Zakątki na Dębowym 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 3

Post »

Margo2-Gosiu Dziękuję. Niestety nie przysłali mi tekstu do akceptacji .Ogólnie i tak ta publikacja mnie cieszy.
Sprzęt w końcu jest jak trzeba .Lżej będziemy mieli z tym koszeniem.
Z dnia na dzień coraz większe liście na drzewach i więcej różnych kwitnień .Co mnie oczywiście bardzo cieszy.
Wiosenny ogród w końcu jest ładny. ;:173
Shalina-Halinko Porządeczek w końcu też zrobiony.
Moje hosty jeszcze nie wszystkie rozwinęły liście. Ja też je uwielbiam w tej pierwszej fazie rozwoju. I te soczyste koloryty ;:167
Dziękuję. Wczoraj już w warzywniku plewiłam. Ale już warzywa są widoczne.
Na pierwszym planie ziemniaczki

Obrazek

Locutus-LOKI No widzisz, fajnie, że masz dwie serduszki. Ja mam jedną tą gold Heart. I wystarczy.
Ja trochę tulipanków dokupiłąm. Bo lubię je na wiosnę jak kwitną. .Ale to wkurzające jak wypadają.
O tak, Floksy szydlasty są cudowne. Ja mam kilka.
Dobrze i ty je masz. One bardzo ubarwiają nam ogrody :)

Obrazek
Obrazek

ewelkacha88- ewelinko Dziękuję .Wiosenny ogród już jest zielony, barwny, soczysty, kolorowy .Uwielbiam go. ;:167
Moja świdośliwa już kilka owoców już miałam w ubiegłym roku. W tym roku powinna mię więcej. Bo i kwitów ma więcej.
Może i ty doczekasz się owoców .Chociaż na spróbowanie.
Floksiki są cudne. Trochę mi podmarzły. Ale już się ładnie zregenerowały.
To fajnie, że masz kilka odmian. One z roku na rok są ładniejsze. :)
Dziękuję .Wczoraj trochę popracowałam w ogrodzie.
I zbierałam ślimaki. Bo już dziady się pojawiły. Zamówiłam dziś w niecie granulat na nie.3 kg. Dziś fajna niedziela odpoczynku :wink:
JAKUCH-Jadziu Kochana witaj! Ule już mam. Tylko pszczółek nie mam. Może kiedyś. Na razie dekoracyjnie pod laskiem stoją.:)
Mam nadzieję, że w tym roku uda nam tj, mężowi zbudować mi doki dla owadów i dla ptaszków.Ale na razie ciągle brak tego wolnego czasu na takowe rzeczy.
Ja już pomidorki i paprykę posadziłam. W sumie to wszystka ty czemu jeszcze pomidorków nie wysadziłaś. Już na nie czas.
O tak wszystko w tym roku opóźnione.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Florian Silesia O tak ta Serduszka 'Gold Heart jest śliczna.
Ooo, to tak ten szczaw się rozsiewa ? To może nie dopuszczę do kwitnienia.
Krychna-Kryniu; plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję za te wszystkie słowa. ;:196
Floksowe poduszki są piękne. Hosty mam w różnym stadium rozwoju. I z liścimi i kłach też są. I ja lubię te wiosenne hosty
Muszę wysypać w nich granulat przeciw ślimakom.
Oj pracy mieliśmy sporo .Ale już obrobione. A właściwie jeszcze placyk z kostki pod stół na dworze i parasol mąż będzie układał . Za jakiś czas.
Och i ja bardzo lubię czosnek niedźwiedzi. I dodaję go do wszystkiego. I do picia też. .Do herbatek ziołowych.
Epimedium to już boję się ruszać aby nie uszkodzić znowu.
Serduszka o żółtych listeczkach jest śliczna. Tak żaróweczka w ogrodzie.
Tulipany jeszcze pięknie kwitną i cieszą. ;:167 Bez przesadziłam pod las. To muszę tam chodzić aby poczuć jego zapach. Za duże tutaj drzewko było.
Pomidorki i w tunelu i w gruncie już rosną. I dobrze tak wszystko w tym roku opóźnione.
Pozdrawiam cieplutko. Dziękuję i wam dobrego tygodnia życzę ;:196

Serduszka okazała 'Gold Heart
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja Dębolistna idzie w liski
Obrazek
Obrazek
Wilczomlecz złocisty
Obrazek
Inny wilczomlecz
Obrazek
Słoneczniczek
Obrazek
Berberys Maria
Obrazek

Obrazek

Obrazek
klon palmowy
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Klonik ma cudny kolor taki żywy bordo .Aniu moje pomidorki jeszcze malutkie dlatego zwlekam z sadzeniem .Większość pójdzie do donic i na wolne miejsce na grządkach .Fajne floksowe poduchy u mnie zaczynają poduchy ,ale przetaczników .Oczywiście floksy też mam ,ale nie takie ilości jak u Ciebie.Miłego tygodnia i pogody wedle potrzeb i oczywiście zdróweczka i sił na takich wlościach ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, a może ten czarny bez zdąży jeszcze zawiązać pąki, Jest spore opóźnienie u niektórych roślin. U mnie dopiero od dwóch dni kwitnie sasanka.
Piękna jest ta żółtoliścienna serduszka. ;:167
Bardzo lubię tego berberysa Maria, i to o każdej porze roku. Twój jest jeszcze młody czy tak mocno go przycinasz?
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. :wit
Dziś wieczorem przeszłam po ogrodzie i jestem zdruzgotana Ślimory zżerają moją fasolkę szparagową. I już przy hostach też są.
Od stawu na liliowcach i innych roślinach chmarnie ich tam Wyzbierałam. Ale co to jest. Jak one całą noc grasują.
Preparat zamówiłam internetowo. I czekam na przesyłkę. Ale i tak całej działki nie wysypię granulatem.
Oj cienko to widzę.
Mam pytanko. Czy mogę w warzywniku między warzywami wysypiać wapnem ???
Przeczytałam gdzieś, ze to też jest sposób na zwalczanie ślimaków. Ale czy tak faktycznie jest ??

JAKUCH-Jadziu O tak klonik jest cudny.
Aha, to tak to z twoimi pomidorkami. Ale w gruncie też podrosną.
Floksiki trochę podmarzły. Trochę je przycięłam i zregenerowały się. I ładnie już kwitną. W tym roku i tak mamy wszystko później niż w ubiegłym roku.
Dziękuję i Tobie Jadziu kochana dobrego, ciepłego tygodnia. ;:196
Beaby-Beatko Chciałabym aby ten mój czarny bez mi zakwitł. Ale sadzonka jeszcze mała. I raczej w tym roku to nie zatknie.
Trudno. Z liści też jest ładny. Ale jeszcze mały.
O tak ta serduszka Gold Heart jest cudna ;:167
Ja też lubię ten jasno seledynowy berberys Maria. Mój ma ze 4 lataka.I tnę go tak trochę mocniej.
Dziękuję i ja pozdrawiam ;:196

Obrazek

Obrazek
Obrazek
War Paint
Obrazek
June
Obrazek
hosta undulata albomarginata
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Aniu, pięknie u Ciebie, kolorowo ;:138
Klon daje po oczach swoją czerwienią ;:333
Ten słoneczniczek o pstrych liściach to bylinka? Ciekawie wyglądają takie jaśniutkie listki.
Też walczę ze ślimakami, ile mogę to zbieram, ale granulkami też delikatnie sypię. Tylko przy warzywach staram się nie sypać, bo się boję, żeby trutka nie przenikła do warzyw. Nie wiem jak jest z wapnem, czy nie popali roślin. Na Ziel. Pog....iu zachwalali mączkę bazaltową, która ponoć chroni przed ślimakami, ale przy ciągłych opadach chyba nie zdaje egzaminu, bo mokra nie stanowi przeszkody.
Miłego dnia Aniu ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu zawsze myślałam ,ze masz nieduży ogród , a tu widzę nie tylko duży ogród , ale i duże już rośliny , jakby nie dotarło do Ciebie zimno , i warzywa takie duże , pozdrawiam ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak zwykle musiałam się u Ciebie zatrzymać na dłużej. Zanurzyłam nos w wonne kwiaty, zachwyciłam się ich mnogością i barwą, no i oczywiście podziwiałam szczerzące kły hosty ;:215 Niektóre już nawet liście pokazują i to jakie ogromne ;:oj Szałwię udało Ci się kupić, znowu będzie zdobić klombik, koniecznie muszę i ja pojechać na ryneczek, może też ją dostanę? Jak na razie tylko raz ją spotkałam, właśnie w ubiegłym roku, w tym roku jeszcze nie wypatrywałam za nią oczu.
Koszenie trawy takim traktorkiem zamienia się w czystą przyjemność, nic dziwnego, że było do tego tylu chętnych. Tym bardziej, że dzieci na co dzień takiej zabawki nie mają, musieli się nacieszyć :tan A i Ty raz dwa nabierzesz wprawy i będziesz śmigać aż miło.
Widzę, że boćki zostały wierne i znowu Was odwiedzają. Na takie widoczki patrzę z przyjemnością.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu słoneczniczek ma śliczne liście, a kwiaty zapewne takie pospolite, czy może coś oryginalnego.
Masz bardzo duży foliak, ileż tam sadzonek można zmieścić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Aniu przejrzałam szybciutko Twoją tegoroczną wiosnę, zaraz wracam ale czytam, że masz problem ze ścieżką pod folijką, mogę podpowiedzieć, że u mnie sprawdziły się zmielone gałązki pozostałe z cięcia drzew. Wysypaliśmy grubą warstwę sprawdziła się w 100%, chwasty nie rosną i jest zawsze sucho, nawet po solidnym podlaniu a przy tym ekologicznie i darmowo ;:333 polecam.
Teraz wracam do zaczętego spaceru po Twoim wiosennym ogrodzie.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, z ogromną przyjemnością spaceruje się po Twoim pięknym ogrodzie. ;:63 ;:63
Ślimaków w tym roku i u mnie nie tylko wysyp, ale jeszcze strasznie one wygłodniałe, ;:145 bo nawet siewki ogórków wcinają, aż furczy. ;:oj Takie ładne duże sadzonki wsadziłam do gruntu jednego dnia, a drugiego już dwa zastałam doszczętnie obgryzione. :shock:
M zbiera codziennie okazałe sztuki, ale i tak zmuszona byłam skorzystać z mocy niebieskich granulek, bo zżarłyby wszystko na pniu. ;:110

Słońce gorące trochę by te mięczaki powstrzymało, ale na razie nie ma co na taką pogodę liczyć. ;:185
Niech więc chmurzyska odpłyną i słonko ozłoci Ci świat. ;:3 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu pięknie kolorowy ogród. ;:oj Hosty też uwielbiam w takiej fazie. Liście żurawek z przeświatującym słońcem cudnie pokazałaś. ;:138
Ja nie sypię granulek przeciw ślimakom w warzywniku. Wapno sypałam, ale po deszczu nie działa. Sypałam też tylko na obrzeżach, generalnie boję się takich praparatów w ogrodzie.
Życzę słońca, ;:196 niech ślimaki wyschną i nie niszczą roślin.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jarha-Halinko
Klon palmowy mam jeden. Cieszy tą czerwonością i to bardzo.
Tak, słoneczniczek o pstrych liściach to bylinka .
Masakra z tymi ślimakami. Wszędzie ich pełno. Czekam jeszcze na ta przesyłkę granulatu. I tez zbieram.
Ale czasami myśle,że to syzyfowa praca. Jest ih pełno :twisted: ;:160
Hmm, o mączce bazaltowej nie dużo wiem. No właśnie w ty roku to coraz pada, to i ja mi zmyje.
Dziękuję. Miłej nocki Halinko ;:196
inka52-Terniu Tereniu kiedyś było 7 a. A teraz jest 41,To jest przy czym robić.
wiosna trochę dziwna.Jak już jest ciepło. to potem parę dni zimna. I noce zimne.
Warzywnik rośnie. Ale już podjadany przez ślimaki. ;:152
korzo_m-Dorotko Słoneczniczek jest ozdobny z tych pstrych liści. Kwiaty ma żółte. Takie sobie średnie.
Foliak w końcu mamy .Cieszy. Warzywek trochę jest. Może slimory nie zjedzą wszystkiego.
A czy w tunelu mogę wysypać niebieskim granulatem ??

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
skalnica
Obrazek
Jabłoń Rajska ROYALTY
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wybaczcie jutro odpowiem na pozostałe posty.
Dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
Pięknie już kwitną Ci jabłonki i lilaki.
W tym roku u nas na takie kwiatki jeszcze czekam. Na razie tylko magnolie i wiśnie mi kwitły.
Też w tym roku zauważam mnóstwo ślimaków różnej maści. A już najbardziej mnie wkurzyło,
jak znalazłam takie nawet niewielkie na liliowcach.
Niby są jakieś środki na ślimaki ale co, cały ogród tym posypać ?
Miałam kiedyś takie niebieskie granulki, to pomogło. Jaki środek zamówiłaś? Chyba też powinnam.
Tylko jak się po tym czują jeże, ?
Pozdrawiam serdecznie i słoneczka życzę. ;:167 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu :wit
Piękne kolorowe rabatki , tylko patrzyć i podziwiać. ;:oj
Lilaki, tulipanki i jabłonie kwitnące to miód na oczy.
Ślimaki u mnie też szaleją i wcinają większość młodych pędów winorośli i innych roślin. ;:134
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, zachwyciły mnie zdjęcia kwitnących drzew owocowych ;:138 i ślicznych tulipanów ;:167
Hosty pięknieją z dnia na dzień i kwitnących kwiatów przybywa ;:215 , tylko o dobrą pogodę tak trudno w tym roku. ;:185
Warzywnik imponujący ;:oj trzymam kciuki za wygraną walkę ze ślimakami. ;:215
Miłego dnia, Aniu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”