Chwalicie się swoimi "gruszkami" to też pokażę swoją.
Japanese Trifele Gold - odmiana rosyjska znana też pod nazwą Japonskiy Trufel Oranzhevyi.
U mnie rośnie w gruncie i moim zdaniem jest to dość odporna i plenna odmiana.
Jeszcze jakieś niedojrzałe owoce wiszą na krzaku.
Pomidor powinien smakować tym, którzy szukają owocowego smaku w pomidorze.
W ubiegłych sezonach miałam Japanese Trifele Black i chyba jeszcze do niej wrócę
bo też nie było problemów z tą odmianą.

A tutaj pomidorki w przekroju.
Po lewej Brandywine Apricot a po prawej Japanese Trifele Gold.
Aniu (anulab) pytasz jak oceniam Summer Cider.
Muszę go jeszcze dokładniej spróbować bo zapamiętałam tylko, że
to słodki pomidor. Mam jeszcze kilka dojrzałych owoców i pewnie coś
zielonego zostało na krzakach.
Na tym koktajlowym pomidorku zielone kreseczki są tylko gdy jest niedojrzały.
Gdy dojrzeje jest żółty w żółte kreseczki
Na fotce te 4 okrągłe to ta sama odmiana.
Miałam ją w ubiegłym roku i w starych notatkach musiałabym szukać nazwy
bo w tym jest NN.
Ale tak jak wcześniej napisałam bardziej smakuje mi Artisan Blush Tiger.
Artisan Blush Tiger ma grubszą skórkę ale ona jest przyjemna w smaku taka chrupiąca.
A ten NN gdy dojrzały jest wodnisty.