Ogród Izabelli - Cz.2
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po prawie tygodniowej nie obecnoci cieszy mnie bardzo że mogę znowu posiedzieć na forum i pozaglądać do waszych ogrodów-tyle do nadrobienia.
Grandiflora dziękuję za odwiedziny i zapraszam do mnie kiedy ci czas pozwoli.
Tess piwonie kupywałam u naszych sąsiadów ,na alegro i w Rajskim ogrodzie.
Kalmiamoja czereśnia jest bardzo stara ok.70 lat.
Gabriela ciemiernika tego kupiłam w tamtym roku z kwiatkiem ale bez nazwy.
Hanka1jak ja mogła bym was kusić.Jak ja oglądam wasze ogrody to też ciągle bym coś nowego chciała.
Chatte te storczyki tez są piękne i też jest bardzo dużo odmian ale są jeszcze dosyć drogie i trudne w uprawie.
Halinka Kwaknie znam nazwy ciemiernika a rozmnaza się je przez podział albo wysiew nasion.Siewki kwitną po 3 latach i można uzyskać ciekawe ciemierniki.
Kogra znam ofertę waja bo u niej czasami kupuję.Ma bardzo ciekawe i ładne rośliny.
Grandiflora dziękuję za odwiedziny i zapraszam do mnie kiedy ci czas pozwoli.
Tess piwonie kupywałam u naszych sąsiadów ,na alegro i w Rajskim ogrodzie.
Kalmiamoja czereśnia jest bardzo stara ok.70 lat.
Gabriela ciemiernika tego kupiłam w tamtym roku z kwiatkiem ale bez nazwy.
Hanka1jak ja mogła bym was kusić.Jak ja oglądam wasze ogrody to też ciągle bym coś nowego chciała.
Chatte te storczyki tez są piękne i też jest bardzo dużo odmian ale są jeszcze dosyć drogie i trudne w uprawie.
Halinka Kwaknie znam nazwy ciemiernika a rozmnaza się je przez podział albo wysiew nasion.Siewki kwitną po 3 latach i można uzyskać ciekawe ciemierniki.
Kogra znam ofertę waja bo u niej czasami kupuję.Ma bardzo ciekawe i ładne rośliny.
- izabella1004
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Iza chyba tylko jeden ma pąki ,wścieknę się jak w tym roku te pełne nie będą kwitły.e-genia pisze: Witaj Izabelo oglądałam te zdjęcia storczyków W Parku na Teneryfie. Ja też tak chcę żeby rosły u mnie w ogrodzie.
Iza byłam dziś u mnie w ogrodzie i ciemierniki pełne zniosły dzielnie te mrozy są ładniejsze od tych co mam od dawna. Szczególnie liście tych bordowych pojedynczych są brzydkie chyba wiosną będę musiała je wszystkie poobcinać
Genia
Nawet już zdjęć ich nie mam bo na poczcie już skasowane
Genia
- izabella1004
- izabella1004
- izabella1004
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Izabelo , pewnie nie powiem nic nowego pisząc, że ogród masz cudowny i po prostu bajkowy, jak marzenie
Pooglądałam cz.I i jestem pod niesamowitym wrażeniem
Zachwycona jestem nie tylko ogrodem, ale i podjazdem do domu i stawem. Z czego masz wykonany bruk na podjeździe? Co to za kamień? Wygląda imponująco
A staw? Możesz podać wymiary? Jak wykonałaś ten staw i czy posiada jakieś filtry?(jeśli już gdzieś podawałaś, to byc może nie doczytałam, przepraszam, bo tak mnie zachwyciły zdjęcia
).
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie