Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Witaj Soniu czy na ostatnim zdjęciu to zawilec? bardzo ładny wczoraj wracając do domu właśnie widziałam w ogrodach coś takiego białego bardzo mi się to podoba pozdrawiam ;:3 :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przypomniałaś mi o poziomkach, koniecznie muszę kupić ;:108 Miałam kilkanaście krzaczków, ale ostał się tylko jeden, a to nawet dla mnie stanowczo zbyt mało ;:306
Pięknie kwitły u Ciebie tulipany, moje w tym roku to jakaś porażka. Claudia śliczna, ale tym razem nie mogłam oderwać oczu od Batalinii ;:167 Wyglądają jak w bukiecie, mają chyba drobniejsze listki?
Orlaję będziesz miała pierwszy raz? Właśnie przywiozłam od siostry kilka sadzonek i też będę sadzić. Wygląda jak marchewka ;:306
Nareszcie zrobiło się ciepło i wszystko zakwita, ale niestety i przekwita bardzo szybko. Musiałam szybciutko wszystko obejrzeć, żeby Twoje cudne, wiosenne rabatki, nie przekwitły zanim skończę czytaćObrazek
Może słoneczne promienie zostaną z nami na dłużej? Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziękuję za zaglądanie do mojego ogrodu. ;:180 ;:196

Bożenko miło, że podobają Ci się moje poczynania ogrodowe.

Obrazek

Obrazek

Ula świetnie, że z nowymi siłami wracasz na forum i do uprawy działki. ;:168 Miałaś doskonałe zabezpieczenie borówek, im sarny nie dały rady. ;:215 Szafirki są jak chwasty, szybko się odrodzą.

Obrazek

Obrazek

Krysiu dziękuję. ;:196 Czasem coś nowego dokupuję, ale coraz częściej rozsadzam, to co się u mnie sprawdziło. Sił coraz mniej, więc niech rosną kwiaty, które kwitną bez skomplikowanych zabiegów. Pomaganie innym to moja nieuleczalna przypadłość. Obcym pomagam, to własnym dzieciom tym bardziej. Egoistom jest łatwiej żyć, ale czy przyjemniej. ;:131

Obrazek

Obrazek

Aniu Annes 77 trochę tulipanów do tej pory kwitnie, ale już mają konkurencję. Te blade na początku kwitnienia miały nasycony kolor, niestety NN.
Amanogawa rośnie piąty rok i ma około 5 metrów. Kupiłam metrowy patyczek.
U mnie też w tym tygodniu przybyła azalia. Dostałam w prezencie i okazało się, że taka jak już mam. Bardzo się ucieszyłam, będą dwie Schneeperle obok siebie. :tan
Narcyzy rosną osiem lat w tym samym miejscu. :oops: Tak się zagęściły, że słabo kwitną. To stare, pachnące odmiany podarowane przez przyjaciółkę.

Obrazek

Obrazek

Halszko berberysy teraz świetnie widać na tle zieleni. Jak będzie więcej kwiatów, to trochę spowszednieją.
Druga panienka też ładnie pokazała liście. ;:196

Obrazek

Obrazek

Ewelinko tulipanami nacieszyłam się długo. Zimno pozwoliło im na dłuższe utrzymanie kwiatów. :tan Róże u wszystkich ucierpiały. Mój jeden Chopin wylądował w koszu, ale rabatowe i okrywowe pięknie się krzewią.

Obrazek

Obrazek

Lucynko ogrody synów dość minimalistyczne, wszyscy mają nienormowany czas pracy, więc na razie nie mam mowy o pielęgnowaniu takich ogrodów jak nasze. ;:185
W sobotę posadziliśmy ponad dwieście roślin i trzy drzewa. ;:173 Połowa z mojego ogrodu i od przyjaciółki. Trzy osoby miały co robić przez sześć godzin.

Obrazek

Obrazek

Aniu anabuko1 ukwiecone drzewo to wiśnia Amanogawa. Gdyby ktoś wykopał mi rosnące obok hibiskusy, :roll: to posadziłabym kolejne trzy wiśnie. Są piękne cały rok.

Obrazek

Obrazek

Tereniu na zdjęciu zawilec wielkokwiatowy, dość ekspansywny. Mam dwie odmiany, które niezawodnie od kilku lat kwitną. Trzeba je ograniczać, zarastają wszystko wokół. ;:202

Obrazek

Obrazek

Iwonko Batalinii to tulipan botaniczy. Wykopałam jesienią i posadziłam w 15 litrowej donicy, pięknie zakwitł. Resztę oddałam przyjaciółce, bo sadziłam na jego miejscu jeżówki. Okazało się, że zostały jakieś malutkie cebulki i kilka zakwitło. Nie udał się więc eksperyment i odrodzą się jednak w grządce z jeżówkami. ;:222
Uważaj na orlaję, bo kiełkuje w 100 procentach. Jesienią miałam setki siewek, ;:202 połowę wyrzuciłam, a pozostałe niedługo zakwitną. Część poprzesadzałam na inne rabaty i te rośliny są małe i dość rachityczne, ale dzięki temu nie zagłuszają sąsiednich bylin.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Soniu
Piękne te żółte tulipanki z tymi bratkami przed domem.
Pozostałe roślinki z rodkiem na czele też niczego sobie.
Jasne, dzieciom mamy fachowa ręka się bardzo przyda w ogrodzie.
Któż, jak nie mama zawsze dobrze doradzi i pomoże swoim dzieciom.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu dziękuję. ;:196 Żółte tulipany kwitną trzeci tydzień i nadal są ładne. ;:108 Synowie zawsze mogą na mnie liczyć. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu żółte tulipanki na tarasie i mnie zachwyciły. Piękne zdjęcia wykonujesz. Masz porządeczek na rabatkach, wszystko ze smakiem pięknie posadzone.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

A ja, Soniu, pozachwycam się czosnkami. :tan
Nie tylko pięknie zakwitły, ale też ślicznie prezentują się w gromadce! ;:138 ;:138
Floksy kanadyjskie z daleka chwalą się swoim czyściutkim błękitem, tulipany stoją na baczność, wszystkie roślinki zadbane odpłacają cudnymi kwiatuszkami. ;:215 ;:63 ;:63
Pogody życzę i pogody ducha. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Soniu mam spore zaległości i próbuję to troszkę nadrobić. :wink:
Przepiękne masz rośliny i super uchwycone ;:215 Mnie również bardzo się podoba ta żółta kompozycja na balkonie ;:333
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne te kwiaty na drzewie. To jakaś wiśnia ??
Tulipany , floksy piękne.
Hosty ładnie sie rozwijają.
Czosnki już ci kwitną ślicznie. Moje jeszcze w pąkach.
Ogród jak zawsze kolorowy, bujny prześliczny ;:180 Z przyjemnością zawsze do niego zaglądam ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Piękne czosnki Soniu, a co zrobiłaś z ich zasychającymi liśćmi? Obcięłaś? Śliczne białe fiołeczki, takie delikatne.
Masz tak wszystko wzorowo uporządkowane, podziwiam ;:215
Miłej niedzieli i dobrego tygodnia ze słonkiem :wit
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dwa dni nieobecności i ślimaki zjadły jedną dalię całkowicie, a pozostałe straciły większość liści. Zimno i inwazja oślizłych pożeraczy źle wróżą kwitnieniu. ;:145
Pomidory w gruncie tragiczne, koktajlowe jeszcze w donicach pod dachem w dobrej kondycji, kwitną.

Obrazek

Truskawki pięknie zawiązały owoce, ale deszcze chyba sprowadzą choroby grzybowe. ;:174

Obrazek

Dorotko dziękuję. ;:196 Niektóre rabaty trochę uporządkowane, a te bałaganiarskie mało pokazuję. :roll:

Obrazek

Obrazek

Lucynko dziękuję. ;:196 Fioletowe czosnki już wszystkie kwitną. Mam jeszcze 4 odmiany, które dopiero w pąkach, więc będę nimi jeszcze długo się cieszyć. :tan
Co drugi dzień pada i nadal zimne noce, więc część roślin słabo rośnie. Kwitną nadal niezawodne zawilce wielkokwiatowe.

Obrazek

Obrazek

Halinko dziękuję. ;:196 Też mam mało czasu, bo pracuję w dwu ogrodach i jeszcze czasem doglądam przygotowanie gleby w trzecim. ;:173 W weekend zabieram wnuki, oni ważniejsi od ogrodów. ;:167

Obrazek

Obrazek

Aniu miło mi. ;:168 Hosty traktowałam trochę marginalnie, ale od tego roku przybyło trzy odmiany i kilka swoich rozsadziłam.
Wiśnia Amanogawa krótko w tym roku raczyła kwiatami, deszcze je niszczyły. ;:222

Obrazek

Obrazek

Halszko część czosnków ma jeszcze zielone liście, a zasuszone końcówki wycinam co roku. Teraz czekam na pogodę, nie tnę, bo co drugi dzień deszczowy . Boję się chorób grzybowych. ;:202
Dziękuję, ;:196 oby Twoje życzenia się spełniły, bo dość mam zimna i deszczu.

Obrazek

Obrazek

Ponudzę czosnkami, w tym roku fioletowe się rozmnożyły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Soniu:)

I u mnie ostatnio deszcze i porywisty wiatr.Szarga te biedne pomidory w donicach.
Dzisiaj ciepły dzień się zapowiada, chyba skoszę trawę.
U Ciebie pomimo chłodu rośliny dobrze sobie radzą.Jednak dalii szkoda ;:124 Oj te ślimaki , nie ma na nie sposobu.
Maju mam pytanie , czy tuje podcina u Ciebie ktoś? Na jaką wysokość mogą rosnąć granicząc z sąsiadem? U mnie dość blisko płotu rosną thuje sąsiada.Mam nadzieję, że nie zabiorą mi kiedyś słońca.... ;:173
Czosnków ozdobnych masz sporo, u mnie tak ładnie nie rosną. Kilka już prawie rozkwitło.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale urodzaj truskawkowy będzie dla wnucząt! ;:138
Bardzo ładne fotki czosnkom zrobiłaś!! ;:215 ;:63
Dzisiaj czeka nas ładny dzień! Oby był udany! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu pięknymi czosnkami nigdy nie zanudzisz, dla mnie one nadają rabatkom dostojności. Uwielbiam lawendowe, fioletowe kolorki. Ślimaki zjadły dalie, to już boję się o moje, tego roku jest ich zatrzęsienie, nygusy też widziałam, czyli nadciągają ;:202
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Soniu, fajnie wyglądają czosnki w takiej ilości ;:63 Dziś znalazłam ślimaka na pomidorze w donicy - zjadł czubek ;:145
Dalię też mi w ubiegłym roku objadły do czysta - nie mogłam się doczekać kwiatów ;:174
Dobrego tygodnia ze słońcem, niech truskawki dojrzewają :D
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”