Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 14

Post »

Lucynko, chwasty też potrafią zachwycić kwitnieniem, tylko u Ciebie nie mają na to żadnych szans ;:224 .
No cóż, ja też liczyłam na złoto i bardzo żal mi chłopaków, bo było blisko... :(
Pięknie kwitną Twoje róże ;:138 , aż coraz bardziej odczuwam ich brak w ogrodzie :wink:
Sąsiadka zapewniła Ci urocze widoki :tan , a te dalie pewnie dlatego takie piękne, że podjadają z Twojego kompostu ;:333 .
Właśnie doszłam do wniosku, że odwiedzam kompostownik nawet kilka razy dziennie, a niewiele kwitnie w jego otoczeniu ;:oj , ale dalii tam nie posadzę, bo ciągle mi tam buszują jakieś podziemne stwory ;:14 , może właśnie hibiskusy? To są spore krzaczyska, a u mnie rosną w ciasnocie, a nawet po dwie siewki razem i mus je rozsadzić. Trochę się na nie nakręciłam, skoro zakwitły, bo wcześniej byłam na nie, ponieważ pierwszy, kupiony w szkółce wcale nie tanio, jeszcze nigdy nie zakwitł ;:14 , chociaż ciągle jest. Może to liściasty ;:306 .
Wyglądałam deszczu, ale już przesadza, bo leje albo mży niemal bez przerwy ;:145 , w dodatku jest okropnie zimno, brr.., a nie widać ocieplenia w prognozie, a obiecywali upały jeszcze we wrześniu ;:185 .
Pozdrawiam gorąco z deszczowego Podkarpacia ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko piękne Ci kwiaty kwitną. Ta chryzantema śliczniutka u mnie jakoś słabo z kwiatami, pada cały czas praktycznie cały wrzesień, nie da się jechać na działkę żeby posiedzieć szkoda bo zima już niedługo. Pozdrawiam miłego wieczorku ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Dzień przerwy w opadach i od razu miło się zrobiło pod słonecznym niebem.
Nie planowałam wizyty na działce, ponieważ rano niebo było zachmurzone i raczej można było spodziewać się deszczu, jednak w miarę upływu czasu robiło się coraz ładniej, zatem żal byłoby siedzieć w domu, tym bardziej że ciepłe grzejniki rozleniwiają.

Soniu - przypominam sobie, że i Ty podzieliłaś się swoim hibiskusem z sąsiadką. Może on potrzebuje nieco więcej czasu dla pełnej regeneracji... ;:218
Gołębi nie muszę nigdzie wysyłać, u siebie bowiem mają tyle smagliczki, ile zdołają oskubać z kwiatuszków,a nawet za dużo. ;:7 Od kilku lat sama się wysiewa wszędzie, ja tylko albo wyrzucam nadmiar siewek, albo przepikowuję w miejsca, gdzie mnie przeszkadzać nie będą, a dla gołąbków stworzą smaczną stołówkę. ;:303
Nie mniej dziękuję za ofertę. :lol:
Dzisiaj już było dość ciepło, ale na jutro już zapowiadają deszcz. Może taka kratka się szykuje. ;:218
Dziękuję za dobre życzenia ;:196
Wzajemnie życzę Ci słonecznych dni ;:3 , czytałam bowiem, że masz przed sobą jeszcze sporo pracy w synowskim ogrodzie.

Obrazek

Kwiaty dalii zmiennej z jednego krzaczka.

Obrazek

Ewuś jolifleur - jeśli bardzo chcesz mieć hibiskusy bylinowe, to mogę dać Ci jedną radę z własnego doświadczenia. Kupuję hibiskusy jesienią i do wiosny zostawiam je w doniczce, którą wkopuję w tunelu. Dopiero późną wiosną przesadzam do gruntu. Przed pierwszą zimą w gruncie dość wysoko podsypuję korą drzew iglastych i kompostem. Kopczyki usuwam później niż kopczyki róż, ponieważ te hibiskusy stosunkowo późno wypuszczają łodyżki, wszystkie bezpośrednio z korzeni. Nie usuwam całego kopczyka, tylko ok. połowy, a resztę dopiero wtedy, gdy nie ma już groźby dużych przymrozków. Po osiągnięciu przez roślinę wieku dojrzałego, tj. po kilku latach sypię kopczyk dużo niższy i usuwam go dużo wcześniej.

Wymądrzyłam się, a mam tylko dwa hibiskusy, ;:7 przy czym jeden jest już bardzo dojrzały, drugi ma dopiero dwa latka.
Nawożę je najzwyczajniej w świecie: gołębim złotkiem jesienią, nawozem dla roślin kwitnących wiosną. ;:108

Obrazek

Heliotropowi ścinałam przekwitłe kwiatostany, dzięki czemu jeszcze kwitnie.

Obrazek

Martusiu - to Ty nie masz róż? Jak to się stało, że to przeoczyłam. ;:204 Wydawało mi się, że w Twoim ogrodzie jest wszystko, co może zachwycać kwieciem. :lol:
Obok mojego kompostownika jest też kompostownik sąsiadki i jeszcze jednego sąsiada - taki narożnik u zbiegu trzech działek, tak więc trudno powiedzieć, czyim kompostem się karmią. ;:24
Myślę, że z tymi ketmiami to całkiem dobry pomysł, one są niezawodne i zanim zakwitną, ożywiają otoczenie zielenią liści. ;:333
Szczerze mówiąc, w ciepełko już nie wierzę, bardziej skłonna jestem uwierzyć we wczesną zimę.
Dziękuję i wzajemnie cieplutko pozdrawiam. ;:196

Obrazek

Floksy jeszcze kwitną i pachną, choć znacznie mniej intensywnie.

Obrazek

Alu - posiedzieć na działce to i u mnie się już nie da. ;:185 Jednak popracować sobie można spokojnie. ;:303 A zimie faktycznie jakoś mocno się śpieszy w tym roku. ;:145
Pozdrawiam wzajemnie i życzę słonecznych dni na działeczce. ;:196

Obrazek

Mam dwie niskie hortensje bukietowe, a zdjęcie zrobiłam tylko jednej, drugą bowiem ledwo uratowałam przed pędrakami chrabąszczy i jeszcze nie nadaje się do pozowania.
Dla odmiany astry mają się dobrze. Czyżby ich korzonki nie smakowały pędrakom? Bo że nie lubią żeniszków, to już wiem na pewno. Pełno ich wykopałam w pobliżu, ani jednego w korzeniach żeniszków.

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, mam wielkie krzaczory, a nawet "drzewa" róż, ale dzikich, kwitnących wiosną i jakieś marne resztki z dawnej rabaty wielkokwiatowych, które jeszcze czas od czasu produkują pojedyncze kwiatki. Jednak coraz bardziej brakuje mi takich pięknych krzewów, obsypanych kwieciem od wczesnego lata do późnej jesieni, tylko dobrego miejsca dla nich już nie mam w ogrodzie ;:185 , tak jak i na jednoroczne kwiatuszki, które teraz, w końcu lata cieszą oczy kolorami, jak u Ciebie ;:138 .
Lucynko, o ile dobrze pamiętam, masz własne nasiona heliotropów. Kiedy je zbierasz, jeśli przycinasz przekwitające kwiaty? Czy tam już są dojrzałe nasionka?
Przyglądam się swoim, ale nie pamiętam jak one wyglądały :oops: i nie wiem czy mam nasiona czy resztki kwiatków?
Jeszcze mam nadzieję na ciepełko, czego nam gorąco życzę ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Pogoda zbiesiła się dokumentnie i zieje zimnicą jak w listopadzie. Wprawdzie obyło się bez deszczu, ale wiatr nie dawał od siebie odpocząć. Zostałam więc w domu, a ponieważ nosiło mnie, nie mogłam wysiedzieć w czterech ścianach, to sobie odwiedziłam dwie galerie i nareszcie uzupełniłam braki w garderobie. Ponieważ dość sporo schudłam, wszystkie ciuszki albo na mnie wisiały jak na niedopasowanym manekinie, albo spadały z bioder, np. spódnice czy spodnie. Zaopatrzenie udało mi się w stu procentach, dzięki czemu już mogę omijać galerie, do których bardzo nie lubię zaglądać.

Martusiu - ja bym wyrzuciła część tych "krzaczorów" na korzyść innych, ładniejszych różyczek. ;:131 Jest tylko taki problem, że te ładniejsze są bardziej wymagające i muszę się przyznać, że u siebie przerzedziłam je w ubiegłym roku, sprawiając przy okazji przyjemność sąsiadkom. ;:306 Pozbyłam się tych najbardziej chorowitych. A ponieważ nie jestem wielką miłośniczką róż, stawiając lilie na pierwszym miejscu, to oddawałam krzaczki bez żalu. ;:303

Nasiona heliotropów pozyskuję poprzez wysuszenie i wykruszenie ściętych przekwitłych kwiatostanów. Jeśli mi się chce, to jeszcze wykruszam te maleńkie nasionka i przesiewam przez gęste siteczko. ;:108 A jeśli nie chce mi się wykruszać, to zostawiam wykruszone z kwiatostanów i tylko potem sieję gęsto, bo nigdy nie wiadomo, ile ich wzejdzie. ;:7 Niezależnie od sposobu pozyskania nasionek i tak własne sieję gęściej, nigdy bowiem nie da się pozyskać samych tylko nasionek. Zawsze zostają jeszcze drobniutko pokruszone ich osłonki.
Kwiatostany heliotropów nadają się do zbierania na nasiona tylko wówczas, gdy nie ma na nich kwiatków, gdy są już suche i brzydkie. ;:333
Życzenia przytulam do serca ;:167 i z serca odwzajemniam. ;:167 ;:196

Obrazek

Jeżówki już resztkami kwiatków zdobią rabatę.

Obrazek

:wit :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jesień, proszę państwa. Kalendarzowa, bo odczuwalna trwa już trzy tygodnie. Jednak wczoraj i dzisiaj na mojej działeczce było całkiem przyjemnie i ciepło. Słoneczko nie leniuchowało, grzało, dzięki czemu temperatura powietrza osiągnęła siedemnaście stopni C. Z przyjemnością oddałam się czynnościom niezbędnym w celu przygotowania rabat do zimy. A ponieważ chwasty znowu pokazały swoje kły, wzięłam się za walkę z nimi.
Oczywiście zrobiłam też fotki aktualnie kwitnącym roślinkom.

ObrazekJesienny ciemiernik zaczyna rozwijać kwiatki.

ObrazekDruga trójsklepka dopiero się budzi.

Obrazek

Dzielżany już po. Ten jest ostatni, ale kwiatków ma już malutko.

Obrazek

ObrazekHosta 'Stiletto' powtarza kwitnienie.

ObrazekPrzerzedzone kosmosy szaleją.

ObrazekBudzi się pierwsza Nerina.

ObrazekSpóźnionym lilijkom zimno niestraszne.

ObrazekPóźny klematis ciągle kwitnie.

ObrazekPowtarzająca krzewuszka bardzo długo cieszy kwiatuszkami.

ObrazekLewkonia zdobi i pachnie.

Obrazek

Kwitnie różowy rozchodnik.

Obrazek

ObrazekLilak 'Meyera' już w jesiennej szacie.

Niech nam złota polska jesień pozwoli cieszyć się swoimi urokami. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, ja też mam nadzieję na piękną jesień, ale prognozy dla mojego regionu nie są obiecujące ;:185 , u Ciebie ma być jeszcze pięknie ;:138 .
Lilak w czerwieni ;:oj ogromnie mnie zaskoczył! Moje są zupełnie zielone!
Moje spóźnialskie lilijki tracą pączki w tym deszczu, chyba nie dadzą rady rozwinąć płatków ;:174 , nie to co Twoje pachnidełka :tan . Przynajmniej trójsklepki u mnie też zdecydowały się pokazać swoje zadziwiające kwiatuszki. Chyba potrzebowały więcej wody, a ja im skąpiłam i tylko czasem podlewałam :oops:
Dzielżany coraz bardziej mi się podobają :heja , najwyraźniej wpisują się w lukę pomiędzy kwitnieniem floksów i marcinków.
Jesienny ciemiernik śliczny ;:167 . Czy on zdąży zawiązać nasiona przed zimą?
Pięknego, jesiennego weekendu, Lucynko ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko :wit u ciebie kwiecia na bogato.
Świecznikowe pochodnie pięknie się prezentują .
Róże , dalijki piękne.
Heliotropy to jak i gazanie od lat u ciebie podziwiam .Wiem ,że je bardzo lubisz. ;:108 ;:108
Bardzo ładnie jeszcze clemek kwitnie. I chyba fioletowa ostródzka ?
Moja jedna ma też pąki. ale nie wiem czy zdąży rozkwitnąć. Noce zimne. Wcześnie ta zimna jesień w tym roku się rozgościła. :roll:
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Obejrzałam i nacieszyłam oczy Twoimi ogrodowymi rozmaitościami... ;:138 najbardziej zaskoczyły mnie o tej porze kwitnące lilie... ;:215Obrazek
Miłej niedzieli i dobrego tygodnia Lucynko ;:97

;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie w niedzielne popołudnie!
Sobota zwykle przynosi miłe niespodzianki, wczoraj nie mogło być inaczej. Większość dnia spędziłam na działce, a ponieważ nie miałam ochoty schylać karku, uporządkowałam zebrane i wysuszone już nasionka. Wieczorem miałam miłych gości, a dzisiaj niemal całą niedzielę bardzo pracowitą. Poporcjowałam i zamroziłam ponad dwadzieścia porcji włoszczyzny, posiekałam natkę pietruszki do suszenia i mrożenia, zrobiłam sałatkę z zielonych pomidorów na zimę, upichciłam ostatnie już w tym roku leczo i oczywiście w międzyczasie ugotowałam niedzielny obiadek. Trochę nagrzeszyłam, ale nie była to praca ciężka ani zarobkowa, to może zostanie mi wybaczone. :lol:
Jesień na moją działkę jakoś wcześnie zawitała, przebarwiając nie tylko lilaka, ale też pojedyncze listeczki innych roślinek.

Obrazek

Obrazek

Martusiu - u mnie jest dużo słońca, mało deszczu, zatem jesienna szata nieco szybciej się ujawnia.
Moje lelijki zdążyły jeszcze pokazać kwiatuszki, co mnie ogromnie cieszy, natomiast hibiskus bylinowy 'Old Yella' w pełni rozwinął tylko dwa kwiatki, pozostałe trzyma albo w pąkach, albo rozwija częściowo. A przecież słonka mu nie brakuje, czyżby zimne noce aż tak mu dokuczały ... ;:218
Trójsklepki istotnie nie lubią mieć suchych nóżek, a dzielżany raz kwitną wcześnie, innym razem późno, nie mogę za nimi nadążyć. ;:7
Ten ciemiernik zawsze zakwita jesienią. W minionym sezonie kwitł aż do wiosny, nasionek nie było. ;:222
Dziękuję za dobre słowa i życzenia, pozdrawiam słonecznie. ;:3

Obrazek

ObrazekNikandra wpycha się na rabaty nieproszona.

Aniu - tyle pochwał, że głowa mała. ;:24 Za wszystkie z całego serca dziękuję. ;:167
Ten fioletowy kwiatek to lewkonia. Późno dostałam sadzonki od sąsiadki, która zbyt późno je wysiała, dlatego nie było już czasu do ścięcia wierzchołków wzrostu w celu rozkrzewienia i urosły wysokie. Najważniejsze jednak, że zdążyły zakwitnąć. ;:303 Bardzo ładnie pachną ;:333 , jak to lewkonie.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Obrazek

Ten clematis wypuścił nowe odrosty, które jeszcze zdążyły zakwitnąć.

Obrazek

Fuksja dopiero teraz sobie przypomniała, że wypadałoby pokazać się z lepszej strony.

Maryniu - te lilijki to z jakichś cebulek przybyszowych, zapewne za rok zakwitną wcześniej. ;:108
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa i życzenia, które odwzajemniam z całego serca. ;:167

Obrazek

Żeniszki jeszcze nie powiedziały ostatniego słowa i taki słoneczny nagietek sobie kwitnie.

Obrazek

Ciepłego, słonecznego tygodnia wszystkim życzę najserdeczniej ;:3 ;:3 :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Och, jakże pracowitą miałaś niedzielę. ;:215 Ale potem zimą się będzie fajnie częstowało z takich zapasów witaminek.
Niby już jesień a moje nagietki dopiero teraz pchają się do kwitnienia.
Ciemiernik ;:215
Piękny kolor lewkonii, mnie się wysiały tylko białe.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, najwyraźniej słoneczko, po pracowitym lecie, nie ma teraz siły ogrzewać całego kraju i pokazuje się tylko wybrańcom ;:333 . U mnie skąpi swojego widoku i chowa się za deszczowymi chmurami, za nic mając prognozy synoptyków ;:145 . Miały być dwa dni pogodne i niby są, ale po porannym deszczu :roll: .
U Ciebie słoneczko, do kwitnących kwiatów, dodaje kolory listków ;:138 . Powojniki ciągle kwitną, śliczny nagietek wśród smagliczki i nikandra, mimo, że nieproszona, pokazuje swoje ładniutkie kwiatuszki ;:138 .
Hibiskusowi chyba już za zimno, że nie chce się do końca otworzyć ;:174
Coś czytałam o wybuchu w Płocku, mam nadzieję, że nie mieszkasz w pobliżu?
Pozdrawiam cieplutko, życząc pięknego, słonecznego dnia ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak się złożyło, że dwa dni spędziłam w kuchni. Zbiegła mi się podwójna robota. Po pierwsze zerwałam pomidory w tunelu, bo i tam nie chciały już dojrzewać. Większe zapakowałam do kartonu i do szafy, mniejsze, których było bardzo dużo, przerobiłam na powidła.
Po drugie kupiliśmy dziesięć kilogramów pomidorów na przecier i z nimi walczyłam najdłużej, przy czym jeszcze nie wszystkie przerobiłam. A pogoda zachęcała do opuszczenia czterech ścian, jednak zdecydowałam nie patrzeć w okna, tylko solennie wziąć się do pracy. Wprawdzie zapowiadali u nas deszczową środę, a deszcz spadł w nocy, rano do ok. jedenastej wisiały chmury, a potem wyszło słońce i tak sobie wędrowało po niebie aż do zachodu. Ciekawa jestem, jak będzie jutro, bo trzy dni bez działki nie wytrzymam. ;:7

Beatko - najlepsze jest to, że z tych moich zapasów najbardziej cieszą się dzieci. ;:306
Moje nagietki kwitły całe lato, teraz już tylko takie niedobitki pokazują swoje słoneczka.
Lewkonii nie siałam, dostałam gotowe sadzonki, ale późno i nie ścinałam im wierzchołków wzrostu,by zdążyły zakwitnąć. Urosły wysokie i kwitną na samej górze, z daleka przypominają ostróżki. :lol:
Ciemiernik mnie zaskoczył, bo od początku zaczyna kwitnąć jesienią. ;:219 Zupełnie inaczej niż wszystkie inne.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Obrazek

ObrazekSpóźnialskie lilijki.

ObrazekNerine.

Martusiu - kapryśne to słonko, u mnie go nie brakuje i świeci na przekór synoptykom, którzy z uporem maniaka co dzień ostatnio wieszczą deszcz. ;:138
Hibiskus zbyt późno zaczął rozwijać paki, zaspał. W sumie to on i tak się postarał, bo jesienią wsadziłam kawałek od sąsiadki i w jestem zdziwiona, że w ogóle kwitnie. :roll:
Piękne dzięki za miłe słowa pod adresem moich kwiotkuff ;:167
Wybuch miał miejsce na terenie Orlenu i choć mieszkam niedaleko, nawet go nie słyszałam, telewizor mnie o tym poinformował. Żal tych ludzi, którzy nie przeżyli wybuchu. ;:167
Pozdrawiam wzajemnie i niech Ci wreszcie słoneczko ozłoci świat. ;:3 ;:196

Chryzantemki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wybaczcie, że dzisiaj już Was opuszczę. Głowa mi jakoś tak ciąży, jakby mi ktoś ołowiu do niej nalał. Kark nie daje rady jej udźwignąć, a jeszcze trzeba będzie kibicować naszym wspaniale - jak dotąd - grającym siatkarkom.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko, z całego serducha. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Cudne chryzantemy pokazujesz,lilię białą ładnie sfotografowałaś Lucynko! ;:333 ;:63 Dzisiaj miałam też dobrą pogodę byłam sama ,wokół nie było sąsiadów więc bez okazji do pogawędek spokojnie sobie pracowałam...Wszelkie doniczki i pojemniczki znalazły swoje miejsce w glebie.Sporo się tego nazbierało przez lato!Jestem zadowolona!
:lol: Jutro od działki pauzuję! ;:7

;:97
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko witaj :wit Tak dawno nie zaglądałam do zaprzyjaźnionych ogrodów, że nawet przeczytanie wszystkiego potrzebuje sporo czasu, a co dopiero pisanie :D Twoja działeczka tradycyjnie kolorowa i bogato ukwiecona pomimo niesprzyjającej pogody. Ten ciemiernik wyjątkowo się pospieszył z kwiatami, piękny okaz ;:167, kwitnąca lilia w końcu września to też miła niespodzianka.
Chryzantemki się postarały i pięknie kwitną ;:63
Żeby tylko pogoda była to przyjemnie byłoby spędzać czas w takim pięknym otoczeniu, niestety, u mnie za oknem szaruga - chmury, drobny deszcz i 8⁰ :(
Pozdrawiam zatem cieplutko i życzę Ci Lucynko miłego i pogodnego weekendu ;:168 ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”