok wcześniej wysiałam od razu na miejsce stałe-w beznadziejne rządki- w warzywniku
i wyrosły potwornie!! no busz zwyczajnie. Oczywiście w zamyśle miały być pikowane z warzywniaka w inne miejsca, ale zabrakło czasu i zostały
Ważna obserwacja

Ważna obserwacja

- alana
Moje kwitną zgodnie z "przepisem" na opakowaniu
i długo.
Judyto u nas też sie robi z nich busz, sąsiadów nam zakrywają przynajmniej ;) Te perskie, czy tam meksykańskie ;) dobrze rosną pikowane.

Judyto u nas też sie robi z nich busz, sąsiadów nam zakrywają przynajmniej ;) Te perskie, czy tam meksykańskie ;) dobrze rosną pikowane.
Pozdrawiam, Alicja