Czosnek niedźwiedzi (Allium ursinum) cz. 2
Re: Czosnek niedźwiedzi (Allium ursinum) cz. 2
Pozdrawiam.
W tym wątku są wszystkie wiadomości potrzebne do uprawy czosnku niedźwiedziego.Trzeba go tylko uważnie przejrzeć.
Odpowiedzią na pani pytanie będzie film już zamieszczony w tym wątku.
youtu.be/L8AjvD9OKuE
Na tym filmie są pokazane siewki i data kiedy były fotografowane.Film trwa minutę, więc bardzo krótko, nie trzeba tracić dużo czasu.
Oglądając film klatka za klatką i patrząc na daty znajdzie pani odpowiedź na swoje pytanie.
Oprócz filmu warto przejrzeć wątek, aby znaleźć odpowiedź, dlaczego nie ma pani siewek, bo na zdjęciu ich nie widać, a powinny już być.
W tym wątku są wszystkie wiadomości potrzebne do uprawy czosnku niedźwiedziego.Trzeba go tylko uważnie przejrzeć.
Odpowiedzią na pani pytanie będzie film już zamieszczony w tym wątku.
youtu.be/L8AjvD9OKuE
Na tym filmie są pokazane siewki i data kiedy były fotografowane.Film trwa minutę, więc bardzo krótko, nie trzeba tracić dużo czasu.
Oglądając film klatka za klatką i patrząc na daty znajdzie pani odpowiedź na swoje pytanie.
Oprócz filmu warto przejrzeć wątek, aby znaleźć odpowiedź, dlaczego nie ma pani siewek, bo na zdjęciu ich nie widać, a powinny już być.
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój czosnek już się pokazuje. Dziś zjedliśmy pierwszy listek.
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Szczurbobik
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
I u mnie zaczęły wychodzić, moje dziecko już nie może się doczekać, kiedy będzie chrupać "listki" 

Pozdrawiam Lucyna
Że tak...będzie zrywać i chrupać...? :O W sumie to dodawałam suszony czosnek do potraw, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, że można go zrywać i jeść. To mój drugi rok na wsi, dopiero w tym roku będę ogarniała poważniej ogród. Moja niewiedza mnie porażaSzczurbobik pisze:I u mnie zaczęły wychodzić, moje dziecko już nie może się doczekać, kiedy będzie chrupać "listki"

-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też z dnia na dzień coraz bardziej czosnek niedźwiedzi wychodzi z ziemi.
Same listeczki chrupać to ja bym nie dała rady
.
Ja kroję wymyte listeczki na cieniutkie paski i nakładam na kanapkę posmarowaną majonezem
. Pycha. Całe listeczki na kanapce ciągną się za zębami.
Same listeczki chrupać to ja bym nie dała rady

Ja kroję wymyte listeczki na cieniutkie paski i nakładam na kanapkę posmarowaną majonezem

Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- Szczurbobik
Pierwsze "warzywka" z ogrodu są przecież najsmaczniejsze
To tak samo jak jagody kamczackie, chociaż kwaśne to się je, bo pierwsze. Potem jak już jest dużo innych owoców i warzyw to można wybrzydzać
Swoją drogą ja też lubię skubnąć taki "listek", dodaję też świeże do twarożku.

Pozdrawiam Lucyna
Jak smakuje czosnek niedźwiedzi? No może to idiotyczne pytanie bo skoro czosnek to do listków czosnku zwykłego podobny ma smak . Ale skoro by tak, to mam podpędzony zwykły czosnek w doniczce na zieleninkę i mogę odpuścić niedźwiedzi. Rozwiejcie moje wątpliwości 

- Shire
Smakuje jak czosnek, tylko trochę delikatniej. Ja go traktuję jako pierwszą wiosenną sałatę i po prostu jem w całości listek.
Shire Dziękuję.
- Shire
Pozdrawiam.
Dzisiaj o wpływie suszy na czosnek niedźwiedzi.Mieszkam na Podkarpaciu i u nas jest susza jak w całej Polsce.Jednak na zboczach
północnych, tam gdzie jest najwięcej czosnku, tam cały czas jest pokrywa śnieżna.To m.in. wyjaśnia dlaczego właśnie na Podkarpaciu jest tyle czosnku niedźwiedziego.Czosnek niedźwiedzi można uprawiać na terenie całej Polski, ale musimy wybrać odpowiednią metodę uprawy.
Czosnek niedźwiedzi jest wyjątkowo wrażliwy na suszę szczególnie w pierwszych trzech latach.
Dzisiaj o wpływie suszy na czosnek niedźwiedzi.Mieszkam na Podkarpaciu i u nas jest susza jak w całej Polsce.Jednak na zboczach
północnych, tam gdzie jest najwięcej czosnku, tam cały czas jest pokrywa śnieżna.To m.in. wyjaśnia dlaczego właśnie na Podkarpaciu jest tyle czosnku niedźwiedziego.Czosnek niedźwiedzi można uprawiać na terenie całej Polski, ale musimy wybrać odpowiednią metodę uprawy.
Czosnek niedźwiedzi jest wyjątkowo wrażliwy na suszę szczególnie w pierwszych trzech latach.
- Szczurbobik
Ja już podlewałam dwa razy. Pierwsza nowalijka, pychota 

Pozdrawiam Lucyna
- Shire
Ja też uwielbiam. Wczoraj włączyli wodę w ogrodzie, to podlewałam. Mam czosnek w kilku miejscach i ogólnie już jest ładny, ale gdyby popadało, byłoby lepiej.
Dziś postaram się zrobić dokumentację fotograficzną.
Dziś postaram się zrobić dokumentację fotograficzną.
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.