Witajcie w niedzielne popołudnie
Zima daje o sobie znać, wczoraj bardzo lodowaty wiatr wiał, a dziś rano przez okno zobaczyłam świat pokryty białym puchem, taka nieduża warstwa, która podczas dnia znikła

Moje niektóre ogrodowe dostały wczoraj ubranka z agro, żeby nie zmarzły. Nie wiem czy nie pożegnam się z rożą Elfe, bardzo marnie w tym sezonie kwitła i jest w ogóle mizerota, po zimie ocenię czy ją dalej będę trzymać czy lepiej zastąpić ją jakąś bezproblemową pnącą , może coś polecicie?
Dzisiaj trochę Liliowców z minionego sezonu:
Marysiu Masko Wnusia jak na razie dobrze się rozwija, nie choruje, chyba zęby zaczynają się wyżynać bo ślini się na potęgę, może uda mi się zaszczepić w niej miłość do kwiatów i ogrodowych roślin i będzie z niej pomocnica. Jej mama chętnie pomagała jak tylko miała czas
Marysiu zdrówka życzę w te nadchodzące dni zimowe, oby zima szybciutko nam zleciała i oby do wiosny, dziękuję
Aniu cieszę się z Twoich odwiedzin

Jeżówki trzeba odnawiać, wtedy będziesz się nimi dłużej cieszyła, na początku maja zwykle dzielę, jak ziemia już jest ciepła, oczywiście są przysmakiem ślimaków, dlatego wiosną należy je przypilnować i chronić przed tą ślimaczą plagą. Jeśli masz trzy sztuki to na pewno Twoja kolekcja powiększy się o kolejne egzemplarze

które będą cieszyć oko. Pozdrawiam
Martusiu dziękuję bardzo

wnusia to taki mały skarbuś, cieszymy się każdą chwilą spędzoną z nią

szkoda ze te sezony tak szybko mijają, dobrze ze robiłam zdjęcia bo teraz można wspominkować i planować co gdzie zmienić w przyszłym sezonie. Jeżówki uwielbiam i bardzo zachęcam do ich posadzenia, myślę że na pewno takiej ogrodniczce jak Ty będą się pięknie odwdzięczały. Jest ich faktycznie teraz bardzo dużo rodzai na rynku. Sama wczoraj przeglądałam szkółkę i widziałam różne piękności . Ach ten wirus bardzo wszystko skomplikował

życzę abyś mogła odwiedzić wnuczkę, pozdrawiam
Dorotko Jeżówki trzeba odnawiać co jakiś rok, wtedy można przedłużyć im życie, są też przysmakiem ślimaków więc trzeba na nie uważać. Moje pierwsze były posadzone w 2016 i są do tej pory i chciałabym żeby ze mną zostały, bo są piękne, jest to odmiana Double Scoop Raspbery i Bubble Gum, jedna różowa a druga o pięknym malinowym kolorze. Pozdrawiam
POZDRAWIAM ODWIEDZAJACYCH