Familokowego sezon 2020

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego sezon 2020

Post »

Jadziu, jak pięknie kwitną Ci jeszcze krokusy ;:oj , a jak przyjdzie deszcz, to będzie po nich ;:174 , niech jeszcze cieszą jak najdłużej. ;:138
Miłkowi tam chyba jest zbyt ciasno, dlatego się nie rozrasta. Może przesadź go w luźniejsze miejsce, to mu się bardziej spodoba?
Miłego świątecznego odpoczynku ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MARTUSIU Miłek miejsca ma sporo tylko muszę usunąć kępę krokusów .Już go nigdzie nie przesadzam, bo znów przedobrzę :;230, a te suszki to stare łodygi Miłka . On rośnie przy wielkim kamieniu na skalniaku tam gdzie kępa ciemnych krokusów,więc wolę je przesadzić w inne miejsce.Tobie również świątecznego wypoczynku życzę ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Pickwicki pięknie się prezentują wśród wiosennych kwitnień ;:333
Pomimo iż nie przepadam za wspominkowymi zdjęciami - fotka fruczaka nad ostrogowcem jest absolutnie genialna!!! Zasługiwała na przypomnienie ;:108
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Jadziu piękne masz kokorycze, a i krokusy jeszcze dają swój popis ;:215 Piwonie też już są spore, moja koperkowa jeszcze nie wyszła i nie tylko ona ;:145 ale to i dobrze, bo jak nie mróz to śnieg. Dzisiaj wszystko zasypało ;:oj ;:oj
Ropuch u siebie też już nie widziałam ze dwa sezony, ale za to mrówek i ślimaków zatrzęsienie. W tym roku doszły jeszcze gryzonie ;:145
Pozdrawiam i życzę dużo ;:3 ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, a mi się wydawało, że te suszki, to raczej łodygi piwonii :;230 . Swojemu miłkowi suche badyle wiosną wyrywam w całości, on nie ma takich grubaśnych łodyg.
Żal, że taka krokusowa łączka nie może kwitnąć chociaż do lata, ale jeszcze wielkokwiatowe i iryski cieszą oko ;:138
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, pisałaś, że masz ogródek wysprzątany. Ale, że jest aż tak "nieprzyzwoicie wysprzątany" to nie pisałaś. ;:180 ;:180 ;:180
Krokusy sieją się u Ciebie rewelacyjnie! Są cudne w takiej ilości.
Twoje kokorycze jak zwykle - są przepiękne.
Dziękuję za info o ulitkach.
Czekamy ciepłej wiosny! ;:196
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę Jadziu, że już buszujesz w ogródku i na forum, ja dopiero dzisiaj się zmobilizowałam aby do Was zawitać.
Wiosna już u Ciebie bogata w roślinki, jak co roku zresztą ale zainteresowałaś mnie nowym sposobem siania, trzeba spróbować, fajna sprawa ;:333
Piękne te twoje łany krokusów, u mnie jakoś chyba im nie pasuje, sporo ich nasadziłam, ale jakoś efektów nie widać.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Jadziu
Biedroneczka na irysiku ładnie uchwycona.
No to trzeba spróbować posiać tą metodą roślinki.
Też mnie zaciekawiła ona.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wiesz już, że odnalazły się moje- Twoje kokorycze, a wczoraj odkryłam jeszcze jedną, też od Ciebie :heja I tak mi się wydaje, że dwie mają już pąki kwiatowe, to i ja będę mogła podziwiać ich urocze kwiatuszki ;:306 Miłek wiosenny jeszcze smacznie u mnie śpi, a amurski znowu się na mnie wypiął. Jakiś bardzo uparty osobnik mi się trafił ;:306
Och, i biedroneczka już przeciera zaspane oczka i to nasza, a nie obca :tan Już całkiem sporo się u Ciebie dzieje, po zimowej stagnacji, przyszła pora na wiosenne szaleństwo ;:138
Pozdrawiam i słonecznego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAKUCH pisze: ślimaki też się już pokazały
A jak śmiesznie to wygląda na krzewach - powchodziły na samą górę pędów szukając jedzenia a tam ... jeszcze liści nie ma :;230
Siedzieliśmy na ławeczce pod wysoką różą i ciekawie to wyglądało - aż oblepione były pędy ich muszelkami. Myślałem, że mrozy je przetrzebiły troszeczkę a wychodzi na to, ze daremna była nadzieja.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, masz sporo kolorów, a krokusy wręcz szaleją :) Ogródek wysprzątany pięknie, teraz czekamy na wreszcie prawdziwą wiosnę, bo to co nam serwuje kwiecień jest wielce denerwujące. Jednego dnia 20*, a następnego 4* ;:222 Zwariować można od tej huśtawki. Mam wrażenie, że tak będzie aż do maja...
Serdeczności ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie po mojej dłuższej nieobecności. Niestety i mnie dopadła niemoc w postaci ukoronowanej choroby ;:222 ;:222 2 tygodnie wyjęte z życiorysu ,ale dobrze że tylko tak przechodziłam, a nie wylądowałam w szpitalu .Teraz powoli dochodzę do siebie, bo do wczoraj miałam przymusowe wiezienie.Gdy pogoda była do bani to nawet nie ciągnęło mnie do ogródka, bo ledwie zipiałam ,ale od wczoraj znów zaczęło mnie ciągnąć jak wilka do lasu :wink: Jak wczoraj weszłam to oniemiałam od ilości wysianych kokoryczy jest ich zatrzęsienie.Będę musiała część usunąć może ktoś by reflektował .Mam też w donicy Sangwinarie .Cudna Pamelka tez cała w kwiatowych pąkach ,ale zapomniałam jej cyknąć fotkę. Niestety coś mi padło na oczy po tej chorobie nie mogę zbyt długo pisać czy czytać ;:222 Niestety z tego jak rozmawiałam ze znajomymi którzy to przeszli wszystkim niestety coś padło na oczy . Za 3 tygodnie będę mieć robione badania Rtg płuc ,EKG i morfologię. Chrońcie sie kochani przed tym wirusem, bo to zagłada społeczeństwa ;:222

Obrazek

Obrazek

DOROTKO dzisiaj po krokusach pozostały tylko szczypiorki i robią mi na rabatach nieład.Muszę wziąć nożyczki i je pościnać ,ale wszystko powoli bo nie dosyć tego to jeszcze mój kręgosłup też dopadła niemoc ;:222

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU ślimaki urzędują w najlepsze bo kto ma ich przypilnować Gdy dzisiaj w paru miejscach spojrzałam to calutki gromady ich urzędowały i chyba zniszczyły mi calutką kępkę chryzantemy Red cherry bo nie ma ani zielonego listka .Może zbyt szybko ją odkryłam ,ale liczę ze może jeszcze się podniesie. Ślimaki i mrówki one są niezniszczalne ;:222

Obrazek

Obrazek

IWONKO mój Miłek czekał aż wydobrzeję i właśnie zakwita ma parę kwiatów,ale ja nawet z jednego bym się cieszyła ;:167 ;:167 Kokorycze jak dla mnie to tak samo niezniszczalne kwiatki, a przy tym bardzo urodziwe.U mnie jest ich zatrzęsienie ,ale jakoś na razie nie widać jagodowca nie wiem czy to jeszcze nie czas na niego.

Obrazek

Obrazek

EWUNIU fruwają różne brzęczki a teraz jest właśnie sezon na Bujanki śliczne puchate jegomości z kłujkami jak u Fruczaki. Spróbuję tak wysiać astry i jeszcze inne kwiatki

Obrazek

Obrazek

DAYSY krokusów u mnie zatrzęsienie w każdym miejscu są jakieś kępki czy pojedyncze osobniki. Może wykopię parę kępek z moich botaników ich nasiona roznoszą mrówki i mam je w calutkim ogródku.Czuję sie jeszcze obecna nieprzytomna straszne to uczucie ;:222 Zdróweczka ;:196

Obrazek

Obrazek

BEATKO ciekawe czy wypróbujesz tę metodę bo ja nie omieszkam zawsze to jakieś nowe doświadczenie. Ogródek był wysprzątany, a teraz znów zdążył zarosnąć trawą ,ale powoli dam się do sprzątania oby tylko zdrowie pozwoliło ;:196

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU one nie są grubaśne tylko wyglądają na wypasione :wink: Iryski dopiero za jakiś czas zakwitną w każdym razie u mnie .Po krokusowej łączce pozostały tylko wspomnienia i szczypiorkowo ;:196

Obrazek

Obrazek

HALINKO achhh współczuję gryzoni bo z mrówkami to jako tako czy ze ślimorami ,ale z gryzoniami to gorsza sprawa ;:222 Dobrze że jak na razie u mnie się nie pojawiają ;:196

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE uwielbiam Pickwicki za tę ich kolorystykę i cudne wielkie kwiaty .Liczę na to że uda mi sie w tym roku znów upolować aparatem Fruczaka

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim gościom zdróweczka i cudnej pogody

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, to ogródek przywitał Cię mnóstwem kwiatuszków po chorobie ;:138 Nawet miłek otworzył kwiatek w idealnym czasie ;:63 Śliczne zawilce różowe i liliowe ;:63 sangwinaria ma już kwiatki i tak rozwinięte liście, moja dopiero wystawiła pączki ;:oj
Dużo zdrowia i dużo słoneczka, żebyś mogła pobyć w ogródku po tak długim poście ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

I Ciebie dopadło choróbsko, jednak tak jak piszesz, całe szczęście, że skończyło się na leczeniu w domu. Pamiętaj jednak, że ciągle musisz na siebie uważać ;:168 To już teraz wiemy, dlaczego wiosna się ociągała, po prostu czekała na Ciebie. Teraz już na pewno wszystko wróci do równowagi ;:108
Twój jagodowiec zazwyczaj startował wcześniej niż mój, a swojego kiełeczki już widzę. Jakby co, to daj znać, to dołożę do paczuszki w odpowiednim czasie. Obiecana miecznica w tym roku swobodnie się rozmnożyła (nie wiem, czy ona się sieje, czy mam jakiś inny sposób), tak więc i ona do Ciebie trafi. Miłek za chwilkę już pokaże kwiatki, a mój dopiero nieśmiało wychyla się z ziemi, ale też niedługo będę się nim cieszyć.
Pozdrawiam Cię serdecznie i zdróweczka życzę, bo tego teraz trzeba Ci najwięcej ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie miłych gości .Pogoda średnia co chwilkę sie chmurzy i popaduje.Zaszłam na chwilkę do ogródka i akuratnie musiał się puścić deszcz.Znak że mam siedzieć w domu :wink: ale jak tu siedzieć jak parzy w pięty po tak długiej ogrodowej głodówce :wink: Pamelka dalej w na wpół otwartych pąkach i nie zdążyłam jej zrobić foci bo zaczęło padać. Sporo róż muszę dociąć bo widać odmrożenia i zmiana koloru łodygi . Nie będę się roztkliwiać, bo wiem że w sezonie i tak trzeba będzie użyć sekatora.

IWONKO zajrzałam dzisiaj na spokojnie w miejscu gdzie rośnie Uvularia i jest :heja widoczne są kiełki .Trochę przysłoniły je liście kokoryczy lakolistnej .Zaglądałam też pod butelkę z Aphrodite widać te patyczki z jesiennego sadzenia są w porządku jednak te z wiosennego sadzenia musiałam wyciągnąć.Najbardziej cieszy mnie śliczny Miłek Tej zwykłej kokoryczy mogę Ci jeszcze podesłać, bo tak się wysiała nawet na ścieżkach to samo z lakolistną. Dziękuję za życzenia zdrowia i żebyś wiedziała że w tej chwili to najbardziej potrzebne ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU wszystko czekało na właścicielkę najbardziej bałam sie o Szałwię Amistad bo przed chorobą dałam ja juz do altanki.Jednak temperatura panująca w altance jej wystarczyła i jest zdrowiutka z cudnym kolorem liści .Nawet sadzonki pomidorów też dobrze zniosły chłody ,a tak sie o wszystko bałam .Jednak paprykowe sadzonki daremne padły ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia życzę wszystkim ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”