Biały tojad też zasługuje na uwagę.

Miałam kiedyś granatowy,

Ogromnie podobają mi się Twoje kompozycje.

Krysiu może jakaś aktualizacja, robisz cudowne fotki, daj i nam nimi nacieszyć oczy.christinkrysia pisze:
Moja pierwsza dalia podpędzona w doniczce , na resztę trochę poczekam
-Iwona- pisze:Krysiu może jakaś aktualizacja, robisz cudowne fotki, daj i nam nimi nacieszyć oczy.christinkrysia pisze: Moja pierwsza dalia podpędzona w doniczce , na resztę trochę poczekam
Pozdrawiam.
Halinko musiałam zrobić przerwę ale ... juz jestemShalina pisze:Krysiu jestem zauroczona Twoim ogrodem.Wszystkie nasadzenia przemyślane i pięknie wyeksponowane
![]()
Kanny cudowne, też lubię te o ciemnych liściach, chętnie się wymienię jeżeli tylko zechcesz i będę miała![]()
Pałczycha bardzo okazała, moja jeszcze młoda , a ostatnio zebrałam cały kubek cebulek które były na wierzchu![]()
Hortensje obłędne i jak ich nie kochać, gdy one takie cudneU mnie ostatnio deszcze, biedne one
Pozdrawiam cieplutko i życzę dni
Krysiu witam i pozdrawiamleszczyna pisze:Krysiu już nie jeden raz przyglądałam się Twoim Koleusom....masz do nich rękę jak i do wszystkich nasadzeń.
Zadam pytanie od czego mam zacząć chcąc mieć w przyszłym sezonie dorodne sadzonki.....widziałam dostępne nasiona w ogrodniczym i teraz pytanie kiedy wysiać aby w przyszłym sezonie letnim ozdobić nimi taras i czy znoszą wystawiennicto słoneczne.
A hortensje u Ciebie to jak okazy wieloletnie, mimo przesadzania nie odczuły żadnego uszczerbku na swoim zdrowiu.
Widzę u Ciebie białego Tojada już kwitnącego, ja mam prawie odcień granatu ale dopiero tworzy pączki. Pozdrawiam
Witaj JadziuJAKUCH pisze:Krysiu cudne hortensje wciąż i wciąż będę powtarzać ,moje też są ładne ,ale nie takie wielkie gęste krzaczory jak Twoje;:167
Śliczne te tojady szczególnie Ivorine Lisi też ładny . Teraz czekam na kwitnienie astrów bo powoli sie zbierają oby tylko pogoda dopisała to i owadów mnóstwo się zjawi. Zakwitła wreszcie pelargonia od Ciebie ta różyczkowa niestety metka gdzieś przepadła .Mam z niej parę sadzonek![]()
![]()
Locutus pisze:Łooo, kochana, trzeba było mnie posłuchać w zeszłym tygodniu jak najpierw w sobotę pękł wąż od prysznica, a potem w niedzielę zepsuła się okiennica? A jeszcze przy ogrodowym pieleniu, przycinaniu i uprzątaniu, które dobre pięć godzin zajęło, trafiła mi się likwidacja dwuipółmetrowego ostrożnia, który zakończył już sezon wegetacyjny, a który kolce miał takie, że przebijały z łatwością grube rękawice robocze? Wtedy to dopiero swój zachwyt wyrażałem?
Tojady cudne. U mnie mieszaniec Aconitum lycocnotum x septentrionale właśnie powtarza kwitnienie?
Pozdrawiam!
LOKI
anabuko1 pisze:![]()
Kryniu hortensje masz bajeczne. Widać ,że królują w twoim ogrodzie.![]()
Piękne dzielżany. Cudne , wielkie okazałe canny. Mi się z nimi nie udaje.![]()
A jakie śliczne rózne koleuski. No super. Kolorowe, piękne. A jak je zimujesz ??
Pozdrawiam serdecznie
korzo_m pisze:Krysiu piękne koleusy, zapytam czy z tych sianych przez Ciebie choć kilka były jakieś oryginalne, czy same pospoliciaki. Jednak posadzone po jednej odmianie w donicy to dobry pomysł, nie ma mieszanki, a ja mam koleusowy lekki bałaganik. Do mis dałam kilka odmian, nie powiem żeby mnie to zachwyciło.
Krysiu ja mam dwie odmiany kann, to takie pospoliciaki. Jesienią zmniejszyłam bardzo ich ilość, nie żałuję. Rarytaski będę podziwiała u Ciebie i to mi wystarczy![]()
Alejka hortensjowa jak dla mnie piękna, zachęcająca- Wejdź głębiej. Dużo pada, to kwiaty pod ciężarem deszczu się przeginają, ma to swój naturalny urok.
Pozdrawiam.
plocczanka pisze:Krysiu, nie będę oryginalna i również pochwalę wspaniałe hortensje, ale zaraz po nich koleusyktóre bardzo, bardzo lubię, a które w tym sezonie nie polubiły mnie.
![]()
Biały tojad też zasługuje na uwagę.
Miałam kiedyś granatowy,jednak sobie poszedł albo pojechał do innego ogrodu podczas mojej nieobecności na działce.Tak to już bywa, że nie wszystko i nie zawsze da się upilnować.
Ogromnie podobają mi się Twoje kompozycje.Masz wspaniały gust.