LIDZIU witaj!
Masz rację,chyba to jakieś puste nasiona,ale dlaczego,czy pogoda nie jest odpowiednia dla zawiązywania nasion?,czy może mało zapylaczy???
Wczoraj pogoda dała popalić.Wiatr,grad,deszcz i zimno.Kwiatki na balkonie przykryłam włókniną.Dziś nie lepiej,w nocy padało a teraz jest zimno i nadal wieje.
Idę do miasta coś trochę kupić i zajdę do wnuczki i syna na urodziny.Wczoraj w Biedr.kupiłam pachnącego gożdzika.
Miłego dnia.
MARTO64.
Sangwinaria miała być pełna,ale i ta jest ładna,tylko krótko kwitnie jak na mój gust.Ładnie się rozrasta,chyba jej tam pasuje.
No niestety to co oni mówią nie zawsze się sprawdza.Pogoda jest okropna.Ile my czasu marnujemy wiosną,dwa dni ciepłe,dwa tygodnie zimno.

Zgadzam się z Tobą w tej kwestii tylko ja jeszcze dodałam tydzień.
Narcyzy,tulipany dosadzałam,ale kiedy zobaczę?jak przekwitną?zaczyna mnie to wkurzać.Jak nie zrobisz zdjęć to nie wiesz jak kwitło,bo nie zdążysz się nacieszyć.
Pomimo wszystko życzę miłego dnia.
LUCYNKO sasanka biała pięknie kwitnie,ale to jedyna kępka,od paru lat nie mogę rozmnożyć.
Musisz próbować ją rozmnożyć z nasion.W tamtym roku wysiałam tyle nasion i nic.
Muszę dziś iść do syna i wnuczki na urodziny.(razem się urodzili w tym samym dniu)

Kupię im jakieś słodycze.
Trzymajcie się ciepło.
ALU125
No niestety w moim przypadku odzywają się siątki,siedzenie w domu przez zimę itd..
Najgorsze jest to,że nie można nacieszyć się kwiatkami.Czeka człowiek całą zimę,wypatruje wiosny,wreszcie kiedy przyjdzie nie ma z czego się cieszyć.Zimno i zimno i ten wściekły wiatr.
Pozdrawiam serdecznie.