Słyszałem wiele dobrego o nim dlatego udało się parę nasion org zdobyć.
Będzie ponad 160 odmian a zapasowe krzaki zostaną wybrane tylko najlepsze jak Corazon będzie taki to z chęcią będzie i drugi
Godna polecenia odmiana,jedna z najlepszych w mojej kolekcji w tym segmencie.Nie sprawiająca kłopotów w uprawie.W ubiegłym roku miałem tylko dwie rośliny.W tym będzie ich dziesięć.Bardzo plenna i co istotne regularnie wiąże owoce nawet podczas upałów.No i oczywiście smaczna.Luźny pokrój liści nie sprzyja chorobom. Żeby być w pełni z niej zadowolonym trzeba spełnić kilka warunków.Nasiona oryginalne,regulacja gron jeżeli chce się uzyskać większe i wyrównane owoce,właściwe karmienie podczas uprawy.Podczas upałów obniżanie temperatury w tunelu poprzez cieniowanie/wietrzenie,gdyż owoce mogą mieć tzw.żółtą piętkę od szypułki przez problemy z pobieraniem właściwym potasu.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Wszystkie trzy dla mnie są na jednakowym wysokim poziomie smaku,wszystko zależy od tego czy ogrodnik potrafi ten smak wydobyć,podobnie jest z plennością.W sezonie karmienie odpowiednim pożywieniem z zachowaniem zdrowego rozsądku.A przeciw chorobom trzeba oczywiście profilaktycznie zapobiegać a nie wtedy gdy pojawią się problemy.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).