Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu, nooo właśnie ... wszystkie hiacynty postawiłam w jednym pomieszczeniu ... w kuchni, na meblach, bo tylko tam koty nie wchodzą :oops:
Jak zacznie unosić się zapach, to nie wiem czy wytrzymamy :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

bishop pisze:...... ja odniosłem takie, że Boże Narodzenie w tym roku jakoś "nie miało jaj". Wielu znajomych nawet choinki nie ubierało... Ogródki też nie były takie rozświetlone lampkami... I tak jakoś... święta przeszły obok. :cry:
Czy ktoś też takie wrażenie odniósł?
No właśnie..ja też miałam takie wrażenie :? Ja zawsze m.in. czekam na choinkę bo uwielbiam jak błyszczy od zapalonych lampek..tak w tym roku /już w okresie poświątecznym/ bardzo rzadko ją zaświecam i w ogóle nie przesiadujemy w pokoju gdzie stoi choinka.... :? I nie wiem do końca dlaczego?????
Kiedyś było wyczekiwanie na święta, również dlatego bo "rzucali" do sklepu lepsze towary - pomarańcze, szynki... A teraz wszystko jest na codzień :? Poza tym nie było śniegu i wtedy jest jakoś tak nieświątecznie :( I tak jak Iza pisze, zdecydowanie za wcześnie w sklepach rozpoczyna się akcja świąteczna...
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu ja nie w temacie :? ale czy ty widziałaś Heuchera 'Snow Storm'?
Marzenie.Już jestem chora na nią :lol: .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i doczekałam się - kupiłam pierwsze nasiona kwiatów. A w powietrzu dziś było u mnie czuć nieśmiały powiem wiosny. co prawda nie było słonka, ale temperatura +4 st i zapach mokrej ziemi ( śnieg prawie cały już spłynął) - cudnie!

Agnieszko - a gdzie wypatrzyłaś to cudo? Muszę i ja zerknąć. A jak Ci się podoba ta " Indiana silver" ?
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izo na forum wiosna już na całego.
Wszyscy w ferworze zakupowym a to dopiero początek sezonu.
Zobacz i naciesz oczy :
www.e-pnos.pl/?d=nas_kwi
www.pi-ma.pl
Miłego oglądania. ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

tu.ja pisze:No i doczekałam się - kupiłam pierwsze nasiona kwiatów. A w powietrzu dziś było u mnie czuć nieśmiały powiem wiosny. co prawda nie było słonka, ale temperatura +4 st i zapach mokrej ziemi ( śnieg prawie cały już spłynął) - cudnie!
Iza a gdzie kupilaś nasiona?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kupowanie nasion to jeszcze nie wiosna. Ale w ogrodzie czuję wiosnę i wczoraj zabrałem sie ochoczo do pracy. Pączek kwiatowy ma od jakiegoś czasu cieszynianka, a teraz chce ją przegonić gęsówka macedońska cała w pączkach. To dopiero radość :!: ( Większa niż ozdoby i świecidełka na choince :)) Ale schodzę na ziemię - do wiosny jeszcze trochę...
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Izuś...- fajną stronę polecam:

Giełda Kwiatowa - "Sekrety Natury"
http://www.tvs.pl/seria/55/

Warto posłuchać...pana Piotra.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Krzysiu i Grażynko!
Na stronce pnos-u już bywałam. Jestem zaskoczona ilością odmian. W normalnych sklepach raczej nie możliwą. Nie wiem dlaczego,ale na ich stronie strasznie muli się i zawiesza mój komputer.

Aniu - nasiona kwiatów w końcu dotarły do naszego Kauflandu. Wybór nie jest jeszcze imponujący,ale kilka ciekawych można znaleźć.

Jacku - wiem,że zakup nasion jeszcze wiosny nie czyni. Chociaż troszkę ją przybliża jak dla mnie. Czytałam u Ciebie jak ostro wziąłeś się do pracy. Podziwiam i troszkę zazdroszczę,bo u mnie jeszcze nie ma ku temu warunków.

Dziękuję Zyto za podesłaną stronkę. Jest ciekawa. Już gdzieś u kogoś widziałam link i zaglądałam. Jak tylko znajdę więcej czasu to przejrzę dokładniej.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

Izo tak zimowo u Ciebie, bardzo ładnie. Jak zobaczyłam Twoje sikorki to mi się przypomniało jak u mnie przylatywał dzięcioł. Najpierw rozbrajał wiązanie słoninki, a potem odlatywał z całym kawałkiem. Nie lubił sie dzielić. na pewno będę zaglądać i fotki oglądać :D

Pozdrawiam
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

Widzę że nie tylko mnie ogarnęła cebulowa mania :) Pocieszam się że ktoś też tak ma :) To miło hi hi
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam nowych gości! Justyno, Lamio miło,że trafiłyście do mnie. Zapraszam w każdej chwili jak tylko będziecie miały czas i ochotę!

Zajrzałam tylko na chwilę by pochwalić się jakie nasionka kupiłam w pierwszej kolejności:

Obrazek

Wczoraj byliśmy na działce po jabłka. Po mimo odwilży w mieście na ogródkach działkowych nadal leży śnieg. Nie licząc kiełkujących krokusów i irysów żyłkowych wiosny raczej nie widać. Za to w domu i owszem. Tak wyglądają moje cebulowe kupione 4 dni temu:

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Bardzo ładna ta kompozycja :D Gratuluję zakupów :D Chociaż nasion nigdy nie kupuję, nie mam do nich cierpliwości... Skutecznie zniechęciła mnie kobea- dwa lata temu posiałam, pielęgnowałam...a na początku maja zobaczyłam w ogrodniczym wielkie dorodne sadzonki po 6 zł. I dałam sobie spokój :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Wow!!!