1. Pikowanie 3.03
2. Ucięcie stożka wzrostu w celu wyprowadzenia na 2 pędy na etapie rozsady 9.03
3. Pierwsze nowe liście właściwe z zagłebienia między łodygą a liścieniem 16.03
Problem jest w tym, że od kilku dni zauważyłem bardzo mocno fioletowe liścienie od strony dolnej. Problem chyba sie pogłębia i fiolet zaczyna przechodzić na górna stronę liścieni. Łodygi wyglądają w miarę normalnie, raczej nie są fioletowe..
Ziemia do wysiewu i pikowania Kronen, siewki pod taśmami LED przez 10-12 godzin, podlewane samą wodą nie za dużo ( a może mają za sucho.. ? ), odstaną deszczówką. Temperatura w nocy ok 16-18 stopni, w dzień 21-23 stopnie..
Wcześniej w tej samej ziemi siałem pomidory mini na parapet i nie było tego objawu..
Proszę o diagnozę.. Normalnie bym powiedział, że się przeziębiły albo problem z fosforem, ale to jest ziemia, która ma raczej startowo sporo nawozu i tak jak już pisałem w tym roku już mini pomisory w niej robiłem i obok stoi też piękna zielona papryka bez fioletu..

Kolorystyka w niektówrych zdjęciach pewnie trochę przekłamana, ale wiadomo o co chodzi..
Proszę również o info co i w jakiej dawce ewentualnie zaaplikować .. Aktualnie mam rozrobiony Florovit do pomidorów 3ml / l, w zapasie mam Peters do roślin kwitnących ( używam do storczyków..) , mogę rozrobić ew. Florovit do roślin kwitnących lub coś zakupić ale to już potrwa kilka dni i obawiam się o kondycję siewek.