Przesadziłam kilka malutkich kłączy 2 lata temu i teraz doczekałam się dwóch kwiatów. Lekka różowa poświata na zewnętrznych płatkach

Twoje też są piękne i dorodne, ja mam z pięć krzaków starszych, reszta sadzona na przełomie listopada i grudnia.W czwartek dostałam paczuszkę z 14 kłączami i dzisiaj będę sadzić
 Twoje też są piękne i dorodne, ja mam z pięć krzaków starszych, reszta sadzona na przełomie listopada i grudnia.W czwartek dostałam paczuszkę z 14 kłączami i dzisiaj będę sadzić  

Krysiu dziękuję
 Krysiu dziękuję  ,ale to już koniec zakupów.Wszystkie już posadzone, teraz aby wiosną zakwitły
 ,ale to już koniec zakupów.Wszystkie już posadzone, teraz aby wiosną zakwitły  Scarlet Heaven musiałam przesadzić,ponieważ wcześnie gubi liście( kwiaty śliczne), aby nie rosła w widocznym miejscu.Po fakcie zorientowałam się, że nie zauważyłam nowych pąków.Chociaż u większości już wychodzą do wierzchu.Boję się, czy przypadkiem po tych deszczach coś się z nią nie stało? Krysiu Bartzelli mam dwie, w tym jedna zakupiona b.wczesną wiosną 2019, a druga w grudniu i ta druga zakwitła w tym sezonie.Pierwsza ma bardzo okazały krzak,ale bez kwiatów i może być niezgodny odmianowo.Kupiłam u tego dostawcy 6, z tego dwie zakwitły w tym sezonie i niezgodne z tym co zamówiłam.
 Scarlet Heaven musiałam przesadzić,ponieważ wcześnie gubi liście( kwiaty śliczne), aby nie rosła w widocznym miejscu.Po fakcie zorientowałam się, że nie zauważyłam nowych pąków.Chociaż u większości już wychodzą do wierzchu.Boję się, czy przypadkiem po tych deszczach coś się z nią nie stało? Krysiu Bartzelli mam dwie, w tym jedna zakupiona b.wczesną wiosną 2019, a druga w grudniu i ta druga zakwitła w tym sezonie.Pierwsza ma bardzo okazały krzak,ale bez kwiatów i może być niezgodny odmianowo.Kupiłam u tego dostawcy 6, z tego dwie zakwitły w tym sezonie i niezgodne z tym co zamówiłam.  Ta chyba Garden Treasure
 Ta chyba Garden Treasure
Z fioletowych piwonii mam w swojej kolekcji Itoch Morning Lilac zdjęcie poniżej:furious pisze:Forumowicze, znajdę jakąś piwonię chińską w kolorze fioletowym, czy skazany jestem na drzewiatą?
Nawet ITOHów nie widziałem w fiolecie