Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

MARTO!!
Specjalnie wzięłam aparat ,żeby zrobić zdjęcie tego przejścia. ;:306
Storczyk kupiłam w "Stokrotce"jak tylko go wypatrzyłam.Musiał być mój.
Pogoda już drugi dzień bezchmurna i słoneczna chociaż chłodna.
Idzie wiosna,ptaszki śpiewają,zalecają się i budują gniazda. ;:306
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Danusiu miło ,że u Ciebie już widać wiosnę , u mnie jest zimno i dziś słonko zaświeciło , a tak pochmurno , no i sucho , przydałby się taki deszcz , bo i śniegu nie było , a tylko wiatry , rośliny takie umęczone pozdrawiam ;:3 :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, u mnie dość poważne przymrozki się rozpanoszyły, ale ptaki zdecydowanie czują wiosnę ;:138 . Kosy śpiewają radośnie od świtu, szpaki gwiżdżą, a sikorki przechodzą same siebie ;:oj Są tak rozanielone, że nie patrzą gdzie lecą i trzeba na siebie bardzo uważać w ogrodzie ;:306
Widziałam podobnie malowane przejścia na lotnisku, ale coś poszło nie tak i nie ma takiego efektu 3D ;:185 .
Ciekawe, co też planujesz posadzić na balkonie w tym roku?
Masz dobrą rękę do doniczkowych ;:333 , mnie one nie lubią ;:185 . Ubiegłoroczne fiołki wcale nie myślą o kwitnieniu, a raczej zamierzają odejść w niebyt, to mimo, że storczyki kuszą, na razie się nie poddaję ich urokowi. Niech Twój cieszy Cię nieprzerwanym kwitnieniem ;:138
Pozdrawiam wiosennie ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, przepiękny fiołeczek kwitnie i pierwiosnek też cieszy ciekawym kolorem kwiatków. ;:138 ;:138
Czerwony zdecydowanie pełny kolor różyczki ogromnie mi się podoba. ;:215 Lubię takie mocne zdecydowane barwy. ;:63
Pogodę mamy podobną. ;:108 U nas też dni pełne słońca, noce mroźne, co wcale mnie nie martwi, bo ziemia powoli jest przesuszana. ;:333
Co do książek, to ja już nie umiem żyć bez czytania. ;:185 Od dziecka tak mam i to już jest nałóg. Na szczęście nieszkodliwy. :D
Ptaszki rzeczywiście cieszą się już bliską wiosną, my też z utęsknieniem jej oczekujemy. Już niedługo. Już bardzo niedługo! :tan
Pozdrawiam słonecznie. ;:3 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Danusiu :wit widzę ,że już powolutku wiosna się u Ciebie pokazuje super .
Potrzeba już kolorów i ciepła .
Podziwiam Ciebie siejesz , pikujesz takie maleństwa ,ja nie lubię pikować ,więc
nic nie mam z własnych wysiewów najczęściej .
Pierwiosnek ma kolor przepiękny. :)
Pozdrawiam ciepło i życzę dobrych słonecznych dni . :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj TERESKO -INKA.
Niestety mróz nie odpuszcza.Dziś znowu było -10 w nocy.Wymarzną nam róże i trzeba będzie ciąć przy ziemi. ;:222 ;:124
Co z tego ,że świeci słońce jak jest mroźno i sucho.
Miłej niedzieli. :wit
Obrazek

MARTA ;:138
Nie wiem czy mam rękę do kwiatków,ale staram się mało podlewać.Zasilam tylko biohumusem bo wiem,że nie zaszkodzę .Fiołki miały przerwę w kwitnieniu,ale teraz ruszyły.Najgorsza jest ta moja zachłanność w rozmnażaniu fiołków,ciekawe gdzie potem postawię tyle doniczek. ;:124 ;:14 .
Nie wiem czy moje plany wypalą,ale chcę posadzić rośliny zwisające jak lobelia ,sanwitalia i oczywiście gazanie które lubią słońce takie jak na moim balkonie.Przymrozki nie odpuszczają,dziś w nocy znowu było -10.Masakra i szok.
Serdecznie Cię pozdrawiam z mroźnej północy. ;:168
Obrazek

LUCYNKO!!
To właśnie ten pierwiosnek zmienił kolor.
Różyczka jeszcze kwitnie i cieszy oko.Zaczynają kwitnąć fiołki.
Pogoda fatalna ,mrozi i jest sucho,za sucho.Azalie trzeba podlewać,a ja z powodu mrozu nie jadę na działkę.Jeszcze nie byłam i nie wiem co tam się dzieje.
Ja nie czytam od dłuższego czasu i dobrze mi z tym.Naczytałam się przez swoje życie.Razem z koleżanką czytałyśmy książki na wyścigi. ;:306 Bibliotekarka w szkole już nie wiedziała jakie książki ma mi dawać.Jak miałam jakieś 6 lat chodziłam do szkoły nie zapisana,to była frajda.Do dziś pamiętam jak z ogródka nauczycielki podkradałyśmy kwiatki.ha!ha!Teraz zmądrzałam i widzę jakie gnioty teraz piszą,chyba też na wyścigi,żeby było więcej byle czego.
Miłej ,słonecznej niedzieli. ;:168
Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOGUSIU!!
Jak większe siewki to pikuję i mi to nie przeszkadza.Lobelię sieję w
kępkach i nie pikuję,zresztą jej nie da się pikować.
Kupiłam te szklarenki i jestem zadowolona.Ciężko było podlewać lobelię, dopiero teraz odkryłam,że przecież można
wlewać wodę pod spód,a ona nasącza roślinki i teraz mam spokój.
Miłej,fajnej niedzieli.Trzymaj się. ;:168
Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, pierwsze zdjęcie wyszło Ci olbrzymie, stąd zapewne fragmenty postu nie zmieściły się na stronie. ;:218
Goździkami mi zapachniało. ;:303 Ładne kępki. ;:333
Wiem, że azalia to pijak jakich mało ;:108 , ale tak mi się podobała... ;:306 Różyczka zajmie na działce miejsce innej żółtej, którą zniszczył mi karczownik ;:134 , a była najstarsza spośród wszystkich moich róż.
Już się cieszę na zdjęcia Twoich ślicznych fiołeczków! :tan
U mnie też mrozek trzyma się dobrze, ale nie narzekam, może trochę przesuszy ziemię. :lol: Tylko słońca brakuje już trzeci dzień. ;:223
Dobrego, spokojnego tygodnia, Danusiu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj LUCYNKO!
Chciałam zobaczyć jakie będzie zdjęcie na 900 pikseli no i dowiedziałam się.Zeżarło mi tyle strony.Żebym umiała teraz zmniejszyć to bym to zrobiła. ;:124
Dziś byłam w dwóch ogrodniczych i oczywiście coś kupiłam.
Teraz się chwalę.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Śliczne te pierwiosnki kupiłaś Danusiu! ;:138 U nas tylko o wielkich wynaturzonych kwiatach spotykam ;:222 , nie podobają mi się.. Pewnie nic z nich nie będzie na dłużej a co roku kilka doniczek kupowałam. Prawdę mówiąc nawet nie mam w tym roku wielkiego chciejstwa na nie... :?

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj MARYNIU!
Te pierwiosnki to ogrodowe więc kupiłam.Ten pierwszy to siałam nasiona już kilka razy i nic z tego nie było.Jak zobaczyłam w sklepie to
pomyślałam,że kupię i nie będę się bawić wysiewem nasion.Z kolei lilie to nowości,tak o nich pisali w internecie.Nie były zbyt drogie więc kupiłam. :D Lilie posadziłam do doniczek ponieważ dwie z nich miały kły.Muszę załatwić karton i postawię na balkonie.
Miłego,ciepłego dnia. ;:168
Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, ja bym edytowała i skasowała pierwsze zdjęcie, wstawiając na jego miejsce zmniejszone albo w ogóle nie wstawiałabym żadnego, gdyby się nie udało.
Zakupy zrobiłaś sążniste, ;:303 szczególnie ciekawe liliowe i pierwiosnkowe. ;:63 Pierwiosnki śliczne, a lilie piękne. ;:138 ;:138 Dwie z tych odmian miałam w ubiegłym roku. Są naprawdę ładne. ;:215
Zdjęcia wspominkowe takie słoneczne, że już by się chciało na żywo je widzieć. ;:333

U mnie mróz ciągle ma się dobrze, a kurier przywiózł mi rośliny wiosenne i lilie Św. Józefa porządnie podkiełkowane, które powinnam jak najszybciej wsadzić do gruntu. ;:108 Na szczęście roślinki są w doniczkach, tylko lilie muszę wsadzić do doniczek, by się nie zmarnowały i przez kilka dni mogą pozostać na balkonie. ;:131 Mam nadzieję, że nie ucierpią. ;:218

Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO ! ;:138
A z czym to się je??Nie umiem edytować. ;:124 ;:14 ;:145
Lilie posadzisz do doniczek to na pewno będą rosły,mogą też zakwitnąć.
U mnie jakoś lilia św.Józefa nie chce rosnąć, albo nie umiem o nią zadbać,chociaż bardzo mi się podoba. ;:174
U nas też chłodno,teraz rano tylko 2 stopnie.
Trzymaj się. Miłego dnia. ;:168
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Danusiu zgadzam się z Tobą ,ze sucho i mrożnie , co z tego ,ze u mnie w piątek spadł śnieg w poniedziałek stopniał ,ale to nic nie zmieniło ,dalej tak samo. Ale muszę Ci napisać Danusiu ,ze byłam w listopadzie /pierwszy raz w tamtych stronach/ niedaleko Ciebie , bo w Ciechocinku i zwiedziłam Toruń nie wiedziałam ,że jest taki ładny :wit ;:3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERESKO Witaj. ;:138
Do mnie z Ciechocinka to prawie pół Polski trzeba przejechać.Byłam w sanatorium w Ciechocinku,przed świętami Bożego Narodzenia,ale bratki kwitły u nich na klombach.
Wiesz jak od nas jechałam do Ciechocinka??Pojechałam do siostry która mieszka ok.30 km.od Warszawy.Pojechałam do Warszawy od siostry z samego rana,na dworcu kupiłam bilet do Ciechocinka i tak jechałam chyba ok.4 godziny.Nawet jechałam przez Płock gdzie mieszka Lucynka. ;:306 .Na powrót musiałam kupić bilet dużo wcześniej.Znowu 4 godziny do Warszawy.Masakra.Zajechałam do Warszawy to już było ciemno.
Dobrze,że szwagier mnie odebrał.Potem od siostry zabrał mnie syn i tak byłam w domu po miesiącu. :;230
Toruń jest piękny.Bardzo chciałam go zwiedzić i nadarzyła się okazja,wycieczka z sanatorium.W sumie tak wyszło,że byłam dwa razy. ;:138 :heja Miłego dnia. ;:168
Obrazek

Ktoś zmniejszył zdjęcie za co bardzo dziękuję. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”