Ewuniu, cudne barwy jesienią miałaś
Jak mija zima? U mnie wyjątkowo bezśnieżnie i martwię się ci będzie dalej. Taka łagodna zima wróży niezbyt dobrze. Może być dużo robactwa .
Ewa, z Lichfield Angel próbowałam już różnych sztuczek i niestety bez żadnego efektu Myślę, że miejsce może jej nie pasować, bo akurat w tamtej części ogrodu większość róż rośnie znacznie słabiej.
Ewuniu, jesteś gdzieś tam? Zaglądasz tu czasem?
Na forum to wiem, że zaglądasz, ale w swoim wątku cichutko siedzisz. Może masz jakieś wspominkowe zdjęcia z Twojego różanego ogrodu?
Ewo, nareszcie się odezwałaś. Nawet nie wiesz, jak ja lubię ten Twój ogródek (pachnący różami, malowany bylinami ). Zawsze znajduję w nim coś ciekawego i inspirującego i z przyjemnością oglądam każde zdjęcie oraz każde zestawienie roślin. Róże masz przepiękne, bujne i zdrowe, inne byliny także. Bywaj częściej i wstawiaj swoje zdjęcia, najlepiej te większe. Pozdrawiam serdecznie
Próba poruszania się po nowej szacie Forum - udana
Piękne fotki, super zestawienia roślin.
Pięknie, kolorowo, nastrojowo, klimatycznie
Pozdrawiam, czekając na więcej fotek z Twojego ogrodu.
Wandziu, ależ z Ciebie detektyw, znalazłaś mnie na innym forum
Witaj kochana i dziękuję za miłe słowa . Przyznam, że ja też bardzo lubię Twój ogród, a szykuje się jeszcze drugi. Zachęcona pokażę co się tam u mnie działo w 2022 r. Dla Ciebie to nie będzie nowość, zdjęcia się pokryją.
Beaby
Witaj kochana
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się w moim ogrodzie.
Ewuniu cudne zestawienie piwonii z irysami jakoś mi umknęło.
Oś widokowa z białym rododendronem na końcu jest przepiękna.
Uwielbiam Twój ogród, jest dla mnie inspiracją w tworzeniu kolejnych rabat i przeróbek starych.
Cieszę się, że pokazujesz ogród.
Kolejna koleżanka, którą tak dobrze pamiętam.
Oj, jak miło znowu być z Wami
Soniu, jakie miłe słowa, dziękuję kochana
Dalszy ciąg czerwca.
róża Rhapsody in blue
Irysy syberyjskie
Jeszcze raz przypominam, o kredce w prawym górnym rogu postu do edytowania, gdy chcemy coś dopisać.
Poprawiłam(usunęłam zbędne cytaty) i połączyłam posty. Iwona
Przepiękna zieleń na Twoich zdjęciach - aż chce się już pełni wiosny
Dorodne różaneczniki - podglądam z czym je łączysz Chciałbym je zaprosić do ogrodu ale na razie nie mam na nie pomysłu.
Piękna kolekcja kosaćców Podoba mi się zestawienie niebieskich irysów i białych piwonii - muszę to zaplanować u siebie
Jak fajnie Ewuniu, że jesteś z powrotem Ogród bardzo się zmienił - zagęściło się, rośliny urosły Piękne okazy rododendronów, super pokaz irysów Ja jeszcze domagam się zdjęć jeżówek i róż, bo one zawsze mi się z Tobą kojarzą
Jeżeli chodzi o różaneczniki, to te lila i fioletowe rosną w towarzystwie azalii, różowe maja w są sąsiedztwie różowej Anabelki , piwonii i inne roślinki.
Irysy to dobre rośliny na suche lata. Bardzo je polubiłam
Witaj Dorotko
Kochana,nie mam już jeżówek, tylko jakieś szczątki. Niestety większość zjadły ślimaki, a reszta wyginęła, chyba miały za sucho.
Ojej! Szkoda jeżówek. Te piękne byliny spotykają się zewsząd z jakimiś zagrożeniami. A to ślimaki, a to sucho, a to zimno. Kiedyś miałam sporo odmian, zostały tylko te pospolite różowe. I co jakiś czas patrząc na zdjęcia jeżówek w szkółkach, siłą powstrzymuję się przed ich zakupem. A tak miło było je u Ciebie oglądać. Miałam nadzieję, że jednak gdzieś, w czyimś ogrodzie daje się je utrzymać przy życiu