Znalazłam nawóz wieloskładnikowy z wapniem to Calfon 14 11 22 8 , ale bez magnezu .
Ma jeszcze jedną zaletę , może być stosowany w zwykłej wodzie bez ryzyka wytrącenia
osadów .
Wada , że najmniejsze opakowanie to 10 kilogramów .
Dzień dobry,
mam pytanie odnośnie ziemi, która mi została po uprawie ogorkow w skrzyni, oraz cukinii i papryki w donicach. Była to ziemia zakupiona w sklepie. Czy mogę ja na wiosnę razem wymieszać i na nowo sadzić w niej warzywa? Nada się do ponownego sadzenia tych samych warzyw? Czy mogę sadzić ogórki w tej samej skrzyni w której były w tym roku, czy to się nie uda i musze wymienić ja na nową?:)
A może ziemie z ogorkow wykorzystać do innych warzyw?
Planuję skrzynie na ogórki zrobić jeszcze raz tak duża jak była w tym roku, ponieważ plony ogorkow pozytywnie mnie zaskoczyły:) Tak wiec może wymieszanie nowej kupionej ziemi z ziemia, która pozostała po tym roku będzie dobrym rozwiazaniem i nada się do ponownego sadzenia ogorkow?
Trochę tej ziemi jest i szkoda mi ja wyrzucać.
Pozdrawiam
Tumbling Tom yellow zaczyna się w końcu wybarwiać, nie długo degustacja. Przetrwał już parę mrozów (do - 3) w tunelu. Na większe mrozy zabiorę je do domu.
Jakos w wakacje ale nie zapisane mam, tydzien temu była degustacja, miałem wersje red która była średnia a yellow mnie bardzo zaskoczył smakiem na plus na didatek słońca mało.
karion Jak na balkon to polecam karłowego Betaluxa. Ja go wysiałam już koniec stycznia, trzymał się sztywno (nie wybiegał) podobnie jak Dwarfy. W tym roku miałam go tylko w donicach i smak o wiele lepszy niż w ub. roku w gruncie. Owoców mnóstwo jak na taki mały krzaczek -ok. 70cm.