Moja mała dżungla
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja mała dżungla
Już kolejny raz taka sytuacja się zdarza. I nic dziwnego bo to jest mega podobne. Ja mam np w jednej doniczce i to i to ( takie same a jednak jedno jest jako reo a drugie trzykrotka) i dopiero widać róznicę jak sie je da na żywo. Po zdjęciach można się zawahać, a jednak róznią się. Bo niby bliscy kuzyni i patyczakom smakują tak samo ale jednak nie wsio jedno ;)
- anetq092
- 100p
- Od: 6 kwie 2021, o 12:16
Bardzo są podobne, mi samej jeszcze mnóstwo kwiatów się myli, bo są między nimi minimalne różnice 

Haha rzeczywiście, zwracam honor

Jeszcze trochę i myślę że ją przytnę, bo niektóre pędy już zwisają za bardzo a chciałbym utrzymać coś na kształt gęstej kuli
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj
Ładna trzykrotka
zastanawiam się nad jej nazwą i jeśli się nie mylę to odmiana mojej od lat hodowanej Tradescantii zebriny?
Pozdrawiam.

Ładna trzykrotka

Pozdrawiam.
To reo meksykańskie 
Moja dwuletnia (chyba) cytryna miała duże, ale bardzo suche liście. Po zimie spędzonej w pokoju myślałem że nie przeżyje, ale odkąd jest na balkonie wypuściła dużo nowych małych listków. Zdecydowałem się usunąć wszystkie duże liście, bo były zakurzone i brzydkie. Mam nadzieję że dobrze zrobiłem, a cytryna zacznie się ładnie krzewić

Moja dwuletnia (chyba) cytryna miała duże, ale bardzo suche liście. Po zimie spędzonej w pokoju myślałem że nie przeżyje, ale odkąd jest na balkonie wypuściła dużo nowych małych listków. Zdecydowałem się usunąć wszystkie duże liście, bo były zakurzone i brzydkie. Mam nadzieję że dobrze zrobiłem, a cytryna zacznie się ładnie krzewić

Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Foxowa
Myślę, że spokojnie Ci odrośnie. Cytrusy mają moc 

Pomidory w całej okazałości

Przyjaciel podarował mi taką roślinkę, zapomniałem nazwy ale to ta co rośnie na skalniakach, szybko się rozrasta i jest nieśmiertelna
przesadzę do większej doniczki z kamyczkami

Jedne z pelargoni

Przepiękne surfinie

Słoneczniki, większe z dnia na dzień

Cytryna
przed odcięciem dużych liści, te małe były lekko czerwone. Teraz są żywo zielone i wygląda na to że zaczęły rosnąć

Moja komarzyca, rozmnożyłem z trzech małych sadzonek, teraz daje czadu

Oczywiście to nie wszystko, ale postanowiłem pokazać część tego co mam
codziennie przylatują trzmiele i pszczoły, kiedy tylko zaczną kwitnąć słoneczniki to będzie ich jeszcze więcej.

Przyjaciel podarował mi taką roślinkę, zapomniałem nazwy ale to ta co rośnie na skalniakach, szybko się rozrasta i jest nieśmiertelna

Jedne z pelargoni

Przepiękne surfinie

Słoneczniki, większe z dnia na dzień

Cytryna

Moja komarzyca, rozmnożyłem z trzech małych sadzonek, teraz daje czadu

Oczywiście to nie wszystko, ale postanowiłem pokazać część tego co mam

Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Foxowa
To co rośnie na skalniakach to rojnik 
Bardzo fajnie masz na balkonie. Różnorodnie
Kiedy rozmnażałeś komarzycę? Mnie się nigdy nie udało. Nie mówiąc już o przechowaniu ich przez zimę.

Bardzo fajnie masz na balkonie. Różnorodnie

Kiedy rozmnażałeś komarzycę? Mnie się nigdy nie udało. Nie mówiąc już o przechowaniu ich przez zimę.
-
- 200p
- Od: 26 cze 2020, o 19:03
Wspaniałe. Piękna tą surfinia, miałam taką w tamtym roku. Przykuwa spojrzenie i pięknie pachnie. Ja swojej kalamondyny nie wystawiam na dwór, jakoś się boję 

DziękujęFoxowa pisze:To co rośnie na skalniakach to rojnik
Bardzo fajnie masz na balkonie. Różnorodnie![]()

Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Foxowa
A zimujesz je czy co roku nowa?
Z komarzycą było tak, że pierwszą kupiłem rok temu. Chciałem ją przezimować, ale straciła wszystkie liście. Nie miałem zimnego pomieszczenia i była po prostu w kuchni. Wiosną podkradłem sadzonki od sąsiadki i ukorzeniłem.
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Foxowa
To ciekawe czy się uda przezimować. Ja próbowałam, ale bardzo źle to zniosła, marniała, marniała aż padła.
Przesadziłem rojnika i dodałem kamyczki
doniczka bez odpływu, ale z keramzytem na dole.

Jak często go podlewać? Znajomy mówi że podlewa raz na trzy dni i rośnie szybko. Ja słyszałem, że lubi sucho.

Jak często go podlewać? Znajomy mówi że podlewa raz na trzy dni i rośnie szybko. Ja słyszałem, że lubi sucho.
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla