Bobka-Bogusiu  Kolorowo już  mamy i ładnie. Deszczu ostatnio popadało . Roślinki odżyły .

Ostatnio dużo rzeczy na głowie i zajęć i w pracy  zaganiana  jestem.Tak  blisko  a  nie mamy  czasu na  wspólną kawę .Ale  jeszcze może  z tydzień i się  obrobię 

Kaktus  to taki  pamiątkowy i wiekowy  
 ewita44-Ewuniu

ewita44-Ewuniu  nie  wiem  czy wcześniej  mam .Inni na południu czy zachodzie Polski jeszcze wcześniej  mają. ale  to co mam i tak już mnie cieszy. Tylko ten  skubaniec karczownik  tak mi psuje drzewka, ech  aż serce  boli patrzeć na to. 
Piwonii mam kilka. Trochę  więcej będzie kwitnień piwoniowych w tym roku. I jest ta nowa koralowa.Bardzo mi się  ona podoba  : 

Czoski, azalie i orliki pięknie kwitną. To  wdzięczne  rośliny. Żywokost  zwykły mam nad stawem. 
Dziękuję za  miłe  słowa  
 jarha- Halinko

jarha- Halinko Kaktus  ma  już sporo latek. rośnie  dobrze.I  chyba lato na  tarasie  też lubi. Trzymam go  tam aż do października.
Hosty  coraz ładniejsze.bodziszek  żałobny 
Znaczniki mi się  pogubiły i część host  nazwy zgubiły.  

Ten bordowy bodziszek  to bodziszek żałobny.A  co  chcesz  go ? To  potem  po kwitnieniu  kawałek mogę  ci  naszykować i wysłać .
Dziękuję i  pozdrawiam serdecznie  
 plocczanka-Lucynko
 plocczanka-Lucynko   No proszę , nawet nie wiedziałam,że tyle jest szałwii wieloletnich. a ja jak  do  tej  pory żadnej nie mam.a  tą  co  kupiłam jeszcze nie mam pojęcia  jaka  ona będzie. 
Orliki już się same  sieje po ogrodzie. Są w  różnych miejscach.Lubię  je.  Hosty wypiękniały  

Mi  teraz hosty  przysłoniły czosnek niedźwiedzi  to nie wiem czy juz  gubi liście. Parę  dni  do niego nie  zaglądałam. Muszę  jeszcze  go  sobie  zerwać i osuszyć. 
Kaktus  pełnoletni  to  się  trzyma.  

Pozdrawiam  serdecznie