Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

e-genia pisze: Jolu już mój M wyraził zgodę na wyjazd do Poznania.

Teraz tylko trzeba namówić jeszcze więcej Forumowiczów z okolic Poznania
i będzie piękny wyjazd
Genia
Ja się zgłaszam :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku mam jeszcze białą, jasno niebieską. ciemno niebieską z białym środkiem, różową. Spójrz na zdjęcie tam jest też widoczna różowa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie mogę znaleźć zdjęcia białej ostróżki[/img]
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piterek pisze:Geniu wpadłem Cię w końcu odwiedzić i warto było - wkleiłaś nam takie piękne i kolorowe zdjęcia, siedzę sobie i wzdycham do wiosny i lata :D :lol:
Witaj Piotrze w moich skromnych progach ogrodowych ;:58 Wzdychaj do woli

Grzesiu mam nadzieje że mówisz poważnie będziesz mógł osobiście poznać starszą siostrę.

Mons witaj bardzo się cieszę że w końcu dotarłaś do mojego ogródka. Ja swoje krokusy sadziłam przez prawie 20 lat i teraz jest taki efekt zresztą na zdjęciach są pokazane tylko w jednym miejscu tak naprawdę posadzone są po całej działce

Genia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu a patrzyłaś już tutaj ?

http://sklep.cnos-vilmorin.pl/go/_categ ... %5E&page=1

Mnóstwo nowości. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Geniu a co to masz takie "pikne" na pierwszym zdjęciu to w donicy o fioletowej barwie :?:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

zielono mi pisze:Nie ma sprawy Jolu :D chętnie się podzielę , poczekamy do kwitnienia żebym wiedziała jakie tam są kolory, przenosiłam je 5 lat wstecz z klombu na trawniku i są pomieszane wiem że były tam białe, niebieskie wchodzące w fiolet, brązowe, i bordowe.
Raczej nigdy nie wyrzucam kwiatów, zawsze znajdzie się kogoś chętny wśród sąsiadów lub znajomych.
Tak że jeśli nie masz tych kolorów to przypomnij się wiosną a na pewno coś dla Ciebie znajdę.
W Poznaniu w pierwszy weekend maja jest otwarcie ogrodu botanicznego i z tej okazji odbywa się 3 dniowy kiermasz roślin , może byłyście już tam kiedyś, jeśli nie to naprawdę warto przyjechać. Gieniu może i Ty się wybierzesz jeśli nie byłaś to naprawdę warto obejrzeć ten ogród .Jolu a ty znasz już ten ogród :?:
Jolu ,chętnie przypomnę się wiosną .Mam jak na razie tylko żółto fioletowe iryski .
Ogrodu w Poznaniu nie znam ,troszkę daleko ,mieszkam w południowej Wielkopolsce i bliżej mam raczej Wrocławski Ogród Botaniczny.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, wszystkie ostróżki piękne, ale ta pierwsza, duża kępa to najpiękniejsza :!: Ja też chcę posadzić białą. Jak ostatnio kupiłem białą i różową - obydwie okazały się niebieskie. Bo to na takim targu, z chodnika. Ale i tak nie żałuję, bo mają czarne oczka i zapowiadają się na mocne duże rośliny (może będą takie jak Twoja?) więc zawsze coś nowego. A błękitną to mam samosiejkę, za co ją szczególnie lubię (taki duży kwiat i sam się zasiał :!: )
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zyta.malek pisze:Geniu a co to masz takie "pikne" na pierwszym zdjęciu to w donicy o fioletowej barwie :?:
Zyto to ostróżki

Jacku ja teraz kupuję ostróżki w doniczkach kwitnące po 7,50 w czerwcu i nie mam pomyłek. Chociaż jak już pisałam najlepiej rozrastają się te niebieskie i różowe i j jeszcze blado niebieskie, białe są najbardziej wrażliwe
A moje niebieskie są albo z białym oczkiem albo bez oczka
Jacku jak daleko masz z Warszawy do Poznania?

Jolu szkoda że nie wybierasz się do Poznania bo ja też mam kawał drogi ale bardzo chętnie pojadę i spotkam się z Jolą i Grzesiem może jeszcze ktoś do łączy to dużo czasu do maja.

Genia
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Gieniu szkoda że ja mam tak daleko do Poznania bo bym się z wami chetnie spotkała.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Oj Gieniu i właŚnie wpadłam w nałóg zaglądania do Twojego ogrodu ,który jest piękny.Wysłałam juz zapytanie z prośbĄ o wysłanie oferty na liljowce :roll: ŻAZNACZAM ,ŻE JESTEM W PRACY I PO CICHU SIEDZĘ W TWOIM OGRODZIE I OGRZEWAM SIĘ JEGO CIEPŁEM ;:2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ido przepraszam zwróć się do kogry ja nie umiem tego zrobić.Az tak dobrze nie radzę sobie z komputerem.
Ona jest bardzo miła i życzliwa mnie tez przysłała.
Jeszcze raz bardzo przepraszam

Ido a ten nałóg bardzo mi się podoba ;:12
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

izabella1004 pisze:Gieniu szkoda że ja mam tak daleko do Poznania bo bym się z wami chetnie spotkała.
Izabelo szkoda bo chętnie poznałabym Cię osobiście.Z Torunia nawet nie wiem ile jest km muszę zapytać mojego M
Nigdy nie byłam dobra z Geografii. Jak daleko masz do Poznania?
Genia
ida74
---

Post »

Gieniu.Moja siostra mieszka w Toruniu na ulicy Wiązowej.A Twoje okolice Torunia to są za Brodnica w stronę Torunia ,bo jak tak to Ci zazdroszczę bo tam jest tyle szkółek ,a w szczegółności taka zaczarowana za Brodnicą w stronę Ostródy.Chyba coś chaotycznie pisze.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida ja mieszkam od 3 lat na przedmieściach Torunia dokładnie 1 km do granicy Torunia pochodzę z pojezierza Brodnickiego tam się urodziłam i mieszkałam do 18 roku życia a przez 27 lat mieszkałam w Toruniu na Rubinkowie.
Nie znam Szkółki za Brodnicą w stronę Ostrudy. Ja kupuję w sklepach ogrodniczych na terenie Torunia i w Ostaszewie to na trasie Toruń-Gdańsk
ida74
---

Post »

Oj Gieniu koniecznie musisz nadrobić zaległości w poznawaniu szkółek w swojej okolicy.Poproś swojego M ,aby wiosna Cię powoził.Jest jedna taka Magiczna szkółka przy drodze(nazwy miasteczka nie pamiętam,ale moja siostra dzisiaj do mnie przyjeżdza i porosze ją ,żeby zobaczyła jak sie nazywa)do,której wjezdza się przez bardzo starą bramę obrośniętą glicynią ,winobluszczami i clematisami ,stoi bardzo stary dom ,a w nim zaczarowany ogród z roślinami naszych marzeń.ptaszki śpiewają i szumi oczko.ACH.Tam własnie kupilam swojego pierwszego wiciokrzewa... Rubinkowo to staraszne blokowisko,jestes teraz chyba bardzo szcześliwa,że nie musisz juz tam mieszkac? ;:15 ;:71
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”