Niestety mój ogródek zasypany śniegiem i żadnego kwiatka na razie nie uświadczysz. Oczywiście widać pąki ciemierników, a także pąki różaneczników dosyć sporo ich. Pąki na hortensjach też dobrze świadczą o ich kondycji, to samo na czarnej porzeczce.Niestety aparatu nie brałam ze sobą, bo szlam tylko wyrzucić obierki do kompostownika. Witam serdecznie wszystkich miłych gości

.No to dalej powtórki minionego sezonu
KRYSIU wczoraj też wesoło ćwierkały ptaszki czują wiosnę ,chociaż jej jeszcze nie widać w naszych ogródkach. W każdym razie u mnie tak jak i u Ciebie wszystko zasypane śniegiem

Mam tez białą delavayę
Splendide white ,ale jakoś nie umiem jej poszukać odpowiedniego miejsca

Może w tym roku wreszcie zastartuje bo to cudo

Krysiu Riant to okrywówka dostałam ją od naszej Elusi i prawie jej nie straciłam, a ona powstała jak Feniks z popiołów.Prowadzą ją na niskiej pergoli szaleje jak mało która róża
DOROTKO witaj w klubie zwariowanych różomaniaczek

Moje oczy też najpierw padają na róże ze reszty nie zauważam, a byliny też są piękne i nie trzeba sie nimi tak opiekować i szybko się rozrastają

Dorotko ta hortensja to chyba
Blue bird ,ale pewności nie mam, bo ukorzeniłam sobie jej patyczek od znajomej, a kartka gdzieś jej wybyła.Bardzo szybko rośnie to patyczki wiosną mogę Ci wysłać
MARTUSIU spoko dam radę i nie zostanę tam w kosmosie

na ziemi jest atrakcyjniejszy żywot i nie ma tam forum i moich przyjaciół
DAYSY wiosna coraz bliżej dlatego wszystkie niedźwiadki się budzą

Na razie nie przejmuje sie ogrodem czy go wezmą ,najbardziej przeżywa to Amelka mówi gdzie babciu będziemy siedzieć jak wezmą ogródek. Może da sie dogadać z nimi zobaczymy na razie nie zaprzątam sobie tym głowy. Szkoda nerwów
EWUNIU nie widziałam jeszcze białych Pięknotek, ale czytałam ze mogą mieć białe kwiaty Ciekawe czy białych kwiatów zrobią się różowe kuleczki . Nie mam pojęcia musiałabyś doczytać bo próbowałam coś na ten temat poszukać,ale niestety

Trzeba zapytać mądrzejszych w tym temacie
MARYSIU no to jestem za, z chęcią przyjmę i już czytałam jakie musi mieć warunki. ,Wiem ze to pijaczyna nawet gardło wysusza
JOASIU szukałam wczoraj coś na temat cieśni ,ale na razie niczego nie znalazłam .Jak coś to smarowanie żywokostem i ćwiczenia nadgarstków .Są takie opaski na dłonie nawet taką mam, bo niekiedy też mi dolegało, ale samo przeszło po jakimś czasie gdy ją nosiłam . Podobno pomaga tez suplementowanie wit. z grupy B

Zdróweczka
Życzę wszystkim miłego wieczoru i byle do wiosny