Moja kwitnąca kolekcja
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani wstyd mi niesamowicie, ale moja doba nie chce za nic się rozciągnąć i cierpię na niedobór czasu.Dopiero dziś cyknęłam fotki moim storczykowym bliźniakom, ale niestety nie zrobiłam zdjęć 3 nowym pędom, które pootwierały po 1 lub więcej kwiatów, i nie zdążyłam wrzucić na kompa, ponieważ musiałam biec do pracy, może dziś jak wrócę uda mi się chociaż przerzucić z aparatu i wysłać , a jak nie to jutro już na pewno , bo poniedziałki mam wolne 

- AGNESS
BEA bardzo dziękuję Ci za odwiedziny i miłe słowa o moich storczykach, bardzo mi miło
JADZIUnie przejmuj się złamanym pędem, zdarza się, ja złamałam 2 najładniejsze,ale odrastają i to bardzo szybko
jeden z nich już zawiązuje pąki
odrośnie i Tobie
GABIzdarza się niestety, czasami nasze storczyki cierpią troszkę z naszej winy, ale nigdy zamierzonej
Nawet jak coś nam się przydarzy uszkodzić, to wynagradzamy im naszą troską i dbałością o nie 

JADZIUnie przejmuj się złamanym pędem, zdarza się, ja złamałam 2 najładniejsze,ale odrastają i to bardzo szybko

GABIzdarza się niestety, czasami nasze storczyki cierpią troszkę z naszej winy, ale nigdy zamierzonej

- AGNESS
Iduś to jest właśnie obecny problem większości z nas
Jest teraz ciężka pora dla storczyków, suche powietrze związane z centralnym ogrzewaniem i w związku z tym zbyt mało wilgoci, gorąc buchający z kaloryferów, w niektórych przypadkach zbyt zimno, mało światła
Te wszystkie czynniki powodują, że pąki opadają, kwiaty krócej trzymają się po rozkwitnięciu i szybciej przekwitają. Nie przejmuj się stratą pąków, łodyżki się przedłużą, zawiążą nowe pąki, pędy kwiatowe rozgałęzią się i zakwitną. Będzie dobrze 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj !
Przepiękne masz stroczyki.... , te bordowe to mnie prześladują....
. Sprzedaj mi jednego...

Przepiękne masz stroczyki.... , te bordowe to mnie prześladują....

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05