Locutus-LOKI Ach o maczki chodziło.Faktycznie już one kwitły i same się zasiały i ponownie na jesieni kwitną.To faktycznie niespodzianka.
I jeszcze jednym miejscu też mi maczek rośnie. Ale nie wiem czy z dąży tak urosnąć aby sobie zakwitł.
Mam nadzieję,ze wysiały mi się ,aby w przyszłym sezonie zakwitnąć, bo nasion nie zebrałam.
Pozdrawiam serdecznie
Danusiu z; jarha-Halinko Truskaweczki o tej porze roku wybornie smakują.
Dyniek ozdobnych troszkę mam. Lubię z nimi dekoracje.Dalie jeszcze ładnie kwitną. A jak długo ? Zobaczymy.
Trawy to nawet fajne, ładne rośliny. Nie wiem czemu kiedyś one mi się nie podobały.I dopiero od 4 lat pojedyncze sztuki zaczęłam zapraszać do swojego ogrodu.
Jeszcze mam chcę na kilka odmian.
Halinko- Tak, te białe baldaszkowe kwiaty to jakaś odmiana czosnku.Ale jak to nie wiem.Szczypiorek nadaje się do jedzenia. Dostałam troszkę ich od koleżanki.
Na przyszły rok na wiosnę planuję ich podzielić i przesadzić w inne miejsce. Jak zechcesz to na wiosnę troszkę mogę ci dać? To z hostami by poszły .
PEPSI-Małgoniu; Margo2-Gosiu; Truskaweczki jesienią smakują wybornie.Jeszcze trochę i będę musiała zadołować tą całą doniczkę.
A za pochwalę moich zdjęć bardzo dziękuję.
Mój aparat to lustrzanka Canon EOS 750 D
Shalina-Halinko Bardzo cieszę się,że moje zdjęcia i obrazy ci się spodobały.To bardzo miłe odprężające hobby.
Truskaweczki i mnie cieszą. taki jesienny dodatek smakowy.
cyma2704-Soniu Dziękuję za pochwale moich zdjęć kwiatuszkowych. Hibiskus w pobliżu stawu dłużej kwitnie niż ten ( wprawdzie inna odmiana i kolor) blisko domu.
Tam ma inn ą ziemię.I chyba bardziej mu to służy.
Skrzypaczka też sie ciesz z pochwały. Uczę sie ciagle i chce mi się więcej malować. Ale na to hobby nie zawsze jest czas.
Truskaweczki namyśliły się na jesieni podrosnąć i zaowocować.I smakują wybornie.Takie słodziutkie.
O tak dzień krótszy.Zanim przyjadę z pracy to już tylko jakiś obchody i prawie nic nie zrobię.To weekendy zostają.A z nimi to też rożnie czasowo.
plocczanka-Lucynko Ty zawsze tak wesoło, miło i obrazowo potrafisz napisać..Mi ostatnio brak czasu na pisanie, opisywanie i robię to skrótowo.
Owoce to raczej wszystkie są apetyczne. A czerwone truskaweczki szczególnie.
Ja w tym roku też dopiero troszkę sadzonek truskawek posadziłam.To może w przyszłym sezonie ich więcej pojem.
Dalie wciąż ładnie kwitną.I oby jak- najdłuższej. Ale jakieś mocno zimne noce na weekend się zapowiadają.^To nie wiem, jak te roślinki to zniosą.
Dyń ozdobnych trochę mam. Lubię z nimi dekoracje.
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko .Oby nam jeszcze długo ciepło i słoneczko było.
Martuniu64; Aniu 77 Mamy ostatnio piękną,złotą, słoneczną jesień.Słoneczko przyciąga owady do kwiatów. Piękny to widok, jak one buszują po różnych kwiatach.
Dalie same, pięknie kwitną i cieszą.I nie muszę ich podmalowywać.
Fajnie, wesoło to opisujesz.Dzięki

A dalia Black Jack jest najciemniejsza jaką mam.Jest śliczna.
Ta niebieska szałwia jest niesamowita.Kwitnie cudnie od maja aż do przymrozków.
A ja dostałam 1 sadzonkę tej truskawki zwisającej na wiosnę.Stałą 3 miesiące jak zaczarowana.Potem dopiero zaczęła rosnąć i kwitnąć i w końcu zaowocowała.
Jeszcze trochę to ją zadołuję z doniczką.
Barbulą cieszę się 2 sezon.To też ciekawa i piękna roślinka. Pomimo,że kwity ma niewielkie.
Za pochwale obrazu bardzo, bardzo dziękuję.
Dziękuję i wzajemnie dobrych, słonecznych dni wam życzę

Przesadzany wiosną Jan Paweł kwitnie sobie w najlepsze

ogrodowi goście