Papryka do gruntu. Część 8
Re: Papryka do gruntu. Część 8
Mam posadzoną paprykę w tunelu,ale nic nie rośnie.Co robić ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A czym była zasilana? Przed sadzeniem , podczas rośnięcia ?
Asia
Asia
-
- 200p
- Od: 14 sty 2022, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też ma jakoś paprykę co żółta jest a nie zielona ale nie ontara ta przepadła odmiana mi na wiosnę, pewnie nie które odmiany tak mają.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Susza opóźnia wzrost pomimo podlewania.Woda z nieba działa o wiele lepiej.Obecnie kwitniemy i wiążemy owoce.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- Faworyt

Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Ogród pokazowy, widzę, że nie tylko pomidory rosną u Ciebie pięknie.
Moje papryki gruntowe słabiutkie, nie wiem dlaczego, co roku ładnie rosły i pięknie plonowały, a tym roku, kilka tylko krzaczków mam w tunelu i te ładnie rosną, a gruntowe nie mogą oderwać się od ziemi.

Moje papryki gruntowe słabiutkie, nie wiem dlaczego, co roku ładnie rosły i pięknie plonowały, a tym roku, kilka tylko krzaczków mam w tunelu i te ładnie rosną, a gruntowe nie mogą oderwać się od ziemi.

pozdrawiam Ewa
tak z ciekawości, ile masz papryk z jednego krzaka i czy nie ma problemu z łamaniem pędów?
Krzysiek
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Kilka lat temu wysadziłem 6 sztuk roberty f2.
Cech nie powtórzyła, 5 roślin miało owoce drobne, z cienką ścianką, a jedna roślina bardzo duże, większe niż f1.
Cech nie powtórzyła, 5 roślin miało owoce drobne, z cienką ścianką, a jedna roślina bardzo duże, większe niż f1.
Pozdrawiam, Jacek
- Faworyt
kylo
Jeśli to pytanie do mnie to z łamaniem pędów nigdy kłopotu nie ma,sadzone w odpowiedniej rozstawie wzajemnie się wspierają..na duchu.A co do plenności to zależy od odmiany.W tym mam 5 i liczę na plon z krzaka od 6-7 do 12-15.
Jeśli to pytanie do mnie to z łamaniem pędów nigdy kłopotu nie ma,sadzone w odpowiedniej rozstawie wzajemnie się wspierają..na duchu.A co do plenności to zależy od odmiany.W tym mam 5 i liczę na plon z krzaka od 6-7 do 12-15.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
-
- 50p
- Od: 23 cze 2020, o 19:30
-
- Kontakt:
A pierwszego kwiatka oberwałeś? Jak nie , to zerwij ta dojrzała paprykę, niech roślina nie traci sił na karmienie tego owcu. Podlej ja jakimś nawozem do papryk i pomidorow.
Pokaz cały krzak, widzę , ze ma pąki kwiatowe, dopiero co rozkwitają,.
Moja ma tez paczki kwiatowe, ale na wyższych piętrach , a na dole już rosną zawiązane dawno temu owoce
Tak teraz wyglądają moje roberty f1

Pokaz cały krzak, widzę , ze ma pąki kwiatowe, dopiero co rozkwitają,.
Moja ma tez paczki kwiatowe, ale na wyższych piętrach , a na dole już rosną zawiązane dawno temu owoce
Tak teraz wyglądają moje roberty f1

-
- 50p
- Od: 23 cze 2020, o 19:30
Dziekuje za odpowiedz, Pelasia 
Nie, nic im nie obrywałem. Wysiane 31 stycznia, do gruntu trafiły 17 czy 18tego maja. Podlałem je kilka razy magiczną siłą dla pomidorów, ale rosną bardzo wolno i te owoce malutkie - niektóre z nich to jeszcze zawiązały się w trakcie siedzenia w doniczkach.
Zdjęcie całej grządki dodałem do postu powyżej, zobacz jakie maleństwa... Chociaz tam sa nie tylko roberty f1, jest tez jalapeno (srodkowy rzad) i po prawej i po lewej mieszanka roberty i cyklon.

Nie, nic im nie obrywałem. Wysiane 31 stycznia, do gruntu trafiły 17 czy 18tego maja. Podlałem je kilka razy magiczną siłą dla pomidorów, ale rosną bardzo wolno i te owoce malutkie - niektóre z nich to jeszcze zawiązały się w trakcie siedzenia w doniczkach.
Zdjęcie całej grządki dodałem do postu powyżej, zobacz jakie maleństwa... Chociaz tam sa nie tylko roberty f1, jest tez jalapeno (srodkowy rzad) i po prawej i po lewej mieszanka roberty i cyklon.
-
- Kontakt:
A one nie maja za mało ziemi? Może nie maja jak rozwinąć systemu korzeniowego? Nie wiem jak głębokie masz skrzynki, czym są wyłożone, jakiś czarny materiał widzę ze wystaje.
Może to jest przyczyna. Jaka masz ziemie w tych skrzyniach?
Asia
Może to jest przyczyna. Jaka masz ziemie w tych skrzyniach?
Asia