Mam dziś wolny wieczór, bo moi goście wybrali się w odwiedziny do przyjaciół

Lidziu, u mnie też gniły cebulki dopóki zostawiałam je w ziemi na lato. Odkąd zaczęłam wykopywać je po przekwitnięciu ładnie się przechowują z roku na rok. Nie znam niestety odmiany tych białych irysków

Tulipanów wczesnych już kilka zakwitło do towarzystwa. Dziękuję bardzo za życzenia, które z serca odwzajemniam

Igo, dziękuję, żółte hiacynty kupiłam chyba w biedrze, jeśli dobrze pamiętam, były 3 cebule, została jedna porządna i jedna marna, a trzecia przepadła.
Dziś tak wyglądał

Ewo-ewita44, wiosna bawi się z nami w chowanego, kwiecień przywitał nas śniegiem i mrozem. Tak szczerze to śnieg mnie ucieszył bo kiedy stopniał trochę wilgoci wniknęło w przesuszoną glebę. Dziękuję za pochwałę wiosennych kwiatuszków

Ewo-jolifleur, tak, tak to na pewno z tego roku

Hiacynty powoli też rozkwitają

Lucynko, specjalnie dla Ciebie sasanki

Mogę być Marynią - bardzo ładne imię

Dorotko, też mi się marzą kępy cebulowych wiosennych kwiatów, ale jakoś nie mogę się tych kęp dorobić

Soniu, u mnie też był atak zimy na początku kwietnia, potem się trochę ociepliło, ale nie bardzo, teraz znów wieje i leje, marna ta wiosenka

Loki, to dziwne, że na takim podłożu nie chca Ci rosnąć sasanki

Dziękuję za słowa uznania

Aniu-Annes77, dziękuję

A tymczasem pierwsza hosta pokazała kły

Ma miejscówkę na tzw. patelni.
Izo-lemonka, ja też bardzo lubię ciemierniki, również za to, że ładnie się rozsiewają. Jak już raz trafią do ogrodu, to robi się ich coraz wiecej.

Bogusiu, bardzo Ci dziękuję

Witaj Marmarelko w moim wątku, rozgość się proszę. A roślina, o którą pytasz to wilczomlecz mirtowaty. Jest zimozielony, teraz zakwita złocisto zielonkawymi kwiatami.

Krysiu, jeszcze tylko dwa dni będą, we wtorek już wylatują więc korzystam ile mogę z ich towarzystwa

Życzę Wam wszystkim pięknej niedzieli, chociaż u mnie w prognozie słoneczka nie widać. To niech chociaż pogoda ducha Was nie opuszcza