Roślinki już ładnie rosną i kwitną
 milo popatrzyć
 milo popatrzyć  

milo popatrzyć
 milo popatrzyć  

Super pomysł z balią
  Super pomysł z balią   Grządka warzywna jak się patrzy. A co wysiałaś w skrzyni w tym roku?
 Grządka warzywna jak się patrzy. A co wysiałaś w skrzyni w tym roku?

wpadłam i ja do Ciebie, aby się przywitać i z przyjemnością będę podglądać Wasze poczynania
 wpadłam i ja do Ciebie, aby się przywitać i z przyjemnością będę podglądać Wasze poczynania  a będzie co podziwiać
 a będzie co podziwiać  

i nie tylko balie można tam znaleźć
  i nie tylko balie można tam znaleźć   także nie czekaj tylko leć na zwiady jak masz blisko
 także nie czekaj tylko leć na zwiady jak masz blisko   
  I ja mam nadzieję, że będzie co podziwiać
  I ja mam nadzieję, że będzie co podziwiać   Wiosna zimna, na szczęście nie sucha (przynajmniej u nas) oby lato było łaskawe a nie upalne i suche
  Wiosna zimna, na szczęście nie sucha (przynajmniej u nas) oby lato było łaskawe a nie upalne i suche   Dla ciebie śliczny Migdałek
  Dla ciebie śliczny Migdałek   

I tak 4 skrzynie obsadzone: rzodkiewką, marchewką, pietruszką, buraczkami, cebulą, koperkiem, sałatą, rukolą, kalarepką, porem i selerem. Jutro siostry mąż zrobi mi kolejną skrzynię gdyż mojego M nie ma
  I tak 4 skrzynie obsadzone: rzodkiewką, marchewką, pietruszką, buraczkami, cebulą, koperkiem, sałatą, rukolą, kalarepką, porem i selerem. Jutro siostry mąż zrobi mi kolejną skrzynię gdyż mojego M nie ma   w niej posieję fasolkę szparagową.
  w niej posieję fasolkę szparagową.  a dynie i cukinie to pokaże później gdzie wsadziłam
  a dynie i cukinie to pokaże później gdzie wsadziłam   
  a tak nie mogło by być
 a tak nie mogło by być   

Posiałam tam czosnek niedźwiedzi i szczaw, sadzonki to majeranek i tymianek. Mam jeszcze lubczyk i cebulę siedmiolatkę w innym miejscu
  Posiałam tam czosnek niedźwiedzi i szczaw, sadzonki to majeranek i tymianek. Mam jeszcze lubczyk i cebulę siedmiolatkę w innym miejscu   

niestety już zamknięte
  niestety już zamknięte   a w pobliskim miasteczku byłam i nic tam nie ma
  a w pobliskim miasteczku byłam i nic tam nie ma   

Czekam jeszcze na arbuzy, melony i ogórki - ogórki szczególnie nie udają mi się siane prosto do gruntu.
 Czekam jeszcze na arbuzy, melony i ogórki - ogórki szczególnie nie udają mi się siane prosto do gruntu. 

czekają jeszcze na wsadzenie sadzonki mięty, maciejka, buraki liściowe, patisony żółte, i cukinia okrągła no i te pelargonie oraz stokrotki
  czekają jeszcze na wsadzenie sadzonki mięty, maciejka, buraki liściowe, patisony żółte, i cukinia okrągła no i te pelargonie oraz stokrotki   
  zobaczymy, gdybym się akurat obrobiła fajnie było by już wyciągnąć leżak
  zobaczymy, gdybym się akurat obrobiła fajnie było by już wyciągnąć leżak   

na razie 9 stopni i słonka nie widać
  na razie 9 stopni i słonka nie widać   
  a tu na drugi dzień nowe rzeczy się przypominają
 a tu na drugi dzień nowe rzeczy się przypominają   i nowa praca
  i nowa praca   

Mnie by się nie chciało.
  Mnie by się nie chciało.  
  Będę trzymała kciuki, by wszystko Wam się udało wyhodować, byście mogli cieszyć podniebienie i oczy.
  Będę trzymała kciuki, by wszystko Wam się udało wyhodować, byście mogli cieszyć podniebienie i oczy.  

A do tego M za granicą to jest to też sposób na samotność
  A do tego M za granicą to jest to też sposób na samotność   
  szpinak, fasolka szparagowa i tyczna, buraki liściowe oraz słonecznik
  szpinak, fasolka szparagowa i tyczna, buraki liściowe oraz słonecznik   

Bardzo mi się to podoba
  Bardzo mi się to podoba   

i nie mogę się doczekać degustacji
  i nie mogę się doczekać degustacji    a takie smakołyki już jemy
  a takie smakołyki już jemy   

ehh powoli się prostuje..
  ehh powoli się prostuje.. co prawda podlewane co dzień
  co prawda podlewane co dzień   gdyż zwłaszcza ostatnio u nas upały
  gdyż zwłaszcza ostatnio u nas upały   
  nigdy nie siałam II tury - w sumie nie wiem czemu, myślałam że się nie uda bo za ciepło a tu proszę wystarczy podlewać ładnie co dzień. No i kupiłam jeszcze paczuszkę nasion na III turę w sierpniu.
  nigdy nie siałam II tury - w sumie nie wiem czemu, myślałam że się nie uda bo za ciepło a tu proszę wystarczy podlewać ładnie co dzień. No i kupiłam jeszcze paczuszkę nasion na III turę w sierpniu. 

i mam już czereśnie, rabarbar, lubczyk, szpinak i szczaw no i truskaweczki teraz a za niedługo to będą i jagody
  i mam już czereśnie, rabarbar, lubczyk, szpinak i szczaw no i truskaweczki teraz a za niedługo to będą i jagody   

gorąco i upały aż nie chce się nic robić
  gorąco i upały aż nie chce się nic robić