Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu jesteś moją imienniczką ,może ja bym sie zaopiekowała twoim nadmiarem irysków .Jestem też z Wielkopolski i gdybyś się za nimi bardzo stęskniła mogła byś mnie odwiedzić i popatrzeć sobie na nie .zielono mi pisze:Gieniu chyba mnie przekonałaś,zostawię trochę irysów i połączę je z liliowcami a na pozostałe iryski na pewno znajdzie się ktoś chętny .

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
GENIU- patrzę i patrzę i nie mogę się napatrzeć na te twoje piękne i kolorowe kwiatuszki
Może Jola się zgodzi na to ,żeby druga Jola się nimi zajęła .Na razie u mnie miejsca nie brakuje .Po nocach już spać nie mogę tylko planuję i planuję ,gdzie posadzę te moje nowe zamówienia .Dzisiaj wysłałam przelew i do wiosny nie wchodzę na ,,cebule,, bo znów bym się na coś skusiła .

Może Jola się zgodzi na to ,żeby druga Jola się nimi zajęła .Na razie u mnie miejsca nie brakuje .Po nocach już spać nie mogę tylko planuję i planuję ,gdzie posadzę te moje nowe zamówienia .Dzisiaj wysłałam przelew i do wiosny nie wchodzę na ,,cebule,, bo znów bym się na coś skusiła .
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Naprawdę piękne te zdjęcia! A ostróżka robi na mnie takie wrazenie, ze w końcu muszę spytać:
czy to jest jedna roslina, czy kilka posadzonych razem? I czym są karmione, ze takie gęste i piękne kwiaty mają?
Jak chodzi o SMS-sa Gieniu, to zwróć uwagę, ze napisano: "czeka Cię przedziwny etap w Twoim zyciu". Dlaczego uważasz, ze to ma być coś złego? ;)
Czy uwierzysz mi, jak Ci powiem, ze czeka Cię rzeczywiście przedziwny etap w zyciu, ale będzie to okres wspaniałych niespodzianek, nowych serdecznych przyjaźni i szczęśliwych zbiegów okolicznosci? Zbiegi okoliczności zawsze są dziwne, ale najważniejsze, zeby byłe szczęśliwe
Jedynym zagrozeniem są naciągacze, którzy liczą, ze uda im sie od Ciebie wyciągnąć trochę pieniędzy.
Nie daj sobie zepsuc dobrego nastroju, szkoda zdrowia!:D
czy to jest jedna roslina, czy kilka posadzonych razem? I czym są karmione, ze takie gęste i piękne kwiaty mają?
Jak chodzi o SMS-sa Gieniu, to zwróć uwagę, ze napisano: "czeka Cię przedziwny etap w Twoim zyciu". Dlaczego uważasz, ze to ma być coś złego? ;)
Czy uwierzysz mi, jak Ci powiem, ze czeka Cię rzeczywiście przedziwny etap w zyciu, ale będzie to okres wspaniałych niespodzianek, nowych serdecznych przyjaźni i szczęśliwych zbiegów okolicznosci? Zbiegi okoliczności zawsze są dziwne, ale najważniejsze, zeby byłe szczęśliwe

Jedynym zagrozeniem są naciągacze, którzy liczą, ze uda im sie od Ciebie wyciągnąć trochę pieniędzy.
Nie daj sobie zepsuc dobrego nastroju, szkoda zdrowia!:D
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Izo dziękuję za mile słowa i za troskę. Już jestem spokojna ale się trochę się wcześniej przestraszyłam.
A jeżeli chodzi o ostróżki to posadziłam jedną z 4 lub pięć lat temu ale już kilka razy ją dzieliłam bardzo szybko się rozrasta. Specjalnie nic przy nich nie robię wiosną tylko podsypać nawozem trzyskładnikowym
Jolu powoli Twój ogród się też zapełni kwiatami
Genia
A jeżeli chodzi o ostróżki to posadziłam jedną z 4 lub pięć lat temu ale już kilka razy ją dzieliłam bardzo szybko się rozrasta. Specjalnie nic przy nich nie robię wiosną tylko podsypać nawozem trzyskładnikowym
Jolu powoli Twój ogród się też zapełni kwiatami
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu a czy masz ostróżkę białą?
Ja mam i rośnie, ale marnie.
nie wiem czy ona przypadkiem nie jest wrażliwsza niż pozostałe.
A jakim nawozem nawozisz?
Ja mam i rośnie, ale marnie.
nie wiem czy ona przypadkiem nie jest wrażliwsza niż pozostałe.
A jakim nawozem nawozisz?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
Nie ma sprawy Jolu
chętnie się podzielę , poczekamy do kwitnienia żebym wiedziała jakie tam są kolory, przenosiłam je 5 lat wstecz z klombu na trawniku i są pomieszane wiem że były tam białe, niebieskie wchodzące w fiolet, brązowe, i bordowe.
Raczej nigdy nie wyrzucam kwiatów, zawsze znajdzie się kogoś chętny wśród sąsiadów lub znajomych.
Tak że jeśli nie masz tych kolorów to przypomnij się wiosną a na pewno coś dla Ciebie znajdę.
W Poznaniu w pierwszy weekend maja jest otwarcie ogrodu botanicznego i z tej okazji odbywa sie 3 dniowy kiermasz roślin , może byłyście już tam kiedyś, jeśli nie to naprawdę warto przyjechać. Gieniu może i Ty sie wybierzesz jeśli nie byłaś to naprawdę warto obejrzeć ten ogród .Jolu a ty znasz już ten ogród

Raczej nigdy nie wyrzucam kwiatów, zawsze znajdzie się kogoś chętny wśród sąsiadów lub znajomych.
Tak że jeśli nie masz tych kolorów to przypomnij się wiosną a na pewno coś dla Ciebie znajdę.
W Poznaniu w pierwszy weekend maja jest otwarcie ogrodu botanicznego i z tej okazji odbywa sie 3 dniowy kiermasz roślin , może byłyście już tam kiedyś, jeśli nie to naprawdę warto przyjechać. Gieniu może i Ty sie wybierzesz jeśli nie byłaś to naprawdę warto obejrzeć ten ogród .Jolu a ty znasz już ten ogród

Pozdrawiam Jola
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Grażynko masz rację z białą jest trochę kłopotu miałam też gdzieś zdjęcie ale była dużo niższa no i miałam jeszcze jedna to poprzedniej zimy . Boję się czy przetrwa tę zimę bo jesienią ją przesadzałam.
. Mario miło mi Cie gościć w moim ogrodzie. Oglądałam Twój i jestem pod wielkim wrażeniem . Masz też dużo kolorów w odrodzie.
Genia
. Mario miło mi Cie gościć w moim ogrodzie. Oglądałam Twój i jestem pod wielkim wrażeniem . Masz też dużo kolorów w odrodzie.
Genia