Witajcie kochani. Bardzo cieszę sie ,ze do mnie zaglądacie.
Maska-Marysiu ,Iwonkao1, any57-Andrzeju, Martusiu64; Madziagos;plocczanka- Lucynko; Alicjo125; Kasiu100780;
ewelkacha88-Ewelinko;slila1-Lidziu; cyma2704-Soniu; Aniu 77; Ignis05-Kryniu,JAKUCH-Jadziu , Clio1; clem3-Małgoniu,
Shire-Aguś, Locutus-LOKI;jarha- Halinko
Dziękuję za miłe słowa. Tak pracę mam lepszą. Co mnie cieszy.
Publikacja też cieszy , chociaż nie wszystko opisane po mojej myśli. Ale to wybór redakcji.
Ciągle coś tam się robi. Ale wiadomo codziennie są różne rzeczy sprawy. A po pracy mało czasu.
I nie wszystko jeszcze uporządkowaliśmy. Ale już mało zostało.

nowy fragment działki się zmienia.
Posadziliśmy dalej ze 4 drzewka owocowe. Niech rosną. Za jakiś czas może doczekamy się owocków.
Zimne noce,, przymrozkowi, ech..Warzywnik czeka na cieplejsze dni i noce i na jakieś wysiewy. Na razie posadziłam tylko dalie i ziemniaczki.
Może przyjdzie ta ciepła wiosna i w końcu wiele prac się nadrobi.
Nowa ogrodnicza, mam nadzieję, że ptaszki polubi i napoi.
Najbardziej cieszy mnie, ze wczoraj postawiliśmy tunel. Dopiero. Ale nie miałam wcześniej To mnie cieszy.
I po niedzieli coś już wysieję. Rzodkiewkę , sałatę pikówki itp. A pomidorki tunelu to chyba za wcześnie ?
Sadzonek swoim mam sporo. I papryki swoje też rosną na parapetach.

Jeszcze rabaty muszę wysypać korą.
I bardzo mnie cieszy nowy zakup do ogrodu. Kosiareczka. ( na raty .ale jest )
W końcu koszenie trawy nie będzie męczące i nie będzie trwało 6-7-8 godzin. Tylko tak, jak wczoraj godzinkę.
Chętnych na koszenie było. Mąż, córka, syn( akurat się zjechali ) Ja jeszcze nie próbowałam. Inne prace porządkowe robiłam.
Także pierwsze koszenie trawy mamy już za sobą.

Ten ciemiernik kwitnie cały czas od listopada. Zaczynał jako biały. A teraz różowy

Dobrej niedzieli wam życzę

Wieczorem zajrzę do was.