Kochane dziewczyny niestety powoli zaczynają działać pracownicy za ogródkiem .Zaczynają przywozić kręgi kanalizacyjne na razie nikt do mnie nie zaglądał,ale to niczego nie dowodzi.Na razie cieszę się kwitnącymi cebulowymi i nie tylko, jedna różę zdążyłam już przesadzić w inne miejsce, ale to wszystko mało . Czekam na pogodę żeby zacząć działać z wycinką tuji przed siatką i przed ogródkiem zrobić jakiś kawałek pod róże. I tak wszystkich nie ogarnę, a co z piwoniami i innymi roślinami ,bo przez te wszystkie lata sporo tego nazbierałam

Mam mnóstwo sadzonek kokoryczy bo rozsiewa się jak zwariowana. Witam serdecznie wszystkich miłych gości
EWUNIU niestety coraz trudniej patrzyć na moją oazę spokoju, która za chwilkę nią nie będzie

Na razie nie dostałam jeszcze wymówienia ,jednak to kwestia czasu muszę sama powoli zacząć działać i nie czekać na buldożery .Niestety nawet pogoda nie nastraja, aby nacieszyć się ostatnimi chwilami wśród roślinek i owadów
MARTUSIU Pamelka nie ma kiedy pokazać całej swojej krasy przy tak daremnej pogodzie.Te drugie kokorycze dopiero się pokażą u mnie też ich na razie nie widzę .Współczuję Ci że nie przypadły Ci do smaku czeremchowe pąki .Teraz nie mam gdzie ich wykosztować, bo Czeremchę dawno wycięli

Wiesz w taką beznadziejna pogodę nie chce mi sie nawet wchodzić do ogródka chyba że tylko zanieść obierki do kompostownika.
EWUNIU [ewita44] w tym roku chyba nawet nie będę miała jak się pozachwycać kwitnącymi różami ,bo LO jedna z pierwszych pójdzie pod młot to samo Maigold. Powiem szczerze że nawet nie mam radości, gdy sobie przypomnę co czeka moje rośliny
AGUSIU tez już walczę z tymi bestiami szczególnie po deszczu było tego mnóstwo .Nawet chodniki były ich pełne że albo przydepnąć ,albo slalom gigant. Szkoda ,ze na skalniaku nie kwitnie jeszcze Dębik byłby cudny widoczek razem z Żagwinem i narcyzami .Jednak i tak cieszy mnie ten skalniakowy widok po raz ostatni

Wolę nie myśleć bo zaraz mi łeb rozwala a i tak nic na to nie poradzę
IWONKO kochana trzeba już myśleć gdzie co upchać ,albo oddać w dobre ręce. Płot raczej sami będziemy chcieli rozebrać, bo szkoda siatki przyda sie na odgrodzenie się od tego terenu .
Życzę wszystkim miłym gościom miłego weekendu