Zżółkłe liście usunąłem, zrobiłem oprysk Mospilanem. Chciałbym go jeszcze podlać tym preparatem, tak jak niektórzy robią z kaktusami w przypadku wełnowców. Niestety ulotka podaje stężenie tylko dla oprysków. Nada się ono do podlewania czy może przyda się większe stężenie?
Diffenbachia - żółknące ,zasychające liście i inne choroby
- zenzi
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 11 wrz 2022, o 14:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Diffenbachia - żółknące ,zasychające liście i inne choroby
Okazało się, że okaz którego niedawno zakupiłem na przecenie ma wciornastki
Zorientowałem się po tym, że nagle liście zaczęły żółknąć jeden za drugim. Skurczybyki dobrze się ukryły, w sklepie ich nie widziałem. Całe szczęście nauczony doświadczeniem nowe rośliny trzymam przez jakiś czas w osobnym pomieszczeniu, więc ograniczyłem problem jedynie do jednej doniczki.
Zżółkłe liście usunąłem, zrobiłem oprysk Mospilanem. Chciałbym go jeszcze podlać tym preparatem, tak jak niektórzy robią z kaktusami w przypadku wełnowców. Niestety ulotka podaje stężenie tylko dla oprysków. Nada się ono do podlewania czy może przyda się większe stężenie?
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Diffenbachia - żółknące ,zasychające liście i inne choroby
Takie samo stężenie.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
-
KarolinaAnnaM
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 27 mar 2025, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.