Maryniu, do Twojego wątku to ja uwielbiam zaglądać a to z uwagi na cudne zdjęcia.
Oczywiście podziwiam też działkowe roślinki , których masz niemałą kolekcję i które wspaniale zdobią rabaty. Dlatego też nawet gdybyś chciała, to się mnie nie pozbędziesz.
U mnie aktualnie zapanowała susza, słońce niemiłosiernie przygrzewa, zupełnie jak w lipcu, a ja dzisiaj posadziłam fasolkę karłową i pnącą oraz wysiałam ogórki. Zgrzałam się jak siedem nieszczęść.
Maryniu, każdego dnia spaceruję po ogrodzie, wycinając rozkwitające mlecze, chociaż to syzyfowa praca w otoczeniu mniszkowych łąk , ale satysfakcja gwarantowana, że nowych przybędzie nie z własnego siewu
Urocze zdjęcia wszelkiego kwiecia w majowym słońcu, ale i cieniste, leśne zakątki Twojego ogrodu zachwycające
Słonecznej niedzieli, Maryniu
Lucynko ciepełkiem i ja się cieszę ostatnio... W tym tygodniu posiałam podstawowe warzywka w gruncie a także ogórki na palecie w domu.Jeszcze fasolkę szparagową karłową posieję i resztę pomidorów wysadzę w tunelu.No i chwasty ogarniam...
A rośliny moje takie jak we wszystkich ogrodach,przy dzisiejszej łatwej dostępności roślin dla każdego...trudno o oryginalność także w ogrodzie.
Bardzo dziękuję za uznanie dla zdjęć i ogródka ,przeganiać Ciebie nie mam zamiaru, niewielu tu pisze,sami !Tych tu nie brakuje więc fotkami zachęcam do zaglądania.. Wątek się kręci a ja mam samozadowolenie Martusiu mleczy wszędzie dostatek moja gnojóweczka już się kisi tyle pożytku będzie z niego u mnie.
Miło,że Ci się podoba u mnie!Dziękuję za sympatyczne jak zawsze odwiedziny.
Cudnie majowo , Maryniu. Urocze kolorki młodych listeczków, bzy pachną, ciągle nowe kwiatuszki rozkwitają, nawet jakiś bodziszek już u Ciebie kwitnie
Hosta w marzance z niezapominajką, miodunką i liśćmi paproci
Pięknego dnia, Maryniu
Wiosna to piękna pora roku i foteczki cudne Tyle kolorów! Nawet już rododendrony U Ciebie kwitną ! To jakieś wczesne? U mnie pąki jeszcze mocno zaciśnięta.
Jakie malownicze zdjęcie - tulipany na tle osłony z trawy Jest pięknie choć nie wszystko jeszcze porządnie wychyliło się z ziemi. Przyjemnego dnia, może nawet działkowego
Wczorajszy dzień spędziłam na działce w miłym towarzystwie z wykorzystaniem taniej siły roboczej Dzisiaj zajęłam się innymi sprawami i oczekiwaniem na zapowiadane opady i burze...Na razie upał doskwiera...
Maryniu, jestem, podziwiam i aż "zatkało kakało" przez co zapomniałam języka w gębie i zupełnie nie wiem, co napisać .No, bo musiałabym po kolei zachwycać się zarówno pięknymi roślinkami jak też wspaniałymi fotografiami. Wobec powyższego napiszę krotko: Cudownie spaceruje się w Twoim wątku.
Pozdrawiam cieplutko.
Wczorajsze prognozy i alerty się nie spełniły, dzień działkowo choć nie stracony bo odwiedziłam kuzynkę i popołudnie spędzone ogrodowo i towarzysko
Dzisiaj zamierzam wysadzić do tunelu resztę pomidorów bo znów wniosłam je z balkonu do mieszkania i kolejny raz wynosić nie będę! Lucynko , bardzo dziękuję za sympatyczny spacer w moim wątku Ty jak zwykle dobrego słowa nie szczędzisz
Maryniu, majowe obrazy malowane przez Matkę Naturę potrafią spowodować szybsze bicie serca. Szczególnie, gdy kwitną drzewa owocowe, co fantastycznie uwieczniłaś na tej fotografii: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/60d3a7b8ed66b594
Zresztą Twoja działeczka jest bardzo bogata w naprawdę duże egzemplarze drzew czy krzewów, a obok nich jeszcze całe mnóstwo niższych kwiatuszków zarówno cieniolubnych i kochających słoneczną wystawę.
Pięknie tam u Ciebie!
Dobrego, spokojnego weekendu,Maryniu.