Witajcie mili goście
Niedziela miała być deszczowa, ale prognozy mają to do siebie, że często się nie sprawdzają

Pewnie wiele osób jest zadowolonych z takiej sytuacji, ale ogrodnicy i z pewnością rolnicy nie
Wczoraj trochę podlałam tam gdzie było najbardziej sucho. Na mojej glinie nie ma tragedii, tylko przy domu i pod tujami jest pustynia.
Wczoraj na ryneczku kupiłam sobie takie cudo

Stwierdziłam, że skoro nie mam ręki do dalii, a sianym jeszcze trochę czasu potrzeba aby zakwitły to zaszaleję za 7 zł
Oprócz tego
cukiereczka kupiłam 4 sadonki poziomek, aby wymienić najstarsze, kilka porów i selerów, kilka begonii drobnokwiatowych i maka bylinowego. Miałam kiedyś piękną dużą kępę ale musiałam go przesadzić i po kilku sezonach przepadł, być może z powodu podtopień po długotrwałych opadach
Ten nowy ma być pełny choć kwiat nie będzie zbyt duży.
Loki, dziękuję za uznanie

z czasem roślin w ogrodzie przybywa i to nas najbardziej cieszy

Za chwilę przekwitną
Lucynko, dziękuję kochana, teraz w ogrodzie jest naprawdę kolorowo, trochę to jeszcze potrwa bo część tulipanów jeszcze w pączkach, a już irysy się szykują.
Ja obcinam ten wilczomlecz jak przekwitnie bo robi się niezbyt atrakcyjny, a nie chcę żeby się rozsiewał. Ty możesz część nasienników zostawić jeśli chcesz mieć ich więcej. Po obcięciu szybko odrastają młode zielone pędy, które będą zdobić rabatę aż do następnej wiosny, kiedy znów zakwitną.
Twoje życzenie częściowo się spełniło

dzień zapowiada się słoneczny, ale deszcz przeszedł bokiem

Trudno, nie można mieć wszystkiego

Niech chociaż u Ciebie troche podleje
Floksy szydlaste w rozkwicie
Dobrej, pogodnej niedzieli dla wszystkich