Familokowego sezon 2020

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego sezon 2020

Post »

Jadziu
Brak mi słów :cry:
Cieszę się ,że jednak przeszłaś w miarę łagodnie to paskudztwo.
Nie wiem po co Pan Bóg na nas to zesłał.
Moi Rodzice się zaszczepili choć odradzałam ,ale czują się ok. :wink:
Jeśli chodzi o ogród to widzę szaleństwo u Ciebie .
Kwiatuszki rozbuchane ,cudne maluchy :D
No niestety ślimaki znów w ilościach hurtowych ,mimo chłodu.
Już trutkę rozsypałam w jednym zakątku.
Kury bardzo pomagają.
Jadziu dbaj o siebie i uważaj przy takiej zmiennej , niewdzięcznej aurze ;:196
Z oczami trzeba zbadać dokładnie ,nie ma żartów.
Dużo zdrówka dla Ciebie Jadziu ;:168
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Jadziu miło słyszeć, że choróbsko odpuściło i możesz już upajać się tak cudownymi widokami. ;:168
Piwonia koperkowa lada moment już zakwitnie, a u mnie ledwo co wychodzą z ziemi ;:oj ;:oj
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo zdrówka ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Super że twój organizm zwalczył ;:333 "korone chinską" bo teraz masz już antyciała i pamięć komórek T oraz że już nawet masz tęskne spojrzenia w stronę ogrodu :D bo to znaczy że jest duuuużo lepiej. A wzrok świetnie regeneruje sok z marchwi ale conajmniej 2 szklanki dziennie (jest także antyrakowy) wiem to z własnego doświadczenia.
Ślicznie juz u ciebie wiosennie i niech te widoczki kwitnące wzmocnią ci siły i nastrój do działania. Życzę dużo zdrówka i ;:3
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam serdecznie miłych gości ;:196 Dziękuję za życzenia zdrowia staram sie teraz jak najwięcej czasu spędzać na łonie natury. Po mimo chłodu urzędowałam w ogródku niestety fotki pozostawiają wiele do życzenia i po mimo że calutkie pół dnia polowałam na Bujankę to niestety nie udało mi sie zrobić jej porządnej fotki . ;:222 Wkurza mnie to przez to pogorszenie ostrości widzenia ;:222 Teraz trzeba się wziąć za siebie, bo snułam sie po ogródku bezproduktywnie to siadałam,;:222 Cieszę sie bo jutro do rosołu będzie świeży lubczyk i niedługo będę też mogła upiec ciasto z rabarbarem :heja

Obrazek

Obrazek

IGUSIU witam serdecznie ;:196 i dziękuję za dobre rady .Trzeba będzie się zastosować ,bo innej rady nie widzę .Drażnią mnie teraz moje fotki, a zawsze byłam z nich dumna.Wiosennie jest i to bardzo a najbardziej ucieszy mnie gdy zakwitnie te parę narcyzów i tulipany.Muszę jesienią kupić botanicznych bo nie dosyć że niskie to najdłużej wytrzymują u mnie

Obrazek

Obrazek

HALINKO ;:196 dziękuję za życzenia zdrowia tych nigdy za dużo ;:196 Moja koperkowa ma sporo lat mam pełną i pustą i ciekawe która zakwitnie słabo się rozmnażają Możliwe potrzebują więcej żarełka muszę poczytać..Lilie wychodzę w niektórych miejscach to też mnie cieszy ;:167

Obrazek

Obrazek

AGUSIU widocznie bardzo grzeszymy, a ukaranie winnych niestety groziłoby konfliktem międzynarodowym, bo wszyscy wiedzą a nikt nie odważy sie ,bo nie wiadomo czym by się to skończyło ;:145 Dzisiaj znów powybijałam sporo tego tałatajstwa nie mam dla nich litości .Usadowiają sie pod prymulkami i gdzie tylko większa kępka liści. Ostrej artylerii jeszcze nie wyciągnęłam kurcze szkoda mi tych 4 nogich :wink: płazów, bo wchodząc do ogródka napotkałam jedną z pozdrowieniami dla mnie :wink: Kokorycze sie rozbuchały ,ale nie te na których bardziej by mi zależało

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim słonecznej niedzieli

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu nie wiem co Ty chcesz od tych zdjęć, ale są super, a roślinki na nich piękne ;:215 ;:215
Z piwoniami nie mam jeszcze wielkiego doświadczenia, ponieważ zaczęłam je gromadzić dopiero od 2019 r, ale faktycznie chyba musisz je podkarmić, ja mam trzy koperkowe i jedna o dwa pędy ma więcej :tan
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Piwonia "koperkowa" mi się marzy, czy ona znosi przymrozki bez okrycia, czy przybyłoby mi jeszcze jedno zmartwienie wiosną?
Jadziu, posnuj się trochę, posnuj bez żadnej pracy, tylko podziwiając swoje kwiatuszki, "koronowane głowy" nie brudzą sobie rąk ziemią :;230 Dbaj o siebie i daj sobie troszkę czasu na regenerację ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Jadziu życzę dużo zdrówka ,nabieraj sił do prac w ogrodzie.
u mnie pogoda nie odpuszcza raz śnieg ,za chwile deszcz i tak na zmianę.
Uwielbiam prymulki to taki zwiastun wiosny. Koperkowa już z pąkami? ;:oj
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu ;:196 współczuje choróbska, ja cały czas po tej coronie nie mogę dojść do siebie, tylko badania i badania coś chyba z trawieniem mi się podziało, bo ciągłe dolegliwości mam. Byleby wiosna się już otrząsła i przyszła bo u mnie zimnica trwa, a tak to może by i samopoczucie było lepsze, Jadziu Tobie życzę przede wszystkim abyś nie miała żadnych powikłań. Piękne zdjęcia ;:138 i ja nie widzę różnicy, ogródeczek kwitnący :D Ja bardzo chętnie przyjmę Kokorycze, Sangwinarie mam już od Ciebie, ale jeszcze nie kwitła u mnie, może kiedyś doczekam się kwiatuszków, bo są ;:167 Cieszę się bo lilaki maja pąki a w tamtym roku po kwitnieniu jakoś tak marnie wyglądały, coś jakby je poparzyło słońce, parę gałęzi na Krasavitsy musiałam przyciąć, czy to możliwe że od upałów?
Masz uroczego Ciemiernika, bardzo ostatnio mi one przypadły do gustu i wzbogaciłam się o cztery :heja Różanecznik to chyba jakiś wczesny skoro już kwitnie.
Jadzieńko dużo zdrówka życzę i aby z oczkami wszystko było w porządku, pozdrawiam niedzielnie ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brrr znów zrobiło się zimno nie nastrajało to do siedzenia w ogródku .Posadziłam jednak do donic tylko cebulki Krokosmii ,Acidanthery przesadziłam do większych doniczek nowo zakupione Lewisje .Wychodzi już Trójlist i po mimo zimna roślinom to nie przeszkadza tak jak nam . Pamelka Jackmann calutka w pąkach czeka tylko na słoneczko.Po mimo tego w słoneczny dzień brzęcząco jest wokół niej . Opryskałam też róże p /skoczkom Bioczosem ,bo się zbytnio rozbisurmaniły te gady .Potem liście róż nie wyglądają zbyt ładnie .

Obrazek

Obrazek

KRYSIUkochana ;:196 nie wiem co jeszcze mnie czeka po tej chorobie wszystko przede mną ;:222 Dzisiaj pierwszy raz od niepamiętnego czasu ze smakiem zjadłam obiad i to również mnie cieszy.Niby taka drobnostka a jak cieszy ;:167 Czy kokorycze lakolistne też chcesz a ja czekam na cudne kwiatuszki tej roślinki od Ciebie taki płożak o białych kwiatkach i cudnie błyszczących skórzastych listkach. Ten różanecznik pochodzi z Syberii to z pewnością i u Ciebie da radę, a kwitnące krzewy gdy tylko maluszki krokusowe kwitną to radość .Im ma więcej słonka tym szybciej zakwita a są też o różowych kwiatkach One tak jak Wawrzynki kwitną najpierw, potem dopiero pokazują się listki . Tobie również życzę dużżzżo zdrówka i oby wreszcie zdrowie i siły do nas powróciły ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

JOASIU u mnie koperkowa bardzo słabo rośnie z pewnością w gliniastej glebie lepiej rosną .Spróbuję zaraz po kwitnieniu podsypać w koło kompostem .Możliwe że lubi sobie podjeść :wink: Dziękuję za życzenia zdrówka i wzajemnie ,bo tego nigdy za wiele ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU z pewnością wytrzyma koperkowa u Ciebie, bo chyba te najzwyklejsze też wytrzymują. No tak koronowane głowy nie brudzą sobie rączek pracą ,ale tylko praca nas wzbogaca ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

HALINKO dziękuję ;:196 ale zamiast na pierwszym planie ma być owad to jest kwiatek, a miało być odwrotnie. No cóż z pewnością powoli chyba dojdę do stanu sprzed choroby .Oby tylko taka przypadłość pozostała to trzeba to przyjąć do wiadomości ;:131 Jakie cieplutkie dni zamiast tego to zimnica nadchodzi i trza będzie wyciągać futra ;:306

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim miłego wieczoru

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Jadziu kochana!!
Cudna i wielgachna ta twoja Pamela. Zaraz buchnie kwiatami .I będą nam oczy na wierzch wychodzić z podziwu.
Pierwiosnkowych kwiatuszków różnych masz bardzo dużo.
Śliczne te maleństwa .I tak dają dużo radości.
U ciebie też więcej zimna niż ciepła ?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jadziu życzę zdrówka ja prawdopodobnie tez jestem po koronie od listopada. Chorowałam w domu , ciągle mi brakowało tchu szybko się męczyłam ale do dzisiaj pobolewa mnie głowa i mam jakiś dziwny węch, ciągle się zapominam. .Czekam teraz na wizytę u neurologa .Zrobiłam dużo badań łącznie z prześwietleniem płuc. Dobrze że kwiaty kwitną i jest kolorowo w ogrodzie to miodzio na moją duszę.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu nie narzekaj bo zdjęcia są super i roślinki na nich również ;:215 Szkoda tylko, że brakuje tego ciepełka i ;:3 ;:3
Pozdrawiam cieplutko ;:168 ;:196
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Iga ma rację z sokiem marchwiowym ,tylko ,że po nim trzeba na słońce uważać.
Marchew jest fotouczulająca i mało kto wie o tym.
Świetne zdjęcie z futrzastym stworem na kokoryczy. :D
Nie mogę uwierzyć ,że u Ciebie kwitnie powojnik. :shock:
Prymulki cudne :D
Nie martw się ,sporo wysypywałam i żadnego stwora ,ani żaby ani ptaka padłego nie widziałam.
Zawsze wsypuję do pudełka czy jakiegoś kubka po jogurcie /żeby woda nie zalała/ ,wsadzam pod rośliny i ślimaki znajdują.
A potem to wyrzucam bo często jest pełno zdechłych w środku. :twisted:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie wszystkich miłych gości .Pogoda u wszystkich praktycznie jednakowa ;:3 i zimnym wiatrem powiewa brrrr. Jednak po mimo chłodnego wiatru posiedziałam trochę w ogródku robiąc fotki .Słonko fajnie grzało mi w plecy to nie odczuwałam zimna. Polowałam na Bujankę siedząc sobie na krześle ,ale niestety nie udało mi się jej uchwycić .Tylko parę pszczółek jakoś dało się uwiecznić i baraszkujące sikorki na drzewie u sąsiada.

Obrazek

Obrazek

AGUSIU nie lubię siedzieć w słońcu wole cień i jak jest upalne lato to idę albo wcześnie rano albo dopiero wieczorem .Ten powojnik jest z tych wcześniejszych Atragene których się nie ścina wiosną .Mam też drugiego z tej samej grupy to Cecile ,ale ona ciutek później zakwita

Obrazek

Obrazek

HALINKO dziękuję ,ale jednak muszę dojść do dawnej perfekcji .Dzisiaj calutkie czas który byłam w ogródku poświeciłam fotkom ,i niektóre wyszły całkiem dobrze ;:196

Obrazek

Obrazek

HALINKO [eucomis] biedna już tak długo walczysz z efektami wirusa.Też teraz chodzę powoli bo też sie męczę liczę ze powoli zdrowie powróci czego i Tobie życzę bo będziemy więcej na powietrzu wśród naszych ukochanych kwiatów ;:196

Obrazek

Obrazek

ANUSIU Ty wciąż zagoniona z pracy do pracy na ogrodzie, a jest co robić na takich włościach .Jednak, gdy praca sprawia przyjemność to wszystko łatwiej się pokonuje Zdróweczka Aniu ;:196

Obrazek

Obrazek

życzę jeszcze mile spędzonego wieczoru

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, musiała być zima, kiedy u Ciebie tak pięknie zakwitł April snow ;:oj ;:306
Drzewa kwitną obłędnie, tylko co z tym zrobi mróz? Na moich śliwkach mimo zimna, pszczółki brzęczą jak słonko przygrzeje, to jest nadzieja na owoce ;:138
Pięknego dnia ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”