Witam wszystkich cieplutko

. Powolutku zaczynam wysiewy na pierwszy rzut 13 stycznia poszła papryka Blot, Mini słodka, violet sparkle oraz pietruszka, seler naciowy i liściowy. teraz czekam na wykiełkowanie.
Byłam przez weekend na działce bo było tak przyjemnie i słoneczko zaświeciło, a tu niespodzianka na mnie czekała zakwitł mi ciemiernik pierwsze kwiatuszki w tym roku

Wiosna coraz bliżej. Teraz pogoda się zepsuła silny wiatr i mżawka więc siedzę w domku i zajmuje się remontem. Wymieniłam drzwi wejściowe teraz przerabiam rury od gazu i centralnego ogrzewania będę też robiła w łazience grzejnik taka drabink, a potem biorę się za przedpokój, ale tylko do końca kwietnia potem uciekam na działkę tam czeka mnie malowanie pokoiku i wiosenne porządki.
Co roku sieję ogórki śremskie, ale jakoś zawsze szybko się kończą w tym roku postanowiłam posiać więcej odmian i w dwóch turach. Więc mam śremskie i Nadusha, Monisia, Atlantis,Allianz,Solon,Horizon i Liberty, Cezar F1,Wisconsin SMR 58,
Te będą zależało mi na Nadusha i Monisia, ale musiałam dobrać jeszcze jedną bo inaczej nie mogłabym zrobić zamówienia. Inne mam od miłej koleżanki która podzieliła się ze mną nasionkami. Mam nadzieję, że będzie co zaprawiać i jeść.
Witaj
Ewuniu ja trawy wiązałam na jesieni, ale miałam okrywać piwonię drzewiastą bo robię co roku i nie zdążyłam. Zastanawiałam się czy nie przykryć ale zrezygnowałam z tego i zostawiam jak jest. Dziękuję za życzenia pozdrawiam miłego wieczoru.
Lucynko dziękuję za życzenia Tobie też niech się darzy jak najlepiej w Nowym roku. Pozdrawiam miłego wieczoru.

.