Ogród pod wierzbą 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród pod wierzbą 2

Post »

Martusiu widoki angielskie zachwycają, ale wiosna w Twoim ogrodzie też juz zawitała! Na tyle kwitnących u mnie trzeba czekać pewnie jeszcze pół miesiąca :wink:
Śniegu u mnie nie było tylko spore spadki temperatury i co z tego, że w dzień grzeje słońce jak ziemia twarda jak kamień. Korzyść z tego taka, że to co się pokazało kwitnie długo.
Z całej paczki kobei wyszła jedna roślinka, dobre i to :wink: tylko dlaczego jak wylazła tak stoi, a Twoja niedługo pewnie zakwitnie :D
Miłej soboty i żeby ocieplenie na dłużej zagościło...właściwie na stałe już by mogło ;:173 Pozdrawiam serdecznie ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu, pomimo mrozu i śniegu Twój ogród bardzo już kolorowy! ;:215
Pięknie kwitną krokusiki i przebiśniegi ;:138 , nawet ranniki spod śniegu wychylają swoje słoneczne buziaczki. ;:303
U mnie po nocnym mrozie piękna słoneczna niedziela, a ja w domu przy garach pół dnia spędziłam. :lol: Przygotowałam żarełko na kilka dni w nadziei, że może w tygodniu uda się już popracować na działeczce. ;:218
Miłego popołudnia i udanego tygodnia, Martusiu. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto odpisałam , ale teraz widzę, że znikło, to było wtedy jak na chwilę forum nie działało.
Oby udało się z pierwiosnkami, na wiele prób sadzenia doniczkowych, kilka odmian ze mną zostało, na dłużej lub krócej. Jednak te ogrodowe są mocniejsze niż te hodowane w szklarni.
Ranniki już przekwitają, będę pilnowała i zbierała nasionka, siejąc wokół roślin matecznych. A czy masz jakieś doświadczenie z rannikami cylicyjskimi, bo i taką odmianę oprócz zimowych mam u siebie. Czy próbowałaś i te rozmnożyć.
Taki chłop z deszczem na moje piaski by się przydał, zapraszam Go do siebie już mamy sucho ;:306 Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryniu, ciepłe słońce od dwóch dni rozwija kwiatki w oczach ;:oj , dla naszej radości i pszczółkom na pożytek. Z przebiśniegów już chyba niewiele skorzystają, to może chociaż z krokusów im się uda?
Porażki są wpisane w życie ogrodomaniaka :roll: , postaram się ich nie zagłaskać ;:333 , ale różnie to bywa! W ubiegłym roku miałam piękne roślinki w skrzynce na zewnątrz i wylęgły się tam opuchlaki ;:14 , zaledwie jeden pierwiosnek ocalał.
Dziękuję za życzenia i odwzajemniam ;:196

Marysiu, ciepło w lutym wyciągnęło kwiatki z ziemi i teraz cierpią w niesprzyjających warunkach pogodowych, ale już się nie cofną, a jak słońce przygrzewa, rozkwitają radośnie :tan .
Mam w ogrodzie dwie strefy, w północnej ziemia skuta mrozem, a na południu już można ucieszyć oczy kwitnącą drobnicą ;:215
Kobea może jeszcze wzejdzie, ona lubi wyrastać na raty i potem stoi jakiś czas w liścieniach jak zaklęta, ale jak już wypuści liście właściwe, to nabiera tempa! W tym roku mi się udało, bo szybko i mniej więcej równo wykiełkowała, a tamtym, pokazywała kolanka przez dwa tygodnie!
Marysiu, oby Twoje słowa okazały się prorocze i zakwitnie mi w tym roku, bo w ubiegłym, nie zobaczyłam rozwiniętych pąków ;:185
Wczoraj widziałam pierwsze klucze wracających żurawi, to już musi być wiosna!
Słoneczka i ciepełka wiosennego, Marysiu ;:196

Lucynko, dni coraz dłuższe i od kiedy słoneczko zagościło na niebie, śnieg zniknął w oczach, a kwiatki momentalnie się otworzyły :tan .
Prowiant przygotowany ;:215 , to życzę Ci Lucynko, pięknej pogody na działkowe wyprawy ;:196

Dorotko, wiadomo, ogrodowe to ogrodowe, ale jak tu oprzeć się tym falbankom, a i kolorki ciekawe? Z tego co czytałam w wątku pierwiosnkowym, w moich okolicach pełne ogrodowe też znikają po zimie, to byłoby mi bardziej żal.
Mam ranniki cylicyjskie, chyba nawet dłużej niż zimowe i ciągle mam ich niewiele, u mnie nie rozsiewają się tak łatwo, a czasem nawet nie mają nasion, bo zmarzną im kwiatki. Mam je jako ciekawostkę, a zachwycam się tym cudnym zwykłym :heja
Nie jest jeszcze udowodnione, że gdzie mój eM się pojawi, tam pada deszcz, na razie dotyczy to tylko UK, ale gdyby okazał się Rain Manem, natychmiast odeślę go do Ciebie, bo wiesz, że ja deszczu nie lubię ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U Ciebie Martusiu dalej szaleją roślinki kwiecia w bród różnorakiego. ;:333 ;:167 Kurde---banek :wink: ma już pierwsze listki :;230 Nie wiedziałam że on taki wyrywny, a bałam sie że ostatnie mroźne noce mu dowalą ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Śnieżyce :shock: tak pięknie Ci kwitną.. ;:138 U mnie wcale ich nie widać :cry: a tak je uwielbiam! Rok temu o tej porze już mi kwitły ...Krokusy pojedyncze zaledwie u mnie się pokazują a Twoje ślicznie się otworzyły i błyszczą na rabatach ;:63 ;:63 ;:333

Spokojnego tygodnia! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękne pierwiosnki kupiłaś,podobno u nas mają być pełne za jakieś dwa tygodnie.
Fajne to zdjęcie ranników w śniegu.Las krokusów i wilcze łyko zaczyna kwitnąć.Też miałam,ale gdzieś przepadło. ;:174
Chyba będę musiała kupić botaniczne krokusy.
Miłego wieczoru. :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, coś się dzieje od kiedy słoneczko pojawiło się nad ogrodem, mimo, że noce wciąż mroźne ;:185
Kurdybanek to u mnie niezniszczalny chwast, nawet mroźna zima jedynie przebarwia mu listki na bordowo, a pierwsze promyki słońca natychmiast budzą go wiosną.
Uważaj na niego, żeby nie zarósł Ci całego ogródka ;:196

Maryniu, śnieżyce u mnie wyjątkowo, pojawiły się na powierzchni już jesienią ;:oj . Nawet bardzo mnie to zmartwiło, bo mogły zimy nie przetrwać, ale dały radę i kwitną, chociaż wydaje mi się, że ciut za wcześnie, dlatego myślę, że Twoje jeszcze się pokażą ;:333 .
Wiosenne, jak już się zadomowią, to raczej są niezniszczalne, tylko z letnią nie mogę się od lat dogadać.
Pięknego tygodnia, z mnóstwem kwitnień ;:196

Danusiu, dziękuję w imieniu pierwiosnków i życzę Ci żeby i u Ciebie się pojawiły ;:215 . Może to będą ogrodowe?
Śnieg to ładne tło dla ranników, ale niezbyt służy wyglądowi ich kwiatów ;:185 , już nie odzyskają wigoru.
Krokusów nigdy za wiele i wszędzie da się upchnąć te małe bulwki ;:333 .
Wilczełyko u mnie kwitnie od jesieni, nawet myślałam, że wiosną już mu zabraknie pączków do rozwnięcia, ale jakoś daje radę. Twoje na pewno się znajdzie, może jeszcze nie rozkwitło?
Pięknego dnia ;:196

Iryski rozkwitają w ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w domu grudniki, czyżby jednak zima miała wrócić?

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Podziwiam śliczne kolory irysków Martusiu ;:138 a zygokaktus też u mnie nadal wypuszcza pąki i wciąż kwitnie. ;:108 A wiosna u Ciebie wciąż o parę kroków dalej jak moja! :D ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę pozwolę mu się rozrosnąć tylko zastanawiam się czy nie będę go musiała w donice wpakować bo trochę zaczyna się mielić wokół mojego familokowego ;:222 Każdy zagląda na te pomalowane farbą drzewa czy krzewy .Cudne iryski i jak fajnie się namnażają .Dzisiaj zauważyłam że sporo ranników się wysiało ,ale na razie nie robię roszad ;:196 Na kompie wyświetla mi się ,że deszcz, a za oknem sucho i nie powiem przydałby się ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, ;:196 iryski bardzo lubię i chciałabym żeby się rozrastały jak moje floksy, ale one niezbyt chętne do tego :roll:
Wiosna od wczoraj to chyba włożyła siedmiomilowe buty i szaleje w ogrodzie ;:oj , tylko te mrozy w prognozie denerwują ;:145

Jadziu, od pierwszego marca nie wolno wycinać drzew i krzewów, to co oni tam jeszcze robią? ;:14 To ciągle nie wiesz co z ogródkiem?
Z iryskami to różnie, jedne przyrastają, a inne cofają w rozwoju ;:174 , ale są teraz bardziej dostępne :D
Nic nie wiem o deszczu, za to znowu chłodno i w nocy przymrozki ;:145

Wiosna nabiera rozpędu, dojrzałam kwitnącego zawilca i puszkinia pokazała pąki

Obrazek

Obrazek

Zdrojówka też mnie zaskoczyła ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iryski Danforda

Obrazek

Najbardziej szaleją krokusy, a w nich pszczółki :tan .Chcą jak najbardziej wykorzystać cudne dni i zrobić zapasy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widoczki chwytające za serce ;:167 i masz Martusiu takie wielkie liście tulipanów ;:oj No niestety wciąż nie wiem co z ogródkiem,ale na siatce przy kompostowniku wisi taśma . Na razie robotników nie widać niechby na razie sobie odpuścili i zaczęli budowę gdzie mają wolny teren, a jest tego sporo .Może jeszcze jakoś ten sezon przeżyję ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto powzdycham z zachwytu masz sporo kwitnących, krokusiki super otworzyły do słoneczka swoje kielichy, pewno sporo pszczółek w nich zbiera pyłek.
Zawilec, przylaszczki już zakwitły, a zdrojówka mnie zaskoczyła, po raz pierwszy ją widzę, nie znałam tej roślinki, nigdy jej nie spotkałam.
Oby słoneczko pięknie świeciło i super się pracowało z Twoim kocim przyjacielem na ogrodzie.
Pozdrawiam ;:168
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś cudne te jasne irysy. ;:oj Pięknie wyglądają krokusy, jak rosną ładnie, naprzemiennie kolorami. ;:215 U mnie dużo cebulowych w koszykach lub doniczkach, beznadziejnie zagęszczone.
Zawilec już kwitnie, chyba podgrzewasz glebę. ;:173 Zdrojówka ciekawa i ładna. Poczytałam co to za roślina, nigdy o niej nie słyszałam.
Noce zimne, ale słońce w dzień zachęca do pracy w ogrodzie. ;:215 Miłego weekendu. ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Jestem z rewizytą i właśnie odbyłam wspaniały, wiosenny spacer po Twoich włościach. Ale to nie pierwszy mój pobyt w Twoim ogrodzie bo zagladam tutaj cichutko juz trzeci rok. Bardzo lubię właśnie takie urokliwe, bogate w różnorodną roślinność, ogrody.
Przepiękna ta Twoja wiosna Martusiu. Iryski i krokusy w pełnym rozkwicie, a ich kolory podkreśla jeszcze słoneczko. Pozostałe wczesnowiosenne rośliny też nie pozostają w tyle i rozwijają pąki. Głodne pszczółki przyleciały do krokusów, jeszcze tylko motyli brakuje, a może juz też się pojawiły? I jeszcze jedno pytanie, czy irys Danforda dobrze u Ciebie rośnie?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”