Dame Judy Dench -2017r. Kwiaty duże, pełne, pachnące. Kolor morelowo-pomarańczowy. Róża ładna, widać z daleka jej energetyczny kolor. Natomiast słabo się krzewi i ogólnie jestem rozczarowana tą odmianą. Zapowiadała się znacznie lepiej, a po przeprowadzce szału nie ma. Kwiatów mało, a i sam pokrój pozostawia wiele do życzenia. Pędy ciągle cienkie i ciężko im utrzymać spore kwiaty. Długo zbiera się do powtórki. Ze zdrowiem też nie jest najlepiej. Krzaczek mały - ok.0,50m. Drugi raz bym jej nie kupiła

2019

2020

2021

2022

Anne Boleyn - 2017r. Kompaktowa odmiana. Kolor różowy, niejednoznaczny - zewnętrzne płatki w bladym różu, a bliżej środka odcień różu znacznie intensywniejszy, można dostrzec również żółty. No i ten kuszący kręciołek w środku. Kwiaty średniej wielkości, słabo pachnące. Krzaczek rośnie szeroko, rozkładając się na boki. O dziwo, tej róży przeprowadzka posłużyła, bo zmężniała, ładnie się rozkrzewiła i całkiem przyzwoicie zaczęła kwitnąć. Ma dwa główne kwitnienia, ze sporą przerwą. Odmiana zdrowa przez cały sezon.

Boscobel – 3szt. 2015,2016,2020r. Kolor koralowo-różowy. Kwiaty duże, pełne, intensywnie pachnące. Odmiana kwitnie obficie przez cały sezon. Nie lubi deszczowej pogody, bo wtedy płatki się sklejają i kwiaty szybko nasiąkają wodą, a co za tym idzie nadają się już tylko do ścięcia. Dość zdrowa, chociaż z końcem sezonu łapie trochę plamek. Dobrze się krzewi i ładnie utrzymuje kwiaty w pionie.
2020

2022

Brother Cadfael- 2018r. Kolor różowy, kwiat duży, pięknie pachnący. Mój krzaczek nie osiągnął zbyt dużego wzrostu i ciągle czekam na jego lepszy rozwój. Kwiaty nie znoszą wysokich temperatur i mocnego słońca. Pędy bardzo dobrze utrzymują spore kwiaty w pionie i to jest duża zaleta tej róży. Ma dwa główne kwitnienia, ale robi sobie pomiędzy nimi bardzo długą przerwę. U mnie zdrowa przez cały sezon. Czasami trafi się kilka brzydszych liści.
2019

2020

2022

Christopher Marlowe – 2017r. Kompaktowa, mała różyczka. Moim zdaniem świetnie nadaje się do uprawy w pojemnikach. Kwiaty duże, pełne, delikatnie pachnące. Kolor łososiowo –różowy z żółtym oczkiem w środku, zmienny. W pąku czerwona, rozwija się pokazując ciekawą barwę, od żółtego, można dostrzec pomarańczowy, łososiowy. Potem nabiera różowej barwy. Pędy bardzo cienkie, więc różę trzeba wspomagać podwiązywaniem, bo nie jest w stanie unieść kwiatów i ciągle mam z nią problem. Po przeprowadzce krzaczek cofnął się w rozwoju i nie może się pozbierać. Wiosną zmienię mu miejsce i mam nadzieję, że wreszcie się ogarnie. Woli raczej mieć trochę półcienia, bo typowa „patelnia” tej odmianie nie służy.
2019

2021

2022