W moim ogrodzie - reniazt cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

reniazt pisze:Gabrysiu - moja bungenwilla strasznie marnie teraz wygląda. Same kikuty - nie wiem czy coś z tego będzie, bo one jednak nie są już zielone.
O kurcze... :shock:
A mnie się przypomniało że moja bugenwilla nie była podlewana już chyba z miesiąc...
Pewnie już po niej :cry: stoi bidulka w ciemnym schowku zapomniana... :cry:
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabrysiu ja własnie wczoraj poszłam do swojej "przechowalni roslinek" i też doznałam szoku.
Kroplik, który tak bardzo chciałam przechować i próbowałam nawet rozmnożyć - definitywnie padł, bungenwilla - podobnie.
Ale jak każdej zimy coś się marnuje - za to Zosia nauczyła mnie przechowywać pelargonie i teraz jestem szczęśliwa, że one są takie zdrowiutkie.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Post »

Reniu dzięki za odpowiedź. Piękna ta róża chińska.
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu po czym poznałaś , że bungenwilla padła . U mnie przez całą zimę stała w ganku , gdzie było zimno i ładnie się trzyma . W marcu ją przytnę , zmienię jej ziemię i wystawię w okno . U Danusi całą zimę stała pod wiatą i nic jej się nie stało . Moja pierwsza stała na poddaszu gdzie była tem. 10-15 st. to uschła do wiosny , a ta ma żywe gałązki . Poczekaj do wiosny i zrób tak ja będę robiła . Porównaj sobie do mojej , zaraz jej zrobię zdjęcie i Ci wyślę . Na zimę traci liście .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu jak obiecałam tak zrobiłam. Dla Ciebie złamałam gałązkę - BUNGENWILLA żyje i ma się dobrze . Poniższe zdjęcia są na to dowodem. Obrazek Obrazek
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zosiu - no właśnie, ja postawiłam swoją na zamknięciu klatki schodoej to jest tak jakby na poddaszu i może jej było za zimno, bo tam jest tak do 10 stopni. Ułamałam kawałek łodygi - sucha jak chrzan. Twoja wygląda na żywą

To samo z tym kroplikiem pomarańczowym. Chyba, że te roślinki opuszczą się jeszcze od korzenia. Ja nie mam jak zrobić fotek, bo mi sprzęt wysiadł.
Ale pelargonie trzymają się wszystkie i z tego jestem szczęśliwa. Jest ich 18 skrzynek i w każdej po trzy. Nie będę musiała kupować ich na wiosnę. ;:1
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Reniu, ja sprawdziłam moją bugenwillę i chyba ma się dobrze.
Gałązki nie złamały się, więc chyba żyje... :heja teraz tylko poczekać do wiosny, dokarmić i czekać na kwiaty.
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

reniazt pisze: Zosia nauczyła mnie przechowywać pelargonie i teraz jestem szczęśliwa, że one są takie zdrowiutkie.
Reniu - uchyl rąbka tajemnicy .....jak je przetrzymujesz, bo ja swoje zmarnowałam :cry:
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

Reniu pięknie u Ciebie.Moje ogniki nie wyglądają tak czarująco, ponieważ ptaki mi wszystkie "koraliki" zjadły. Podobają mi się Twoje storczyki, ja miałam jednego (podobno łatwy w uprawie) przetrwał kilka miesięcy. Jak Ty sobie z nimi wszystkimi radzisz?

Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”