Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Lucynko dzięki! ;:167 ;:196Mam nadzieję, ze nic nie stanie mi na przeszkodzie i dzisiaj zaliczę pobyt na działce! :heja
Miłego dnia!Obrazek
Oglądacze ;:219 mnie kręcą więc i zdjęcia będą ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
znów ogołociłam narcyzki do domowego bukieciku
Obrazek
Maria
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Arum
Obrazek
wilczomlecz po zimie ledwo zipie
Obrazek
jeszcze śniedek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Drzewa owocowe piękne w kwiatach, a tu jakieś przymrozki zapowiadają? ;:223 Trzeba będzie napalić w kominku i oglądać piękne, pogodne zdjęcia, żeby ciśnienie nie podskoczyło ;:14
Kwiatki zawilców jak rozrzucone po ogrodzie gwiazdki, a forsycje udają słoneczka ;:138 Może ono za to tak nam się chowa za chmury? :cry:
Wiosny tylko pięknej, Maryniu ;:196
O, zdjęć przybyło :tan , sasanka cudna ;:167
Miłego dnia na działce ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Martusiu za odwiedziny i melduję, że Twoje życzenie się spełniło !Miałam
udany dzień na działce mimo prognoz było ciepło i słonecznie. :D Oby jeszcze dzisiaj się udał taki dzień... :lol:
Zawilce dopisują w tym roku i stanowią miłe oku tło dla ogrodu ale nie myśl, że one tak wszędzie u mnie sobie poczynają.. O nie , mają moje przyzwolenie tylko na niewielkiej części działki.
Ostatnie zimne dni nie przyniosły szkód na działce nawet magnoliom nie zaszkodziły ;:215 Pokazały się wreszcie kwitnące szafirki wielce spóźnione w tym sezonie no i pąki tulipanów. Zauważyłam kły zaledwie jednej hosty, kiepsko lilie wychodzą , nie widać jeżowek... czekam! ;:65
Trzymaj się zdrowo! ;:168

WIOSNA W OBRAZKACH...CDObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, nie odważę się dzisiaj rozdawać słoneczka, bo u mnie już zlało ;:14
Jedno województwo, a takie różnice ;:oj . Moje hosty wyłażą na potęgę, jak będą przymrozki będzie pogrom;:145 Lilie też rosną ;:185 , Twoje mądrzejsze, nie pozwolą sobie umrozić nosów. ;:215 i pokażą się w pełnej krasie. ;:138
Zawilce muszę zacząć ograniczać, bo nie wiadomo skąd, pojawiają się w różnych miejscach. ;:oj
Śledziennicę już wcześniej zauważyłam, a przy takiej kępie nie da się przejść obojętnie ;:224 Czy Ty ją sadziłaś, Maryniu? U mnie pojawiła się jednego roku, ale równie niepostrzeżenie zniknęła po dwóch latach. ;:185 Nie wiem co jej się nie spodobało? Niepozorna roślinka, ale wiosną przyciąga wzrok, a już na Twoim zdjęciu może konkurować z cieszynianką ;:63
Niech Cię deszcz omija ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie godzinę temu popadało 15 min, teraz mam ;:3 na balkonie chłodnawo ale w cieniu na termometrze już 14 st! :lol: Na razie biję się z myślami :lol: ...jechać czy nie jechać ;:7 ...Ja zaraz po przekwitnięciu wyrywam nadmiar zawilców .A one się rozsiewają i owszem z wiatrem pewnie .Nadmiar tępię jak chwast.Ostatnio zauważyłam cieszyniankę daleko od matecznej na innej rabacie :heja Śledziennicę sadziłam dawno temu ale ona trzyma się miejsca i za bardzo wyrywna nie jest. Może uchodzić za cieszyniankę to prawda. ;:108 Popada, nie popada, ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu gapię się na Twoja kolorową wiosnę od kilku dni, ale jakiś leń mnie ogarnął z pisaniem. :oops: Przypomniałaś mi zdjęciem ładnego przywrotnika, że moje nie oczyszczone, straszą suchymi liśćmi. ;:145
Zimno było po południu. Sąsiad przyszedł po rozplenice, szybko wykopał, a ja uciekłam do domu. Obrazek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Maryniu oglądanie zdjęć z Twojego ogrodu to sama przyjemność ;:215
Okazuje się, że nie wszystkie hosty są takie wyrywne, ale u mnie podobnie jak u Martusi sporo ich wyszło i lilie również. Myślę, że jednak zależy to od gatunku. :wink: Dzisiaj pewnie oberwały, chociaż te większe nakryłam ;:oj
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosną roboty w ogródkach i na działkach full a tu aura każe nam dać sobie na wstrzymanie ;:145 .Wczoraj zawróciła mnie spod klatki a M już czekał w aucie...Deszcz był ulewny i po chwilach przerwy wracał do popołudnia. Z działki oczywiście nici...
Coraz więcej sezonowych roślin i drzew kwitnie , wybarwiają się krzewy, iglaki stroszą igiełki pięknie jest! :D Łaskawej wiosny nam trzeba!

Soniu ;:168 u mnie też jeszcze nie wszystko oczyszczone po zimie, czasu na działce brakuje bo właścicielka nie często tam się zjawia z przyczyn obiektywnych.. Jak tam wpadnę to nie wiem za co wpierw chwytać...najczęściej za aparat łapię bo później mogę nie zdążyć jak kierowca wezwie do powrotu ;:173 :lol: A to dla mnie pierwsze primo..!
A z pisaniem w wątkach mam tak samo jak Ty ;:108

Halinko miło, że się nie nudzisz w moim wątku! ;:180 :D A hosty wychodzą w zależności od dogrzewania słoneczkowego...U mnie większość w zimnym o tej porze cieniu rośnie więc się ociągają ale dadzą radę! :) Nigdy nie nakrywałam host
to twardzielki!
Miłego dnia! ;:168

Obrazek wiosennie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek\

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, siedzę w domu i smętnie spoglądam za okna w nadziei, że a nuż a widelec coś się zmieniło na lepsze. Kicha. ;:222 Spoglądam na termometr, a i tutaj nic dobrego. ;:145 Coraz trudniej tak siedzieć i czekać na lepsze jutro, którego jak nie widać, tak nie widać, ;:oj a i perspektywa na weekend nieciekawa. ;:223

Zdjęcia piękne jak zawsze. ;:138 ;:138 ;:138

Miłego weekendu. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:196 dziękuję za miłe ;:167 odwiedziny ;:180 miłego weekendu oby udało się na działkowym łonie życzę! ;:97

Obrazek wiosennie...CD...

jest nadzieja....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
bez
Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, kolejna uczta dla oczu, dziękuję. ;:196
"Jest nadzieja" - powiadasz, ;:131 oby na nadziei się nie skończyło. ;:108
Ja już powoli zaczynam tracić nadzieję na ciepłą wiosnę. ;:223 Dzisiaj znów siedziałam w domu. Pomimo słońca było tak zimno, że nie odważyłam się wybrać na działkę. ;:124 Już mam dość, nerwa mnie ponosi, chandra dopada, miejsca sobie znaleźć nie mogę i nic mi się nie chce. ;:145
Przepraszam, że tak sobie pozwoliłam ponarzekać w Twoim radośnie kolorowym wątku. ;:196

Pozdrawiam cieplutko, trzymaj się zdrowo, milej niedzieli. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko to ja dziękuję! ;:167
Donoszę zatem , że z tą nadzieją i ;:177 pojechałam wczoraj na działkę i nie zawiodłam się... :D Było słonecznie acz nie za ciepło , zawiozłam piwoniom skorupki doglądnęłam dokładniej ,masa mleczy i podagrycznika zaczynają się panoszyć ;:173 Nie ma kiedy zostać na dłużej i coś zrobić :roll: ...Popstrykałam trochę fotek,M się niecierpliwił ;:65 no i powrót.
Znów do połowy przyszłego tygodnia zaczekamy na poprawę pogody! ;:222
Zdrówka i pogody ducha Lucynko życzę! ;:196

Obrazek

dzisiaj przy niedzieli i ja odpoczywam... ;:128
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, wczorajsze słońce skusiło mnie do wyjścia do ogrodu, ale wiatr był tak lodowaty, że zaszyłam się w domu. Dopiero wieczorem zrobiło się cieplej, a rano zamiast 0, +7 ;:oj
Śliczna wiosna na Twoich obrazkach ;:63 , zauroczył mnie fiołeczek ;:167 , a rozwijające się kwiatostany lilaków martwią mnie ogromnie, im może mróz zaszkodzić i pozbawić nas zapachów :cry:
Udanej niedzieli, Maryniu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Maryniu cieszę się, że w końcu pogoda Ci dopisała i wybrałaś się na działeczkę ;:168 Dzięki temu pokażesz nam znowu porcję cudownych zdjęć ;:333
Ja jedynie wychodzę wieczorkiem, aby okryć roślinki, a rano aby je odkryć, a od czasu do czasu coś pstryknę ;:306
Pozdrawiam cieplutko i życzę ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Wiosennie u Ciebie,optymistycznie,niestety u nas padał śnieg.Nie ma z czego się cieszyć.
Miłego dnia. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”