Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
Witaj kochana Danusiu Twój ogród jak z krainy bajek kolorowy i taki różnorodny jest co podziwiać i nie jest nudny. Pozdrawiam życzę Ci miłego dnia 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
LUCYNKO no nie przesadzaj.
Mam nadzieję zebrać nasiona z tej dziewanny,a może sama się nasieje???
Myślę,że te ślimaki tam siedziały ponieważ miały cień,ale skończyły na drodze pod butem.Strasznie jestem cięta na te ślimory.
Jeszcze raz powiadamiam,że paczuszkę otrzymałam.Zrobiłam sobie spacer na pocztę kolo jeziorka i tylko szkoda,że nie miałam aparatu.
Telefonem zrobiłam parę fajnych zdjęć.Łabędź samotnik fajnie kąpał się ,stałam i podziwiałam jego zabawy.Pływały też dwie kaczuszki z dziećmi.Szkoda,że nie umiem zrzucać zdjęć z telefonu.
Miłego wieczoru.

HALINKO!!
Ja także lubię busz i dlatego taki posiadam.
Tylko nie powiem,że artystyczny.
Szkoda tylko,że byliny tak krótko kwitną.
Miłej końcówki dnia.

ALU!!
Dzięki za pochwały.Jednak lubię jak jest kolorowy busz.Szkoda,że moje plany spaliły na panewce,a chciałam wysiać dużo jednorocznych.
Miłej końcówki dnia.

Mam nadzieję zebrać nasiona z tej dziewanny,a może sama się nasieje???
Myślę,że te ślimaki tam siedziały ponieważ miały cień,ale skończyły na drodze pod butem.Strasznie jestem cięta na te ślimory.
Jeszcze raz powiadamiam,że paczuszkę otrzymałam.Zrobiłam sobie spacer na pocztę kolo jeziorka i tylko szkoda,że nie miałam aparatu.
Telefonem zrobiłam parę fajnych zdjęć.Łabędź samotnik fajnie kąpał się ,stałam i podziwiałam jego zabawy.Pływały też dwie kaczuszki z dziećmi.Szkoda,że nie umiem zrzucać zdjęć z telefonu.
Miłego wieczoru.

HALINKO!!
Ja także lubię busz i dlatego taki posiadam.

Szkoda tylko,że byliny tak krótko kwitną.

Miłej końcówki dnia.

ALU!!
Dzięki za pochwały.Jednak lubię jak jest kolorowy busz.Szkoda,że moje plany spaliły na panewce,a chciałam wysiać dużo jednorocznych.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak się zastanawiam, Danusiu, gdzie Ty chciałaś jeszcze jednoroczne wcisnąć.
Masz tak fantastycznie ukwiecone rabaty,
że nic więcej im już nie trzeba.
Cieszę się, że roślinki dojechały.
Wsadź je do doniczek, nie zmarnieją w oczekiwaniu na wysadzenie na działeczce.
U mnie nocne deszcze ustają po wschodzie słońca i dni są bezdeszczowe, choć w znacznej części pochmurne, ale przy tym bardzo ciepłe.
Na działce przyjemnie się pracuje,
a chwasty i tak nic sobie z tego nie robią i wyrastają zaraz za plecami.
Pozdrawiam cieplutko.

Cieszę się, że roślinki dojechały.

U mnie nocne deszcze ustają po wschodzie słońca i dni są bezdeszczowe, choć w znacznej części pochmurne, ale przy tym bardzo ciepłe.

Pozdrawiam cieplutko.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Alicja125
Witaj Danusiu ja też nie siałam jednorocznych bo brakło mi miejsca na parapecie, ale kupiłam w ogrodniku bo je bardzo lubię co tam idę do ogrodnika coś kupie, a że miejsca mało to czekam na dom bo nie ma gdzie już sadzić. Pozdrawiam miłego popołudnia 

Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Rabaty cudne

Danusiu wejdź na PW

Dobrego dnia

LUCYNKO myślałam,że te jednoroczne wcisnę na miejsce po hiacyńcikach,ponieważ obrywam im liście do samej ziemi,po to aby ślimaki nie miały gdzie się schować.Ponieważ mam dużo tych hiacyńcików to i miejsca sporo.
Dziś też nie byłam na działce.Nie dość,że strasznie duszno to straszą potężnymi burzami.(Jak ich nie słuchać)
.Znawcy od siedmiu boleści.Jutro jadę,nawet jak będzie ulewa.Byłam dziś w ogrodniczym.Ceny straszne nawet tych kwiatków które łatwo wyhodować z nasion.
Miłego dnia.!

Czy to żurawka?

ALU
Ja też prawie nie siałam z braku miejsca.Kiedyś wysiewałam już w marcu-kwietniu na działce i stawiałam pod folią.Przykrywałam agrowłókniną i miałam sporo rozsad.Niestety w tym roku to było niemożliwe.
Dobrego dnia.

BOGUSIU!!
Weszłam , przeczytałam i odpisałam za co z góry dziękuję.Może się uda.
Siedzę dziś w domu,tylko rano byłam w mieście.Wczoraj kupiłam nasiona szczawiu,jednak młody jest zdrowszy.(ślimaki tak nie atakują).
Miłego dnia.

Dziś też nie byłam na działce.Nie dość,że strasznie duszno to straszą potężnymi burzami.(Jak ich nie słuchać)

Miłego dnia.!

Czy to żurawka?

ALU
Ja też prawie nie siałam z braku miejsca.Kiedyś wysiewałam już w marcu-kwietniu na działce i stawiałam pod folią.Przykrywałam agrowłókniną i miałam sporo rozsad.Niestety w tym roku to było niemożliwe.
Dobrego dnia.

BOGUSIU!!
Weszłam , przeczytałam i odpisałam za co z góry dziękuję.Może się uda.

Siedzę dziś w domu,tylko rano byłam w mieście.Wczoraj kupiłam nasiona szczawiu,jednak młody jest zdrowszy.(ślimaki tak nie atakują).
Miłego dnia.

- Alicja125
Witaj Danusiu burzami straszą i ulewami aż się odechciewa jechać bo nie ma jak cos porobic na działce coś skubnąć, a przy takiej pogodzie to jest trudno. Miejmy nadzieję, że to niedługo się skończy i słoneczko wyjdzie. Pozdrawiam miłego dnia i
życzę

Pozdrawiam Alicja
-
Danusiu, u mnie wczoraj przeszła burza, ale dopiero wieczorem. Nie przyniosła z sobą żadnego kataklizmu, tylko piwonie spuściły łebki, ale wystarczyło strząsnąć wodę z kwiatów i stanęły na baczność.
Dzisiaj rano jeszcze trochę pokropiło, później wyszło słońce i zrobiło się bardzo ciepło, a jutro już od rana na świecić słoneczko.
Masz mnóstwo pięknie kwitnących roślinek, w tym cudowny bielusieńki irysek, biały czosnek!
A pierwsze dwa zdjęcia - moim zdaniem - prezentują żurawkę. A może żuraweczkę... Ze mnie taki znawca jak z koziego ogona waltornia.
Pozdrawiam cieplutko i życzę słonecznego weekendu.

Masz mnóstwo pięknie kwitnących roślinek, w tym cudowny bielusieńki irysek, biały czosnek!

A pierwsze dwa zdjęcia - moim zdaniem - prezentują żurawkę. A może żuraweczkę... Ze mnie taki znawca jak z koziego ogona waltornia.

Pozdrawiam cieplutko i życzę słonecznego weekendu.

Pozdrawiam. Lucyna
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Ja też uważam, że na zdjęciach jest żurawka, na dodatek wyjątkowej urody.
Przepiękny ma wzór na listkach!
Jeśli możesz - zbierz nasionka (bo chyba widzę pędy kwiatowe?), warto by wysiać taką ślicznotę
Przepiękny ma wzór na listkach!
Jeśli możesz - zbierz nasionka (bo chyba widzę pędy kwiatowe?), warto by wysiać taką ślicznotę

Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Śliczne te kwiatuszki, które masz na parapecie lub balkonie. Takie delikatne dzbanuszki
Każdy busz działkowy, czy też ogrodowy jest artystyczny
Tym bardziej taki kolorowy jak Twój.
Burze jednak były, tym razem im się udało

Każdy busz działkowy, czy też ogrodowy jest artystyczny

Burze jednak były, tym razem im się udało

- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Ale masz Danusiu bogactwo kwiatów
A śnieżnobiały irys jest wyjątkowej urody
Czosnki takie dorodne, i żurawki bardzo ciekawie ubarwione.
Miłego weekendu, niech Ci się już pogoda poprawi.

A śnieżnobiały irys jest wyjątkowej urody

Miłego weekendu, niech Ci się już pogoda poprawi.

ALU!
Straszą i straszą,ale pomimo straszenia pojechałam na działkę i było fajnie.Sporo roboty podgoniłam,a tak to siedziała bym w domu i była zła na siebie,że nie pojechałam.Dziś też miałam jechać,niestety pochmurno i pada od rana .Oczywiście M się ucieszył,że nie musi jechać.
Miłego dnia.

LUCYNKO!
też mam problem co to?żurawka czy żuraweczka oto jest pytanie?
W tym roku jak nigdy zakwitły mi irysy.Ten biały zrobił mi niespodziankę,a ja gapa złamałam kwiatka.
Wczoraj nie miałam ze sobą aparatu i nie zrobiłam irysom zdjęć.Ładowałam aparat i zapomniałam zabrać.Skleroza nie boli.
Dziś pochmurno i pada od czasu do czasu.
Miłego dnia.

Straszą i straszą,ale pomimo straszenia pojechałam na działkę i było fajnie.Sporo roboty podgoniłam,a tak to siedziała bym w domu i była zła na siebie,że nie pojechałam.Dziś też miałam jechać,niestety pochmurno i pada od rana .Oczywiście M się ucieszył,że nie musi jechać.
Miłego dnia.

LUCYNKO!
też mam problem co to?żurawka czy żuraweczka oto jest pytanie?

W tym roku jak nigdy zakwitły mi irysy.Ten biały zrobił mi niespodziankę,a ja gapa złamałam kwiatka.

Wczoraj nie miałam ze sobą aparatu i nie zrobiłam irysom zdjęć.Ładowałam aparat i zapomniałam zabrać.Skleroza nie boli.

Dziś pochmurno i pada od czasu do czasu.
Miłego dnia.

Witaj ULA!
Widziałam nasienniki są,ale czy uda mi się zebrać nasiona to nie wiem.Jeżeli nie to wyślę Ci ze dwie sadzonki.Ta szalona pogoda nie bardzo sprzyja zbieraniu nasion.
Miłego dnia.

IWONKA 1.
Te kwiatki są na parapecie,ale kwitną tylko na czubku,a łodyga wyrosła wysoka.Ciekawe są.
U nas była jedna burza w nocy.W tym roku pięknie kwitną wszelkie irysy,jak nigdy.
Dziś niestety pochmurno i deszczowo.
Miłego dnia.

HALINKO!
Bylin sporo teraz kwitnie.Najbardziej w tym roku popis dały irysy.Jeszcze tyle u mnie nie kwitło co w tym roku.
Irysa białego złamałam.Gapa.
Miłego dnia!!

Widziałam nasienniki są,ale czy uda mi się zebrać nasiona to nie wiem.Jeżeli nie to wyślę Ci ze dwie sadzonki.Ta szalona pogoda nie bardzo sprzyja zbieraniu nasion.
Miłego dnia.

IWONKA 1.
Te kwiatki są na parapecie,ale kwitną tylko na czubku,a łodyga wyrosła wysoka.Ciekawe są.
U nas była jedna burza w nocy.W tym roku pięknie kwitną wszelkie irysy,jak nigdy.
Dziś niestety pochmurno i deszczowo.
Miłego dnia.

HALINKO!
Bylin sporo teraz kwitnie.Najbardziej w tym roku popis dały irysy.Jeszcze tyle u mnie nie kwitło co w tym roku.
Irysa białego złamałam.Gapa.

Miłego dnia!!

-
To ja lepsza jestem!
Zepsułam sobie aparat fotograficzny, nie nadawał się do naprawy, to sobie kupiłam nowy, ten sam model, dzięki czemu mam teraz dwie ładowarki: jedną w domu, drugą na działce. Z tym że na działce mamy prąd.
Danusiu, jakie Ty masz wielgachne rodki i azalie
A do kompletu jeszcze białe bożykwiaty!
Kilkakrotnie już zapraszałam je do siebie. Niestety nie lubią mnie,
to ja też ich nie chcę lubić, będę podziwiała Twoje, bo one dają się lubić.
Wczoraj męczyliśmy się w 34 stopniach przy pełnym nasłonecznieniu, a dzisiaj zwialiśmy z działki przed zimnem i deszczem.
Potężny spadek temperatury roślinkom też nie służy, a różnica wynosi aż 16 stopni.
Czy już nie będzie normalnie?
Mam nadzieję, że choć u Ciebie aura zachowuje się należycie, czego serdecznie Ci życzę.

Danusiu, jakie Ty masz wielgachne rodki i azalie

A do kompletu jeszcze białe bożykwiaty!

Kilkakrotnie już zapraszałam je do siebie. Niestety nie lubią mnie,

Wczoraj męczyliśmy się w 34 stopniach przy pełnym nasłonecznieniu, a dzisiaj zwialiśmy z działki przed zimnem i deszczem.
Potężny spadek temperatury roślinkom też nie służy, a różnica wynosi aż 16 stopni.

Mam nadzieję, że choć u Ciebie aura zachowuje się należycie, czego serdecznie Ci życzę.

Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Danuśka to u Ciebie jeszcze maj?
Pokaż bieżące kwitnienia bo z pewnością masz się czym pochwalić...Bo roślin masz mnóstwo!
Azymut działka ,aparat w dłoń i pokazuj!
Bielutki bożykwiat-śliczności!